Aluehallintovirasto

Lupa Lauttarannan esirakentamiseen (Lounais-Suomi, Etelä-Suomi)

Jaa

Turun kaupungille on myönnetty vesitalouslupa Hirvensalon Lauttarannan esirakentamiseen liittyviin vesirakentamistöihin ja ympäristölupa jätemateriaalien hyödyntämiseen maa- ja merialueen täytössä. Toiminnan vaikutuksia on tarkkailtava ja kalataloudellisten vahinkojen vähentämiseksi on määrätty kalatalousmaksu.

Myönnettyjen lupien mukaan Hirvensalon Lauttarannan alueelle saa sijoittaa ruoppausmassoja ja hyödyntää ylijäämämaita alueen esirakentamisessa. Vesilain mukainen lupa sisältää väylien ruoppauksia hankealueen edustalla sekä vesialueen täyttöä. Ruoppausmassojen ja ylijäämämaiden laadulle on annettu määräyksiä ja niiden määrää on rajoitettu.

Alueelle saa sijoittaa ruoppausmassoja enintään 520 000 m3 ja maa-aineksia enintään 110 000 m3. Hankealueen pinta-ala on noin 18,8 ha. Rakentamisen myötä vesialueesta muuttuu noin 2,14 ha maa-alueeksi. Esirakentaminen kestää 10 vuotta ja ympäristölupa on voimassa 31.12.2030 saakka. Vesitalouslupa on voimassa toistaiseksi.

Turun kaupungin on tarkkailtava hankkeen vaikutuksia merialueen tilaan. Tarkkailuun sisältyvät myös hankealueelta suotautuvien vesien laatu, luontovaikutukset viitasammakon elinympäristössä sekä meluvaikutukset. Turun kaupungin pitää maksaa toimintavuosittain 3 000 euron kalatalousmaksu, jolla vähennetään kalataloudellisia vahinkoja.

Lupapäätös on nähtävänä lupaviranomaisen verkkosivuilla https://ylupa.avi.fi.

Lisätietoja:

ympäristöneuvos Päivi Jaara, p. 0295 016 406
ympäristöylitarkastaja Maria Kukonlehto, p. 0295 016 214
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sammankomstbegränsningarna i Päijänne-Tavastland förlängs till 15 februari – tillställningar med över 10 personer förbjudna, även mindre bör undvikas21.1.2021 13:01:00 EETTiedote

Södra Finland Enligt den bedömning som Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts regionala coronasamordningsgrupp gjort är de nuvarande sammankomstbegränsningarna nödvändiga i distriktet även under de kommande veckorna. Regionförvaltningsverket i Södra Finland förlänger begränsningarna av offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Päijänne-Tavastland sjukvårdsdistrikts område till och med den 15 februari 2021. Det är skäl att undvika alla sammankomster alltid då det är möjligt.

Päijät-Hämeen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 15.2. asti – yli 10 hengen tilaisuudet kielletty, pienempiäkin tulisi välttää21.1.2021 13:00:00 EETTiedote

Etelä-Suomi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat alueella tarpeen myös tulevina viikkoina. Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia 15.2.2021 asti. Kaikkia kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme