Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lycka och stadsliv i Vasa blir till podcaster - Sebastian Da Costa och Tommi Helminen leder diskussionen

Dela

Vasaborna får gotta sig med två podcaster som lanseras i månadsskiftet mars-april. Den ena podcasten fokuserar på lycka och den andra handlar om stadslivet i Vasa. Världens lyckligaste människa, Vasabon Sebastian Da Costa, fördjupar sig i temat om kärnan i lyckan, i podcasten ”Me ja maailman onnellisimmat” tillsammans med 10 kända gäster med bakgrund i Vasa. Tillsammans med Tommi Helminen får vi däremot en inblick i det man pratar om i Vasa, med både intressanta människor, dagsaktuella fenomen, avkopplande underhållning och aktuella händelser.

(Vasa stad / Christoffer Björklund)
(Vasa stad / Christoffer Björklund)

Vasa stads strategiska mål är att vara den lyckligaste staden i världens lyckligaste land. Enligt resultatet av den nyligen publicerade undersökningen om lycka har Vasabornas lycka ökat till 74/100, trots coronaåren. Nu närmar man sig Vasabornas lycka genom två poddar, som kan lyssnas på hemsidan varldenslyckligastestad.fi.

För Sebastian tändes en glöd att få dela insikter

Under hösten 2021 bekantade sig Maria Veitola med tre lyckliga Vasabor, och av dem valdes genom en allmän omröstningärldens lyckligaste, Sebastian Da Costa. Till yrket är han musiker, producent och musiklärare. Snart efter valet utvecklade Sebastian och Maria Veitola idén att fortsätta lycklighetsdiskussionen i form av ett radioprogram. Sebastian märkte i samband med att han blev vald att folk lätt tog kontakt med honom och kommenterade lycklighet samt ville diskutera ämnet.

– Jag har märkt att folk har inspirerats av höstens diskussioner om lycka, och att det behövs en djupare diskussion om lycka. Jag tycker att vi har något bra att erbjuda i Vasa och därför vill jag intervjua bekanta Vasabor i ett samtal om lycka, säger Sebastian.

Världens lyckligaste människa, Vasabon Sebastian Da Costa, fördjupar sig i temat om kärnan i lyckan, i podcasten ”Me ja maailman onnellisimmat” tillsammans med 10 kända gäster med bakgrund i Vasa. Programmet är tillgängligt som podcast på Vasa stads webbsidor varldenslyckligastestad.fi genast efter sändningen. Gäst i premiärsändningen 28.3 är Vesku Jokinen från Klamydia, och i den andra sändningen 4.4 youtubaren Beata Rodas.

VaasaCast lyfter fram fenomen som talas bland stadsborna

Tommi Helminen är en fotbollsentusiast född i Vasa, som tidigare arbetat med radioproduktion. Han presenterar för Vasaborna aktuella fenomen där intressanta människor, djärva idéer och nya perspektiv möts.

I VaasaCast förklaras vad som händer i staden och vad Vasaborna pratar om just nu, och vi får höra intressanta samtal, personintervjuer, kultur, sport, eventtips och mycket mer. Ämnet för den första podden på 1.4 är lycka och gästerna är Leena Forsén, kommunikationschef i Vasa stad, och två invånare Mona Granholm och Topias Katajamäki, som redan har öppnat upp för sina egna lyckohistorier i Vasa stads sociala medier. Framtida teman handlar bland annat om förändringar i stadsbilden, firandet av första maj i Vasa och sommarens mest intressanta händelser.

– Det är fantastiskt att börja producera något nytt och annorlunda med Vasa stad genom en podcast. Syftet är att producera lättkonsumerat innehåll som till exempel håller sällskap under promenader. Podcastens avsnitt kommer att publiceras fram till årsskiftet, så jag tar gärna emot lyssnarnas önskemål på stadens sociala medier, sammanfattar Tommi.

VaasaCast förverkligas språkligt genom "Vaasa-style", det vill säga att kombinera finska, svenska och engelska. Varje fredagsmorgon från och med 1.4 publiceras ett nytt avsnitt av VaasaCast på sidan varldenslyckligastestad.fi, men du kan även lyssna på podden på Spotify. Avsnitten kommer också att höras på Radio Vaasas frekvenser på fredagseftermiddagar.

Nyckelord

Kontakter

Kommunikationschef Leena Forsén, Vasa Stad
+358 40 635 0762, leena.forsen@vaasa.fi

Marknadsföringssakkunnig Eevamaria Paasikari, Vasa Stad
+358 40 587 9531, eevamaria.paasikari@vaasa.fi

Bilder

(Vasa stad / Christoffer Björklund)
(Vasa stad / Christoffer Björklund)
Ladda ned bild
Sebastian Da Costa  (Vaasan kaupunki)
Sebastian Da Costa (Vaasan kaupunki)
Ladda ned bild
Tommi Helminen, (Vaasan kaupunki / Mikael matikainen)
Tommi Helminen, (Vaasan kaupunki / Mikael matikainen)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN: Hissunderstödet täcker hela 55% av kostnaderna för en efterinstallerad hiss – välkommen att bekanta dig med en ny hiss och höra mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden17.5.2022 14:19:17 EEST | Tiedote

I Vasa finns cirka 400 våningshus utan hiss. Tillgängligheten i bostadsbyggnader stöds med ARAs och Vasa stads understöd för installering av hissar efteråt och för tillgänglighetsrenoveringar. Vasa stads fastighetssektor ordnar ett infomöte, där man får bekanta sig med en ny efterinstallerad hiss och där det berättas mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden.

KUTSU: Hissiavustus kattaa jopa 55% jälkiasennushissin kustannuksista – tervetuloa tutustumaan uuteen hissiin ja kuulemaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista17.5.2022 14:17:27 EEST | Tiedote

Vaasassa on noin 400 hissitöntä kerrostaloa. Asuinrakennusten esteettömyyttä tuetaan ARAn ja Vaasan kaupungin avustuksilla jälkiasennushissien rakentamiseen ja esteettömyyskorjauksiin. Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää infotilaisuuden, jossa tutustutaan uuteen jälkiasennushissiin ja kerrotaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum