Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto

LUX-elokuvapalkinto 2017: Kolme finalistielokuvaa selvillä

Jaa

Vuoden 2017 LUX-elokuvapalkinnosta kisaavat tänä vuonna elokuvat BPM (Beats per minute), Sámi Blood ja Western. Kolmen finalistielokuvan ilmaisnäytöksiä järjestetään marraskuussa 2017 Helsingissä, Turussa ja Oulussa.

Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani paljasti vuoden 2017 LUX-palkinnon ehdokkaat tiistaina 25.7. Giornate degli Autori -tapahtuman lehdistötilaisuudessa Roomassa.

Euroopan parlamentin vuosittain myöntämästä LUX-elokuvapalkinnosta kisaavat tänä vuonna elokuvat:

- BPM (Beats per minute), ohjaaja Robin Campillo - Ranska

- Sámi Blood, ohjaaja Amanda Kernell - Ruotsi, Tanska, Norja

- Western, ohjaaja Valeska Grisebach - Saksa, Bulgaria, Itävalta

Kolme finalistielokuvaa tekstitetään kaikille EU:n 24 kielelle ja ne näytetään yleisölle tulevan syksyn aikana LUX-elokuvapäivillä kaikissa EU-maissa. Suomessa ilmaisnäytöksiä järjestetään marraskuussa Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Elokuvakiertue järjestetään yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kanssa.

Lux-elokuvapalkinnon voittaja valitaan marraskuussa

Vuoden 2017 LUX-elokuvapalkinnon voittaja julkistetaan palkintoseremoniassa Strasbourgissa Euroopan parlamentin täysistunnon yhteydessä 15.11.2017.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto
Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin tiedotustoimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-tiedotustoimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti - Suomen-tiedotustoimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme