M-Files

M-Files osti tekoälyyn erikoistuneen kanadalaisen Apprenton

Jaa

Suomalainen tiedonhallinnan ohjelmistoja kehittävä M-Files Oy on ostanut kanadalaisen teknologiayhtiö Apprenton. Yrityskauppa vahvistaa M-Filesin edelläkävijän asemaa älykkään tiedonhallinnan ratkaisujen kehittäjänä ja toimittajana.

Yli 100 maassa toimiva M-Files Oy on ostanut kanadalaisen Apprenton, joka kehittää tekoälyyn ja luonnollisen kielen käsittelyyn perustuvia teknologiaratkaisuja.

Apprenton kehittämä teknologia osaa tulkita vapaamuotoista tekstisisältöä, kuten sähköpostiviestejä sekä verkkolevyillä sijaitsevia tiedostoja. Se löytää niistä liiketoiminnan kannalta oleellisia asiayhteyksiä ja avaintietoja. Tämä tekee liiketoimintatietojen luokittelusta, käsittelystä ja suojauksesta entistä helpompaa. Apprento Business Context Engine -ratkaisun taustalla on patentoitava teknologia, joka hyödyntää luonnollisen kielen käsittelyä (NLP) ja ymmärtämistä (NLU). Näiden kehittyneiden menetelmien ansiosta ratkaisu kykenee tulkitsemaan merkityksiä ja käsitteitä eri sisällöistä ja järjestelmistä.

Apprentoa koskeva yrityskauppa sekä äskettäin julkistettu teknologiayhteistyö globaalin tekoälyteknologioihin erikoistuneen ABBYY:n kanssa vahvistavat M-Filesin asemaa älykkään tiedonhallinnan edelläkävijänä. Tekoälyn avulla tiedonhallintaan saadaan älykkyyttä ja automatiikkaa, jolloin liiketoimintatietojen ja -prosessien hallinta on entistä tehokkaampaa ja yksinkertaisempaa.

"Analyytikot, yritysjohtajat ja alan asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että tiedonhallinnan perinteiset lähestymistavat ja ratkaisut eivät enää vastaa nykypäivän liiketoiminnan tarpeita. Tekoälyn, analytiikan ja automatisoinnin avulla tiedonhallintaa voidaan tehdä paljon älykkäämmin, jolloin myös käyttäjät löytävät tarvitsemansa tiedon nopeasti ajasta ja järjestelmästä riippumatta. Yrityksillä on eri järjestelmissä ja tietovarastoissa valtava määrä jäsentämätöntä sisältöä. Haluamme tarjota asiakkaillemme uuden älykkään tavan hallita tätä massiivista ja sekalaista liiketoimintatietoa. Samalla M-Files poistaa tietosiilot ja tarjoaa nopean ja helpon pääsyn oikeaan sisältöön liiketoiminnan kaikista keskeisistä järjestelmistä ja laitteista", toteaa M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.

"Yhdistämällä Apprenton teknologian M-Filesin ohjelmistoratkaisuihin voimme tarjota yrityksille ihmisälyä jäljitteleviä ratkaisuja päivittäiseen liiketoimintatietojen hallintaan. Tekoälyn avulla yritykset saavat jatkossa kaiken hyödyn irti käytössä olevasta liiketoimintatiedostaan. On hienoa päästä osaksi M-Filesin tuotekehitystä kehittämään uuden ajan ratkaisuja, jotka yksinkertaistavat ja tehostavat tietojen hallintaa", kertoo Apprenton toimitusjohtaja Trevor Cookson.

Aiemmin tänä vuonna M-Files laajensi toimintaansa Euroopassa yrityskaupan myötä ostamalla ranskalaisen StreamDesignin. Ranskan-toimipisteen avulla M-Files kiihdyttää kasvuaan suoramyynnin, asiakastoimitusten, tukipalvelujen kuin myös kanavamyynnin kautta.

Arvostetut kansainväliset markkinatutkimuslaitokset ovat nostaneet M-Filesin maailman johtavien toimijoiden joukkoon uusimmissa raporteissaan, kuten Gartner Magic Quadrant for Enterprise Content Management (ECM) sekä Forrester Wave: ECM Business Content Services.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

M-Files
M-Files
Hermiankatu 1 B
33720 Tampere

(03) 3138 7500https://www.m-files.fi

M-Files Oy

M-Files tarjoaa älykkään tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja, joiden avulla organisaatiot saavuttavat merkittäviä liiketoimintaetuja tehostamalla toimintaansa ja prosessienhallintaansa. M-Files toimii täysin uudella tavalla verrattuna perinteisiin järjestelmiin: M-Files yhdistää eri järjestelmät ja niissä olevan liiketoimintatiedon läpi koko organisaation häiritsemättä nykyisten järjestelmien käyttöä ja prosesseja ‒ ja ilman tietojen siirtämistä. M-Files poistaa tietosiilot sekä tarjoaa dynaamisen 360-asteen näkymän ja pääsyn kaikkeen liiketoimintatietoon riippumatta siitä, mihin järjestelmään tai paikkaan tieto on tallennettu (verkkolevyt, SharePoint, CRM, ERP ja muut liiketoimintajärjestelmät). Eri järjestelmien tuottama tieto on yhtenäisesti koko liiketoiminnan käytössä ja hyödynnettävissä. Tietoa hallitaan intuitiivisesti ja tekoälyä hyödyntäen sisällön, metatietojen sekä tiedon merkityksen perusteella. Käyttäjät löytävät nopeasti oikean tiedon ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Tuhannet yritykset yli 100 maassa käyttävät M-Filesia parantaakseen tietotyön laatua ja tuottavuutta sekä täyttääkseen tiedonhallintaan liittyviä standardeja ja vaatimuksia. M-Files on käytössä noin 1 200 organisaatiossa Suomessa. Asiakkaita ovat muun muassa SSAB, Nokian Renkaat, Caverion, Finavia, Technopolis, Patria, R-Kioski ja Liikennevirasto. Yhtiöllä on toimipisteet Suomessa, USA:ssa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa. Lisätietoja: www.m-files.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta M-Files

M-Filesin vauhti kiihtyi: liikevaihto yli 50 M€ ja kasvua 37 %14.2.2018 08:12Tiedote

Ohjelmistoyhtiö M-Files Oy jatkaa kasvuaan johtavana tiedonhallinnan toimittajana: vuonna 2017 liikevaihto oli 52,6 miljoonaa euroa, ja kasvua edellisen vuoden 38,6 miljoonaan oli 37 prosenttia. Kasvu on kiihtynyt vuoteen 2016 verrattuna, jolloin liikevaihto nousi 28 prosenttia. Yhtiön liikevaihto on kasvanut yli 750 prosenttia kuuden viimeisen vuoden aikana. Yhtiö uskoo vahvan kasvun jatkuvan myös tulevina vuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme