M-Files

M-Filesin SaaS-liiketoiminta kasvoi yli 30 prosentilla

Jaa

Ohjelmistoyhtiö M-Files Oy voimistaa kasvuaan johtavana tiedonhallintapalveluiden toimittajana: Vuonna 2018 yhtiön jatkuva vuosilaskutus (ARR) nousi yli 30 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna. Kaikkiaan yhtiön liikevaihto on kasvanut yli 3 000 prosentilla kymmenen viimeisen vuoden aikana.

Kuvassa M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.
Kuvassa M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.

Älykkään tiedonhallinnan ohjelmistotalo M-Files Oy on keskittynyt viime vuosina erityisesti ohjelmistopalveluiden (Software-as-a-Service, SaaS) kehittämiseen. Tämän ansiosta vuonna 2018 jatkuva vuosilaskutus (annual recurring revenue, ARR) nousi yli 30 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna. Pilvipalveluiden osalta vuosilaskutus kasvoi jopa yli 70 prosentilla. M-Filesin kasvu on ollut tasaisesti nousussa viimeisen kymmenen vuoden aikana, jolloin yhtiön koko liikevaihto on kasvanut yhteensä yli 3 000 prosentilla.

Asiakkaiden sekä kumppanien määrä kasvussa

M-Files sai viime vuonna 1 000 uutta asiakasta globaalisti – tällä hetkellä asiakkaita on kaiken kaikkiaan yli 9 000 eri toimialoilla, kuten tuotantoteollisuudessa, palveluissa, rakennusalalla, energiateollisuudessa, biotieteissä, terveydenhuollossa ja finanssipalveluissa. Lisäksi pilvipalveluita käyttävien asiakkaiden määrä nousi yli 75 prosentilla.

M-Files laajensi myös globaalien kumppaniensa määrää merkittävillä uusilla sopimuksilla Konica Minoltan, Ricohin, Iron Mountainin ja Kyoceran kanssa. M-Filesilla on ympäri maailmaa satoja jälleenmyyjiä, jotka ovat erikoistuneet erilaisiin käyttötapauksiin, toimialoihin tai järjestelmäintegraatioihin.

M-Files Online vahvistaa M-Filesin johtajuutta tiedonhallinnassa

M-Files julkaisi syksyllä 2018 M-Files Onlinen, hybridipalvelun, joka mahdollistaa älykkään tiedonhallinnan pilvessä ja paikallisissa konesaleissa samalla lisenssillä. Organisaatiot voivat yhdistää näin pilvi- ja konesaliratkaisut joustavasti sitoutumatta yhteen toteutusmalliin. M-Files Onlinen tekoälytoimintojen avulla dokumenttien käsittely, luokittelu ja niihin liittyvät prosessit voidaan myös automatisoida.

M-Files Online integroi eri tietojärjestelmät yhteen ilman tietojen siirtämistä, jolloin käyttäjät pääsevät heti käsiksi verkkolevyillä ja SharePointissa oleviin tietoihin kaikilla laitteilla. M-Filesiin voidaan yhdistää myös OneDrive for Business, OpenText Content Server, IBM FileNet P8, Documentum, Amazon S3 ja Microsoft SQL Server.

Rahoitus ja tunnustukset vuonna 2018

Euroopan investointipankki rahoitti 27 miljoonalla eurolla M-Filesin kansainvälistä kasvua vuonna 2018. M-Files Oy:n saama rahoitus on EIP:n suurin suomalaiseen IT-alaan kohdistuva sitoumus vuosiin. Kasvun lisäksi M-Files käyttää rahoituksen kumppaniverkoston laajentamiseen sekä teknologioidensa kehittämiseen. Ohjelmistoyhtiö M-Files Oy:n kasvu Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla on vaikuttanut myös henkilöstön määrän kasvuun: 500 työntekijän raja ylittyi tammikuussa 2019.

M-Files on nimetty johtavaksi ja visionääriseksi tiedonhallintaratkaisujen toimittajaksi useissa kansainvälisissä raporteissa: Gartner nimesi M-Filesin visionääriksi vuoden 2018 tiedonhallintaa käsittelevässä globaalissa Magic Quadrant for Content Services Platforms -raportissaan. Nucleus Research ja Forrester Research ovat puolestaan nimenneet M-Filesin maailman johtavien tiedonhallintatoimittajien joukkoon.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi M-Filesille marraskuussa 2018 palkinnon kasvusta ja menestyksestä kansainvälisillä markkinoilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvassa M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.
Kuvassa M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

M-Files
M-Files
Hermiankatu 1 B
33720 Tampere

(03) 3138 7500https://www.m-files.com/fi

M-Files Oy

M-Files tarjoaa älykkään tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja, joiden avulla organisaatiot saavuttavat merkittäviä liiketoimintaetuja tehostamalla toimintaansa ja prosessienhallintaansa. M-Files toimii täysin uudella tavalla verrattuna perinteisiin järjestelmiin: M-Files yhdistää eri järjestelmät ja niissä olevan liiketoimintatiedon läpi koko organisaation häiritsemättä nykyisten järjestelmien käyttöä ja prosesseja ‒ ja ilman tietojen siirtämistä. M-Files poistaa tietosiilot sekä tarjoaa dynaamisen 360 asteen näkymän ja pääsyn kaikkeen liiketoimintatietoon riippumatta siitä, mihin järjestelmään tai paikkaan tieto on tallennettu (verkkolevyt, SharePoint, CRM, ERP ja muut liiketoimintajärjestelmät). Eri järjestelmien tuottama tieto on yhtenäisesti koko liiketoiminnan käytössä. Tietoa hallitaan intuitiivisesti tekoälyä hyödyntäen sisällön, metatietojen sekä merkityksen perusteella. Käyttäjät löytävät nopeasti oikean tiedon ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

M-Files on käytössä noin 1 200 organisaatiossa Suomessa. Asiakkaita ovat muun muassa SSAB, Nokian Renkaat, Caverion, Finavia, Fingrid, Rovio, Technopolis, Patria, R-kioski, DNA ja Liikennevirasto. Lisätietoja: www.m-files.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta M-Files

Tutkimus: Suomalaiset tarvitsevat työssään älypuhelinta, mutta eivät pääse sillä käsiksi tärkeisiin tietoihin28.6.2019 08:27:51 EESTTiedote

Suomalaiset tietotyöntekijät ovat tottuneita kännykän käyttäjiä, ja työhön liittyvän tiedon käsittely matkapuhelimella koetaankin tutkimuksen mukaan täällä tärkeämmäksi kuin missään muualla maailmassa. Samalla kuitenkin lähes 15 prosenttia suomalaisista vastaajista raportoi, ettei pääse mobiililaitteellaan käsiksi tarvitsemaansa tietoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme