Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lyseon lukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen

Jaa

Vaasan Lyseon lukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen maanantaina 6.9. Neljännen vuoden opiskelijat siirtyvät etäopetukseen jo perjantaina 3.9.

Epidemia on Vaasassa etenemässä entistä huonompaan suuntaan, ja Vaasan sairaanhoitopiiri on jälleen leviämisvaiheessa. Tämän vuoksi Lyseon lukion kaikki abiturientit siirtyvät etäopetukseen 6.9. alkaen. Abiturientit, jotka ovat neljännen vuoden opiskelijoita, siirtyvät etäopetukseen jo 3.9. Etäopetus jatkuu ylioppilaskirjoituksiin saakka. Kirjoitukset alkavat 13.9.

- Ilmaantuvuusluvun kasvaessa syksyn ylioppilaskirjoitusten suorittaminen on vaarantunut. Riskinä on, että kokelas tai suuri joukko kokelaita ei voi osallistua kirjoituksiin sairastumisen tai karanteenimääräyksen vuoksi, perustelee päätöstä Lyseon lukion rehtori Jaakko Perttu.

Vaarana jopa valmistumisen siirtyminen

Lyseolla on rajallinen valmius karanteenissa olevan joukon kirjoitusten järjestämiseen.

- Tilanne abien osalta vaihtelee riippuen siitä, millainen yo-suunnitelma itse kullakin on. Joillakin kirjoitusten siirtyminen kevääseen ei aiheuta vähäistä suurempaa haittaa, kun taas toisilla syksyn kirjoituksiin osallistuminen on välttämätöntä oman yo-suunnitelman toteuttamiseksi kolmen vuoden aikaikkunassa. Neljännen vuoden opiskelijoiden kohdalla kyseeseen voi tulla jopa valmistumisen siirtyminen, Perttu kertoo.

Lyseon lukion oppilaille teetettiin aiemmin kysely etäopetukseen siirtymisestä. Pieni enemmistö oppilaista kannatti pysymistä lähiopetuksessa ennen kirjoituksia.

- Opettajakunnassamme pohdimme myös vaihtoehtoa, jossa jokainen abi olisi voinut itse päättää pysyykö lähiopetuksessa vai siirtyykö etäopetukseen. Opettajakunta piti tätä vaihtoehtoa kuitenkin pedagogisesti tarkastellen huonoimpana vaihtoehtona. Lisäksi vaihtoehto on opettajien näkökulmasta kuormittavin, Perttu kertoo.

Yhteyshenkilöt

rehtori Jaakko Perttu 040 5139517, jaakko.perttu@edu.vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme