Aluehallintovirasto

Maaherrat ja ylijohtajat vetoavat: rajat auki pohjoisessa

Jaa

Pohjoisten alueiden maaherrat Ruotsista ja Norjasta sekä ylijohtajat Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastoista kokoontuivat virtuaalisesti 12.6.2020.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajan Terttu Savolaisen koolle kutsumassa kokouksessa kukin edustaja kävi läpi oman maansa koronavirustilanteen ja sen hoitamisen valtion aluehallinnon näkökulmasta.

Epidemian vaikutukset ovat olleet pohjoisilla alueilla hyvin samanlaiset. Tartuntojen määrä on vaihdellut maakunnittain, eikä pohjoisessa ole koettu samanlaista tartuntamäärää kuin kunkin maan eteläisissä osissa. Rajojen sulkeminen on vaikuttanut pohjoisilla alueilla monin tavoin: matkailuelinkeino on kokenut raskaan iskun, työttömyys kasvanut ja talouden ennuste on huono.

Lisäksi maiden välinen normaali asiointiliikkuvuus on ollut pysähdyksissä. Tautitilanne huomioiden pohjoisten alueiden maaherrat ja ylijohtajat totesivat, että rajojen avaaminen pohjoisessa paikallisille asukkaille on nyt tarpeen.

Maaherrat ja ylijohtajat toivovat, että alueelliset eroavaisuudet otettaisiin huomioon rajoituspäätöksiä tehtäessä ja rajaliikenne saataisiin auki Pohjois-Suomen, Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan välillä mahdollisimman nopeasti.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja

Sähköposti terttu.savolainen@avi.fi, puhelin 0295 017 551

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Suomen on oltava oikeudenmukainen ja yhdenvertainen maa myös pohjoissuomalaisille ikääntyville ihmisille (Pohjois-Suomi)24.9.2020 11:11:38 EESTTiedote

Ylijohtaja Terttu Savolainen esitteli Oulun seurakuntien 24.9.2020 järjestämässä Eloisa ikääntyminen -seminaarissa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston näkemyksiä hyvästä ja arvokkaasta vanhuudesta sekä valvonnan roolista vanhusten perusoikeuksien toteutumisessa. Ylijohtaja korosti puheessaan, että yhtä tekijää, joka olisi ratkaiseva vanhustyön onnistumisessa tai kehittämiskohteissa ei ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme