Maahanmuuttovirasto

Maahanmuuttovirasto perustaa uusia vastaanottokeskuksia 8.9.

Jaa

Maahanmuuttovirasto valmistelee uusien vastaanottokeskusten perustamista, koska Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut. Suuri osa Ukrainasta paenneista on majoittunut yksityismajoitukseen.

Venäjän hyökkäystä Ukrainasta paenneet ovat 6.9.2022 mennessä jättäneet 38 243 tilapäisen suojelun hakemusta.

Osa perustettavista vastaanottokeskuksista on jo toiminnassa olevien vastaanottokeskusten sivutoimipisteitä. Maahanmuuttovirasto jatkaa myös vastaanottokeskuspaikkojen lisäämistä jo toiminnassa oleviin vastaanottokeskuksiin.

Tällä hetkellä toiminnassa on 83 vastaanottokeskusta, niiden sivutoimipistettä ja yksityismajoittujien palvelupistettä sekä kahdeksan alaikäisyksikköä.

Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottojärjestelmän toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Maahanmuuttoviraston omat vastaanottokeskukset sijaitsevat Helsingissä, Lappeenrannassa (Joutseno) ja Oulussa. Muita vastaanottokeskuksia ylläpitävät järjestöt, kunnat ja yritykset.

Uudet vastaanottokeskukset, tilanne 8.9.2022

  • Uudenkaupungin vastaanottokeskus, Medivida Oy, 200 paikkaa. Toiminta alkaa 15.9.2022.

Heinäkuussa 2022 avautuneet keskukset:

  • Järvenpään vastaanottokeskuksen Nurmijärven sivutoimipiste, Kotokunta Oy, 100 paikkaa. Toiminta alkoi 1.7.2022.
  • Järvenpään vastaanottokeskuksen Mäntsälän sivutoimipiste, Kotokunta Oy, 100 paikkaa. Toiminta alkoi 1.7.2022.
  • Järvenpään vastaanottokeskuksen Tuusulan sivutoimipiste, Kotokunta Oy, 100 paikkaa. Toiminta alkoi 1.7.2022.
  • Kankaanpään vastaanottokeskus, Medivida Oy, 200 paikkaa. Toiminta alkoi 1.7.2022.

Lisätietoa:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tulosalueen johtaja Heikki Väätämöinen, p. 0295 433 364, sähköposti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Operation of reception centres in several geographical areas put out to tender by the Finnish Immigration Service27.9.2022 13:03:59 EEST | Press release

As a result of competitive tendering, the Finnish Immigration Service has issued procurement decisions concerning the establishment of new reception centres in several geographical areas. In total, the Finnish Immigration Service will conclude 16 agreements on reception centres. The reception centres that were tendered for are supposed to open as soon as possible.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme