Väestörekisterikeskus

Maahanmuuttovirasto otti käyttöönsä sähköisen valtuuttamisen

Jaa

Maahanmuuttovirasto on ottanut ensimmäisenä organisaationa käyttöön Suomi.fi-valtuuksien toiminnallisuuden, jossa työnantaja voi antaa toiselle henkilölle sähköisen valtakirjan toimia puolestaan Maahanmuuttoviraston sähköisen asioinnin kanavassa Enter Finlandissa.

Enter Finlandissa työnantaja voi toimittaa tiedot työstä ja yrityksestään, sekä maksaa hakemuksen työntekijänsä puolesta. Oikeus asioida sähköisesti yrityksen puolesta tarkistetaan Suomi.fi-valtuuksien avulla.

Tähän saakka palvelua ovat voineet käyttää henkilöt, joilla on yrityksen tai yhteisön nimenkirjoitusoikeus. 13.7.2017 alkaen työnantaja voi valtuuttaa tehtävään myös nimeämänsä henkilön. Valtuutetun ei tarvitse olla saman työnantajan palveluksessa, vaan hän voi olla kolmannenkin osapuolen edustaja. Palvelua voi käyttää, vaikka ei olisi aiemmin käyttänyt Enter Finlandia.

Mistä sähköisessä valtuuttamisessa on kyse?

Valtuuttaminen onnistuu helposti uudella palvelulla, Suomi.fi-valtuuksilla, jonka tuottaa Väestörekisterikeskus. Palvelun käyttöönotto organisaatioiden keskuudessa on juuri alkanut.

Suomi.fi-valtuuksien avulla viranomaiset voivat tarkistaa henkilön tai yrityksen oikeuden asioida toisen henkilön tai yrityksen puolesta. 

Suomi.fi-valtuuksilla kansalaiset voivat tulevaisuudessa valtuuttaa haluamansa henkilön tai yrityksen asioimaan tietyssä asiassa sähköisesti puolestaan. Myös yritys voi valtuuttaa haluamansa henkilön asioimaan yrityksen nimissä määrittelemässään asiassa. Valtuuttamismahdollisuudet Suomi.fi-valtuuksissa monipuolistuvat merkittävästi, kun yhä useampi organisaatio ottaa palvelun käyttöönsä ja mahdollistaa sähköisen valtuuttamisen tarjoamissaan palveluissa.

Lisätietoja Suomi.fi-valtuuksista organisaatioille: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/valtuudet/

Lisätietoja Suomi.fi-valtuuksista kansalaisille: http://vrk.fi/suomi.fi-valtuudet

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maahanmuuttoviraston palvelusta:
Maahanmuuttovirasto, Taru Forsell, Projektipäällikkö (sähköiset palvelut), etunimi.sukunimi[at]migri.fi

Suomi.fi-valtuuksista:
Väestörekisterikeskus, Janne Viskari, johtaja (digitaaliset palvelut), etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme