Helsingin Psykoterapiainstituutti

LYHYTTERAPIA POP-UP LAPINLAHDESSA SU 27.11.2016

Jaa

”Ihmisiä eivät järkytä asiat, vaan heidän uskomuksensa niistä” (Epiktetos n. 55-135 jKr) Syyskuussa suuren suosion saavuttanut matalan kynnyksen terapiapäivä saa nyt jatkoa. Helsingin Psykoterapiainstituutin lyhytterapeuttiopiskelijat järjestävät sunnuntaina 27.11. klo 11 - 16 Lapinlahden Lähteellä kaikille avoimen terapiapäivän. Tavoitteena on tehdä ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa tunnetuksi, kertoa, missä kaikessa sitä voi hyödyntää ja antaa halukkaille mahdollisuus kokeilla terapiaa ilmaiseksi.

Kuva: Melissa Hanhirova
Kuva: Melissa Hanhirova

Keväällä 2017 valmistuvat opiskelijat haluavat lisätä suuren yleisön tietoisuutta ratkaisukeskeisistä menetelmistä. Pop-up –vastaanotto sopii hyvin tähän käytännönläheiseen matalan kynnyksen terapiaan. Ratkaisukeskeisessä terapiassa ei etsitä syitä tai syyllisiä, eikä kaivella menneitä. Nimensä mukaisesti ongelmien sijaan keskitytään ratkaisuihin, eletään tässä hetkessä ja katsotaan tulevaisuuteen. Asiakasta ei lähestytä ylhäältä valmiiden neuvojen kanssa, vaan häntä autetaan etsimään itselleen sopivia toimintamalleja elämän solmukohdissa.

Ratkaisukeskeisyys on Suomessa ja maailmalla vakiintunut suuntaus. Ratkaisukeskeisiä menetelmiä käytetään tuloksellisesti mm. sosiaali-, terveydenhuolto-, kasvatus- ja opetusalalla. Viime vuosina sen käyttö on lisääntynyt myös yritysmaailmassa työhyvinvoinnin  parantamisessa ja johtamiskoulutuksessa.

Lyhytterapeuttikoulutus on kaksivuotinen terapiakoulutus. Taitopainotteinen koulutus antaa vahvat perustaidot ratkaisukeskeisistä menetelmistä. Koulutus sisältää myös psykoterapeuttiset valmiudet.

Helsingin Psykoterapiainstituutti on oppimisen ilon ja vaikuttavan työn yhteisö. HPI kouluttaa ratkaisukeskeisiä Psykoterapeutteja sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin sekä ratkaisukeskeisiä Lyhytterapeutteja nopean ja matalan kynnyksen mielenterveystyön tekijöiksi. Lisäksi HPI kouluttaa työyhteisöjen erityisosaajia, kuten työnohjaajia ja työyhteisösovittelijoita, alati muuttuvan työelämän asiantuntijarooleihin.

Lapinlahden Lähde on Helsingissä vanhassa Lapinlahden sairaalassa toimiva mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin tapahtumapaikka, joka on avoinna kaikille kävijöille päivittäin. Lapinlahden Lähteen toimintaa koordinoi Suomen Mielenterveysseura.

Lyhytterapia Pop-up –päivänä opiskelijat jakavat tietoa ratkaisukeskeisistä menetelmistä ja antavat kävijöille mahdollisuuden kokeilla ilmaista lyhytterapiaa. Olipa ongelma sitten suuri tai pieni, jo lyhyessä keskustelussa voidaan löytää uusia voimavaroja ja nähdä oma tilanne  toisenlaisesta näkökulmasta.

Lyhytterapia Pop-up 27.11.2016 klo 11 - 16, Lapinlahden Lähde, Lapinlahdentie 1

Vapaaehtoinen ilmoittautuminen mukaan täältä (osallistujamäärien arvioimiseksi):

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1458334&chk=N378MZBC

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Hanhirova p. 040 5128914 kristiina@kristiinahanhirova.fi
Iina Järvi p. 050 599 6555 iina.jarvi@gmail.com
Heli Väre p. 045 106 7618 heli.vare@elisanet.fi
Helsingin Psykoterapiainstituutti: p. 045 1212321 heini.laitinen@hpi.fi

Kuvat

Kuva: Melissa Hanhirova
Kuva: Melissa Hanhirova
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Psykoterapiainstituutti
Helsingin Psykoterapiainstituutti
Elimäenkatu 9 A
00510 Helsinki

045 121 2321, info@hpi.fihttp://www.terapeutiksi.fi

Helsingin Psykoterapiainstituutti on oppimisen ilon ja vaikuttavan työn yhteisö.
HPI kouluttaa ratkaisukeskeisiä Psykoterapeutteja sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin sekä ratkaisukeskeisiä Lyhytterapeutteja nopean ja matalan kynnyksen mielenterveystyön tekijöiksi. Lisäksi HPI kouluttaa työyhteisöjen erityisosaajia, kuten työnohjaajia ja työyhteisösovittelijoita, alati muuttuvan työelämän asiantuntijarooleihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Psykoterapiainstituutti

Itsemurhien ehkäisy: 5 yleisintä virhettä ja miten välttää ne3.11.2016 14:02:16 EETKutsu

Psykoterapeutti John Henden (UK) luennoi Helsingin yliopiston päärakennuksessa keskiviikkona 16.11. klo 18.00 (Fabianinkatu 33, sali 12). Henden oli luennoimassa viime keväänä itsemurhien ehkäisyn poliittisista ulottuvuuksista ja hoitokäytännöistä. Nyt hän puhuu konkreettisella tasolla mitä tehdä, kun kohtaa ihmisen, jolla on itsemurha-aikeita. John Henden on mukana kansainvälisessä Zero Suicides -liikeessä, joka tähtää uusilla hoitokäytännöillä nollatoleranssiin itsemurhaluvuissa.

LYHYTTERAPIA POP-UP LAPINLAHDESSA SU 25.9.16.9.2016 14:11:07 EESTTiedote

”Ihmisiä eivät järkytä asiat, vaan heidän uskomuksensa niistä” (Epiktetos n. 55-135 jKr) Helsingin Psykoterapiainstituutin lyhytterapeuttiopiskelijat järjestävät sunnuntaina 25.9. klo 11 - 17 Lapinlahden Lähteellä kaikille avoimen terapiapäivän. Tempauksen tavoitteena on tehdä ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa tunnetuksi, kertoa, missä kaikessa sitä voi hyödyntää ja antaa halukkaille mahdollisuus kokeilla terapiaa ilmaiseksi.

Zero Suicides? - Uusia keinoja itsemurhan ehkäisyyn10.5.2016 15:31:56 EESTTiedote

What really works in suicide prevention? John Henden (UK) Helsingin yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, sali 6, keskiviikko 18.5. klo 18.00 Psykoterapeutti John Henden on osana kansainvälistä Zero Suicides -liikettä, joka uusilla hoitokäytännöillä tähtää nollatoleranssiin itsemurhaluvuissa. Hendenin mukaan itsemurhaa harkitsevan henkilön hoito- ja tukitoimien toimivuudessa on suuria eroja. Henden näyttää esimerkein sekä toimiviksi että toimimattomiksi todettuja hoitokäytäntöjä eri puolilta maailmaa. Hendenin mukaan uudet hoitokäytännöt voivat vähentää itsemurhien määrää ratkaisevasti myös Suomessa.