Maahanmuuttovirasto

Maahanmuuttovirasto lakkauttaa Pudasjärven vastaanottokeskuksen

Jaa

Maahanmuuttovirasto aloittaa yt-neuvottelut Pudasjärven vastaanottokeskuksen lakkauttamisesta ensi viikolla.

Yt-neuvottelujen perusteena ovat taloudelliset ja toiminnalliset syyt. Maahanmuuttoviraston aleneva määrärahakehys vuonna 2020 ja 2021 edellyttää säästöjä toimintamenoista. Samaan aikaan vastaanottopaikkojen tarve on vähentynyt, koska turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt. Maahanmuuttovirasto pyrkii pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana.

10.6.2020 alkavien neuvottelujen piirissä on koko Pudasjärven vastaanottokeskuksen henkilöstö, eli 9 työntekijää. Yt-menettelyssä neuvotellaan työtehtävien uudelleenjärjestämisestä. Työntekijöillä on mahdollisuus siirtyä työskentelemään Oulun vastaanottokeskukseen.

Pudasjärven vastaanottokeskus on hallinnollisesti osa Oulun vastaanottokeskusta. Vastaanottokeskus on toiminut Pudasjärvellä vuodesta 2008.

Maahanmuuttoviraston tehtävä on ohjata, suunnitella ja valvoa vastaanottokeskustoimintaa Suomessa. Keskuksia ylläpitävät esimerkiksi kunnat, järjestöt ja yritykset. Maahanmuuttovirasto vastaa kahdesta valtion vastaanottokeskuksesta Oulussa ja Joutsenossa sekä säilöönottoyksiköistä Helsingissä ja Joutsenossa. 

Suomessa on tällä hetkellä kaikkiaan 40 vastaanottokeskusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Sirpa Rönkkömäki, p. 0295 463 101, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme