Väestörekisterikeskus

Maahanmuuttovirasto otti käyttöönsä sähköisen valtuuttamisen

14.7.2017 14:35 | Väestörekisterikeskus

Jaa

Maahanmuuttovirasto on ottanut ensimmäisenä organisaationa käyttöön Suomi.fi-valtuuksien toiminnallisuuden, jossa työnantaja voi antaa toiselle henkilölle sähköisen valtakirjan toimia puolestaan Maahanmuuttoviraston sähköisen asioinnin kanavassa Enter Finlandissa.

Enter Finlandissa työnantaja voi toimittaa tiedot työstä ja yrityksestään, sekä maksaa hakemuksen työntekijänsä puolesta. Oikeus asioida sähköisesti yrityksen puolesta tarkistetaan Suomi.fi-valtuuksien avulla.

Tähän saakka palvelua ovat voineet käyttää henkilöt, joilla on yrityksen tai yhteisön nimenkirjoitusoikeus. 13.7.2017 alkaen työnantaja voi valtuuttaa tehtävään myös nimeämänsä henkilön. Valtuutetun ei tarvitse olla saman työnantajan palveluksessa, vaan hän voi olla kolmannenkin osapuolen edustaja. Palvelua voi käyttää, vaikka ei olisi aiemmin käyttänyt Enter Finlandia.

Mistä sähköisessä valtuuttamisessa on kyse?

Valtuuttaminen onnistuu helposti uudella palvelulla, Suomi.fi-valtuuksilla, jonka tuottaa Väestörekisterikeskus. Palvelun käyttöönotto organisaatioiden keskuudessa on juuri alkanut.

Suomi.fi-valtuuksien avulla viranomaiset voivat tarkistaa henkilön tai yrityksen oikeuden asioida toisen henkilön tai yrityksen puolesta. 

Suomi.fi-valtuuksilla kansalaiset voivat tulevaisuudessa valtuuttaa haluamansa henkilön tai yrityksen asioimaan tietyssä asiassa sähköisesti puolestaan. Myös yritys voi valtuuttaa haluamansa henkilön asioimaan yrityksen nimissä määrittelemässään asiassa. Valtuuttamismahdollisuudet Suomi.fi-valtuuksissa monipuolistuvat merkittävästi, kun yhä useampi organisaatio ottaa palvelun käyttöönsä ja mahdollistaa sähköisen valtuuttamisen tarjoamissaan palveluissa.

Lisätietoja Suomi.fi-valtuuksista organisaatioille: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/valtuudet/

Lisätietoja Suomi.fi-valtuuksista kansalaisille: http://vrk.fi/suomi.fi-valtuudet

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maahanmuuttoviraston palvelusta:
Maahanmuuttovirasto, Taru Forsell, Projektipäällikkö (sähköiset palvelut), etunimi.sukunimi[at]migri.fi

Suomi.fi-valtuuksista:
Väestörekisterikeskus, Janne Viskari, johtaja (digitaaliset palvelut), etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Myndighetsärenden kan nu skötas i den förnyade Suomi.fi-nättjänsten.3.7.2017 09:47Tiedote

Den förnyade Suomi.fi-nättjänsten är nu öppen för användning av medborgarna. Med hjälp av tjänsten kan medborgarna med en enda inloggning bland annat kontrollera sina uppgifter i olika myndighetsregister och utföra de e-tjänster som flera olika aktörer inom den offentliga förvaltningen tillhandahåller. I framtiden kan tjänsten även användas till mottagande av elektroniska myndighetsmeddelanden och till att ge en person fullmakt att utföra ens ärenden.

Services concerning public authority issues are now provided by the reformed Suomi.fi Web Service3.7.2017 09:47Tiedote

The reformed Suomi.fi Web Service is now open for the public. Among other things, citizens may use the service for checking their own data in various authorities’ registers and for managing affairs in several public administration operators’ services by logging in to a single service. In the future, the service can be used for receiving messages from the authorities electronically and for authorizing another person to manage one’s own affairs.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme