Maahanmuuttovirasto

Maahanmuuttoviraston hanke sujuvoittaa työlupien ja opiskelijoiden lupakäsittelyä

Jaa

Maahanmuuttovirasto on asettanut 1.2.2021 alkaen hankkeen, jonka tavoite on nopeuttaa ja sujuvoittaa työperusteisten lupien ja kansainvälisten opiskelijoiden oleskelupien käsittelyä.

Tavoite on, että asiakas saa työluvan keskimäärin kuukaudessa vuoteen 2023 mennessä. Erityisasiantuntijoiden, startup-yrittäjien ja heidän perheenjäsenten luvissa tavoitteena on 2 viikon käsittelyaika vuoden 2021 aikana.

- Kyseessä on vahvasti asiakaskeskeinen hanke. Kuuntelemme asiakkaiden, työnantajien ja sidosryhmien näkemyksiä siitä, miten voimme kehittää toimintaamme ja asiakaskokemusta, kertoo ylijohtaja Jari Kähkönen.

Työntekoa koskevia lupaprosesseja sujuvoitetaan maahanmuuttohallinnon yhteistyössä. Käynnissä on työ- ja elinkeinoministeriön johtama ulkomaalaislainsäädännön ja lupamenettelyjen kehittämishanke, jossa Maahanmuuttovirasto on luvat myöntävänä viranomaisena keskeisessä roolissa.

Digikehitystä edistetään suunnitelmallisesti

Lupa22-hanketta johtava Vesa Hagström aloittaa vuodenmittaisessa tehtävässä helmikuun alussa. Hagström on aiemmin työskennellyt Maahanmuuttoviraston teknologia- ja digitalisaatioyksikössä digijohtajana.

Hankejohtaja vastaa muun muassa hankkeen ohjauksesta, suunnittelusta ja digikehityksen suunnitelmallisesta etenemisestä.

- Toimintatapojen ketterä kehittäminen ja automaation lisääminen ovat keinoja nopeuttaa lupakäsittelyä ja tukea Suomea kilpailussa kansainvälisistä osaajista, sanoo hankejohtaja Vesa Hagström.

Lupa22-nimellä kulkeva hanke jatkaa aiemmin alkanutta kehittämisprojektia. Maahanmuuttovirasto toteutti vuonna 2020 organisaatiouudistuksen.

Työ, perhe ja opiskelu houkuttavat Suomeen

Työ, perhe ja opiskelu ovat yleisimmät syyt muuttaa Suomeen. Vuonna 2020 koronaepidemia vaikutti ulkomailla jätettyjen oleskelulupahakemusten määrään, mutta työperusteisen maahanmuuton ennakoidaan kasvavan tulevaisuudessa.

Työn perusteella myönnettiin viime vuonna yli 8 500 ensimmäistä oleskelulupaa. Kun mukaan lasketaan kausityötodistuksella Suomeen töihin saapuvat työntekijät, työn perusteella myönnettiin yhteensä 20 117 lupaa. Perhesiteen perusteella myönnettiin 8 592 oleskelulupaa (2019: 10 251) ja opiskelun perusteella 3 225 (2019: 5 246).

Lue myös:

Pauliina Helminen aloittaa lupa- ja kansalaisuusyksikön johtajana (tiedote 29.1.21)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankejohtaja Vesa Hagström, p. 040 560 4221, sähköposti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme