Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Lusikka ja lautanen mukaan leikkipuistoon - Helsingin leikkipuistoissa tarjottu lapsille kesäruokaa jo 75 vuotta

Jaa

Leikkipuistotoiminta alkoi Helsingissä vuonna 1914 ja maksuttoman keittoaterian tarjoaminen lapsille kesällä alkoi jo vuonna 1942. Puistoruuan tarjoaminen on stadilainen idea ja ainutlaatuista Suomessa! Tänäkin kesänä yli 5000 lasta nauttii päivittäin leikkipuistoruokailusta!

Brahen leikkipuisto 1950. Kuva: kaupunginmuseon kuva-arkisto.
Brahen leikkipuisto 1950. Kuva: kaupunginmuseon kuva-arkisto.

Helsinki-päivänä 12.6.2017 Helsingin leikkipuistoissa vietetään yhdessä juhlahetkeä: kuumaa kesäruokaa on tarjottu 75 vuotta! Tarjolla on perinteinen kirkaslieminen kirjolohikeitto ruisleivän kera. Puistoissa on myös vaihtelevaa ohjelmaa juhlapäivän kunniaksi.

Ruokailu tänä kesänä

Ruokailua järjestetään kaikissa avoimissa leikkipuistoissa 5.6 - 4.8. välisenä aikana. Ruoka tarjotaan päivittäin klo 12.00. Puistoruokailusta lapsi saa täysipainoisen päiväaterian, kun siihen lisätään kotoa tuodut eväät ja juoma. Puistoruokailu on maksutonta kaikille alle 16-vuotiaille puiston asiakkaille.

Puistoruuan tuottaa Palvelukeskus Helsinki. Kesäruokalistat löytyvät Palvelukeskus Helsingin verkkosivuilta osoitteesta www.hel.fi/ruokalistat (valitse leikkipuistojen kesälista).

Lisätietoja:

Leikkipuistotoiminnan päällikkö Hanna Linna, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, hanna.linna@hel.fi, puh. 09 31041259

Ruokapalveluvastaava Erja Suokas, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, erja.suokas@hel.fi, puh. 09 310 43246

Viestintäpäällikkö Maisa Hopeakunnas, Palvelukeskus Helsinki, maisa.hopeakunnas@hel.fi, puh. 09 310 27821

Leikkipuistojen aukioloajat kesällä 2017

Parasta yhdessä 100 -sivustolla julkaistaan kuukausittain päiväkotien ja leikkipuistojen sekä koulujen suosikkireseptejä kotikeittiöihin sovellettuina.

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

tiedottaja Mervi Kopomaa-Weymarn
puh. 09 310 43360, mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Kuvat

Brahen leikkipuisto 1950. Kuva: kaupunginmuseon kuva-arkisto.
Brahen leikkipuisto 1950. Kuva: kaupunginmuseon kuva-arkisto.
Lataa
Nainen jakaa ruokaa leikkipuistossa 1950. Kuva:kaupunginmuseon kuva-arkisto.
Nainen jakaa ruokaa leikkipuistossa 1950. Kuva:kaupunginmuseon kuva-arkisto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Digitalisaatio edennyt Helsingin kaupungin kouluissa18.12.2017 14:47Tiedote

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan digitalisaatio-ohjelma muuttaa toimintatapoja, -prosesseja, tiedonhallintaa ja vuorovaikutusta. Tietoteknisten laitehankintojen ja opettajien ammattitaidon avulla tuetaan vuonna 2016 uudistetun opetussuunnitelman toteutumista Helsingin peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa ja taataan jokaiselle oppijalle mahdollisuus käyttää nykyaikaisia välineitä ja moderneja oppimisympäristöjä.

Helsingissä ekaluokkalaiset aloittavat kieltenopiskelun jo syksyllä 201814.12.2017 10:15Tiedote

Helsingin uuden kaupunkistrategian mukaisesti vuoden 2018 syksyllä aloitetaan ensimmäisen vieraan tai toisen kotimaisen kielen eli A1-kielen opettaminen peruskouluissa jo ensimmäiseltä luokalta lähtien. Esitys kieliohjelman muutoksesta käsitellään kasvatuksen ja koulutuksen toimialan suomenkielisen jaoston kokouksessa tiistaina 19.12.2017. Kielenopetuksen varhentaminen on myös toimialan ruotsinkielisen jaoston esityslistalla 19.12.2017.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme