Korkein oikeus / Högsta domstolen

Ma. oikeusneuvos Pekka Pulkkisesta korkeimman oikeuden jäsen

Jaa

Tasavallan presidentti on perjantaina 25.11.2022 nimittänyt korkeimman oikeuden (KKO) määräaikaisen jäsenen, oikeusneuvos Pekka Pulkkisen KKO:n jäsenen virkaan 1.1.2023 lukien.

Pulkkinen on työskennellyt KKO:n määräaikaisena jäsenenä 1.6.2022 alkaen. Sitä ennen hän toimi oikeusministeriössä lainvalmistelutehtävissä vuodesta 2001 alkaen ja lainvalmistelun johtamistehtävissä lainsäädäntöjohtajana ja yksikönpäällikkönä vuodesta 2018 alkaen. Hän on osallistunut lukuisiin kansallisiin ja kansainvälisiin lainvalmisteluhankkeisiin, jotka koskivat etupäässä yhtiö-, esine- ja velvoiteoikeuden aloja.

Aiemmin hän on työskennellyt lainkäytön tehtävissä muun muassa esittelijänä korkeimmassa oikeudessa ja Helsingin hovioikeudessa sekä yliopistotutkijana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kansliapäällikkö Wilhelm Norrman, p. 02956 40110, wilhelm.norrman(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Ansökan om besvärstillstånd från en jurist som är medlem i Hell’s Angels Motorcycle Club avslogs21.12.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Högsta domstolen (HD) beviljade inte besvärstillstånd i ett ärende där Helsingfors hovrätt och rättegångsbiträdesnämnden hade ansett att sökanden på grund av sitt medlemskap i Hell’s Angels Motorcycle Club var uppenbart olämplig för uppdraget som rättegångsombud eller rättegångsbiträde. Av denna orsak hade juristens tillstånd att sköta uppdraget återkallats.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme