Lyhytelokuvapäivä

Lyhytelokuvapäivä tuo elokuvateattereihin seksikulttikomedian sekä Cannes-palkitun lyhytelokuvan

Jaa

Viidettä kertaa Suomessa järjestettävä kansainvälinen lyhytelokuvapäivä tuo tänä vuonna lyhytelokuvat myös elokuvateattereihin. Neljän vinon komedian näytös Absurdit tarinat nähdään joulun alla valkokankailla useilla paikkakunnilla Helsingistä Ivaloon. Teattereissa nähtävään koosteeseen kuuluvat Cannesissa kunniamaininnalla palkittu Teppo Airaksisen ohjaus Katto, Teemu Niukkasen ohjaama seksikulttikomedia Saatanan kanit sekä hirtehiset komediat, Jenni Toivoniemen Ovi ja Antti Heikki Pesosen Vihainen Marsu. Lyhytelokuvapäivää vietetään vuoden lyhyimpänä päivänä 21.12.

Teattereissa nähtävään koosteeseen kuuluu mm. Teemu Niukkasen ohjaama seksikulttikomedia Saatanan kanit.
Teattereissa nähtävään koosteeseen kuuluu mm. Teemu Niukkasen ohjaama seksikulttikomedia Saatanan kanit.

 - Halusimme, että lyhytelokuvista voi nauttia tänä vuonna myös siellä, missä elokuvat ovat parhaimmillaan eli elokuvateattereiden suurilta kankailta ja upottavista nojatuoleista katseltuina, kertoo lyhytelokuvapäivän tuottaja Kimmo Sillanmikko. Tarjolla on synkkään vuodenaikaan sopiva tummasävyinen komediakimara, jossa törmätään monenlaisiin yksilön ja yhteisön kipukohtiin niin, että katsojalle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin nauraa.

 Elokuvateattereiden lisäksi lyhytelokuvapäivää vietetään myös lukuisissa pop up -teattereissa ympäri Suomen. Tapahtumaa järjestävät tahot ovat koonneet tarjolle kahdeksan erilaista lyhytelokuvakoostetta, kestoiltaan paristakymmenestä minuutista puoleentoista tuntiin. Näitä koosteita kuka tahansa voi tilata esitettäväksi ja järjestää oman lyhytelokuvapäivänsä kahvilassa, kirjastossa tai vaikkapa navetassa. Tapahtuman sivuilla osoitteessa lyhytelokuvapaiva.fi voi valita ja ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa valmiiksi räätälöidyistä paketeista, tai näyttää vaikka omia lyhytelokuvia. Näytöksiä voi järjestää 15.-22. joulukuuta missä tahansa Suomessa. Näytökset ovat ilmaisia sekä järjestäjille että yleisölle.

 Lyhytelokuvapäivän huipentaa perinteinen Yle Teemalla torstaina 21.12. nähtävä neljän tunnin ja 17 lyhytelokuvan maraton, johon kuuluu lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia televisioensi-iltoja. Ohjelmistossa mm. Teemu Nikin elokuvamaailmaan sijoittuva ajankohtainen seksuaalista häirintää sivuava komedia Halko, Thomas Freundlichin mykkäelokuvan mestareille omistettu tanssielokuva Cold Storage sekä virolaisen animaatiomestari Riho Untin Isäntä.

 Kymmenissä maissa järjestettävää lyhytelokuvapäivää toteuttavat Suomessa yhteistyössä Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, AV-arkki, Tampereen elokuvajuhlat, Rakkautta & Anarkiaa, Kettupäivät ja Turku Animated Film Festival.

 

Lisätiedot:

www.lyhytelokuvapaiva.fi

www.facebook.com/lyhytelokuvapaiva/

www.twitter.com/Lyhytelokuva

www.instagram.com/lyhytelokuva/

www.lyhytelokuvapaiva.fi/lyhytelokuva-sovellus

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Sillanmikko
0451215017
info@lyhytelokuvapaiva.fi


Laura Suvanto
0503303545
info@lyhytelokuvapaiva.fi


Sari Volanen
0400617116
sari.volanen@yle.fi

Kuvat

Teattereissa nähtävään koosteeseen kuuluu mm. Teemu Niukkasen ohjaama seksikulttikomedia Saatanan kanit.
Teattereissa nähtävään koosteeseen kuuluu mm. Teemu Niukkasen ohjaama seksikulttikomedia Saatanan kanit.
Lataa
Teattereissa nähtävään koosteeseen kuuluu mm. Cannesissa kunniamaininnalla palkittu Teppo Airaksisen ohjaus Katto.
Teattereissa nähtävään koosteeseen kuuluu mm. Cannesissa kunniamaininnalla palkittu Teppo Airaksisen ohjaus Katto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

VUODEN LYHIN PÄIVÄ ON OMISTETTU LYHYTELOKUVALLE


Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä valaisee taas vuoden pimeintä aikaa. Lyhytelokuvapäivää järjestävät lyhytelokuvan kanssa toimivat tahot yhdessä, mutta kuka tahansa voi järjestää myös oman lyhytelokuvanäytöksen. Tapahtuman sivuilla osoitteessa lyhytelokuvapaiva.fi halukkaat voivat ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa kahdeksasta valmiiksi räätälöidystä paketista. Tarjolla on lyhytelokuvapaketteja jokaiseen makuun iästä riippumatta. Elokuvanäytöksiä voi järjestää ajalla 15.-22.12.

Tänä vuonna lyhytelokuvapäivä tarjoaa myös mahdollisuuden nähdä lyhytelokuvia 15.-22.12.2017 välisenä aikana elokuvateattereissa ympäri suomea. Lyhytelokuvapäivän elokuvateatteriesityksen on kuratoinut Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin suunnittelija Otto Suuronen.

Nyt viidettä kertaa Suomessa järjestettävä lyhytelokuvapäivä on alkanut Ranskasta, jossa lyhyttä elokuvaa juhlitaan tämän vuoden lyhimpänä päivänä jo kuudetta kertaa. Tapahtumaa vietetään Suomen ja Ranskan lisäksi kymmenissä muissa maissa.

Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, AV-Arkki, Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa, Kettupäivät, Tampereen elokuvajuhlat, Turku Animated Film Festival ja Pirkanmaan elokuvakeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.