Aluehallintovirasto

Maahantulijoiden pakolliset terveystarkastukset jatkuvat Varsinais-Suomen rajanylityspaikoilla

Jaa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa määräystään, joka velvoittaa maahantulijat osallistumaan pakolliseen terveystarkastukseen rajanylityspaikoilla. Aluehallintovirasto jatkaa myös määräystään, joka velvoittaa alueen kunnat järjestämään maahantulijoiden terveystarkastukset. Määräykset ovat voimassa 1.- 30.6.2021 ja ne koskevat Turun sataman, Naantalin sataman ja Turun lentoaseman rajanylityspaikkoja.

Turun kaupunki ja Naantalin kaupunki ovat velvollisia järjestämään kaikille alueensa rajanylityspaikkojen kautta riskimaista Suomeen saapuville henkilöille terveystarkastuksen koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Riskimaat on listattu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilla. Rajanylityspaikat ovat Turun lentokenttä, Turun satama ja Naantalin satama. Päätös on voimassa 1.-30.6.2021.

Suomeen saapuvien matkustajien on osallistuttava välittömästi maahantulon jälkeen terveystarkastukseen, jonka osana voidaan ottaa koronavirustesti. Tarkastuksessa matkustaja voi esittää luotettavan todistuksen negatiivisesta koronavirustestistä, joka on tehty enintään 72 tuntia ennen maahantuloa, tai todistuksen sairastetusta koronavirustaudista, josta on alle 180 vuorokautta aikaa. Määräys ei koske vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia eikä maamme huoltovarmuutta tukevaa kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätöksiä tehdessään ottanut huomioon sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksen että THL:n suosituksen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin asiantuntijoiden lausunnot.

Lisätietoja

Medialle

  • Johtaja Heikki Mäki, p. 0295 018 094
  • Ylitarkastaja Tuomo Ollula, p. 0295 018 014

Aluehallintovirastojen sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)avi.fi.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sommarens badsäsong börjar - kommunala webbplatser ska ha uppdaterad information om de allmänna badstränderna11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt lagstiftningen ska badstrandens ägare eller innehavare - vanligen kommunen - upprätthålla väsentlig information på sin webbplats om de allmänna badstränderna. Regionförvaltningsverket samlar inom sitt område in förteckningar som kommunerna har lämnat över de allmänna badstränderna samt deras webbplatser. Den riksomfattande förteckningen publiceras på Valviras webbplats och levereras även till Europeiska kommissionen så att t.ex. resenärer kan få nytta av den.

Kesän uimakausi alkaa – kuntien sivuilla oltava ajantasainen tieto yleisistä uimarannoista11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lainsäädännön mukaan uimarannan omistajan tai haltijan – tyypillisesti kunnan – täytyy ylläpitää verkkosivuillaan keskeisiä tietoja yleisistä uimarannoista. Aluehallintovirasto kokoaa alueeltaan kuntien toimittaman yleisten uimarantojen luettelon ja näiden verkkosivuosoitteet. Valtakunnallinen luettelo julkaistaan Valviran verkkosivuilla ja toimitetaan myös Euroopan komissiolle mm. matkailijoiden hyödynnettäväksi.

Muun muassa pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia ollaan lieventämässä ensi viikon alussa epidemiatilanteen parantumisen vuoksi - osassa Uuttamaata rajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan10.6.2021 16:56:07 EEST | Tiedote

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on rauhoittunut ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on linjannut leviämisvaiheessa olleen osan alueesta palanneen kiihtymisvaiheeseen. Tämän johdosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valmistelemaan päätöstä kokoontumisrajoitusten lieventämisestä. Lisäksi Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa lukuun ottamatta Espoota ja Kauniaisia palaavat perustasolle, ja siellä kokoontumisrajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme