Fingo ry - Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs

Maailma kylässä -festivaalille Les Amazones d'Afrique, Mayito Rivera ja SANNI

Jaa

Kestävän kehityksen suurtapahtuma ja maailmanmusiikin ilmaisfestivaali, Maailma kylässä, julkaisee ensimmäisiä esiintyjiään. Helsingin Kaisaniemen puistossa 23.–24.5. esiintyvät kantaaottava kollektiivi Les Amazones d'Afrique, Los Van Van -yhtyeen keulahahmona tunnettu Mayito Rivera, Grammy-palkittu Ricky Kej, marokkolainen Oum sekä yksi Suomen tunnetuimmista artisteista, SANNI.

Les Amazones d'Afrique (C)Karen Pauline Biswell
Les Amazones d'Afrique (C)Karen Pauline Biswell

Maailma kylässä -festivaalin kotimaisena pääesiintyjänä nähdään SANNI, jonka kappale 2080-luvulla palkittiin juuri viime vuosikymmenen eniten radiossa soineena biisinä.

– Festivaalin teemana on tulevaisuus, joka puree varmasti nuorempaan yleisöön. Tämän päivän teot vaikuttavat erityisesti lasten ja nuorten tulevaisuuteen, joten SANNI on sen suhteen erinomainen vetonaula festivaalille, miettii viestintä- ja varainhankintapäällikkö Nelli Korpi.

Les Amazones d'Afrique ja Oum puhuvat naisten oikeuksien puolesta

Festivaalilla soittaa kansainvälisiä artisteja eri maanosien kirkkaimmista tähdistä uudempiin tuttavuuksiin. Kaksi Suomessa aiemminkin esiintynyttä kokoonpanoa, Les Amazones d'Afrique ja Oum, haluavat vaikuttaa erityisesti naisten oikeuksiin, luonnonsuojeluun ja siirtolaiskysymyksiin modernien afrikkalaisten soundien välityksellä.

Malilaisten naislaulajien vuonna 2014 perustama Les Amazones d'Afrique julkaisi tammikuussa 2020 toisen, Amazones Power -albumin (Real World Records). Kuudentoista kansainvälisen laulajan kollektiivista Maailma kylässä -festivaalilla esiintyvät yhtyeen perustajajäsen Mamani Keïta (MLI) sekä Fafa Ruffino (BEN) ja Niariu (GIN).

– Tämän vuoden festivaalilla nähdään erityisen paljon kantaaottavia ja vaikuttavia artisteja eri puolilta maailmaa. Kestävä kehitys, ihmisoikeudet ja ympäristökysymykset ovat festivaalin ydinaluetta, joten on tärkeää, että teemat näkyvät voimakkaasti myös esiintyjien sanomassa, kertoo ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

Grammy-palkitut Ricky Kej ja Mayito Rivera nauttivat laajaa kansainvälistä arvostusta

Festivaalin kansainvälisesti tunnetuimpiin esiintyjiin kuuluu kuubalaisen Los Van Van -yhteen keulahahmona yli 20 vuotta toiminut Mayito Rivera yhtyeensä Sons of Cuban kanssa. Salsaa, timbaa ja sonia esittävä Rivera on voittanut Grammy-palkinnon Los Van Van -yhtyeen kanssa ja ollut Grammy-ehdokkaana Llegó La Hora -sooloalbumillaan.

Intialainen pop- ja new age -musiikkia yhdistelevä Ricky Kej on kansainvälisesti arvostettu muusikko, säveltäjä ja ympäristönsuojelija, joka on omistanut elämänsä ja musiikkinsa ympäristötietoisuuden lisäämiselle. Vuonna 2014 Kej voitti yhdessä eteläafrikkalaisen huilisti Woulter Kellermanin kanssa parhaan new age -albumin Grammy-palkinnon albumillaan Winds of Samsara. Konsertin lisäksi Ricky Kej tuo festivaalille dokumenttielokuvan Wild Karnataka, johon hän on säveltänyt musiikin. Elokuvan kertojana toimii Sir David Attenborough. Elokuvan yhteydessä kuullaan Kej’n keynote-puheenvuoro

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 23.–24.5.2020 Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Loput festivaalin konserttiohjelmasta, lastenohjelma, alueohjelma sekä dokumenttielokuvien ohjelmisto julkaistaan 31.3. Keskustelut, haastattelut, puheenvuorot ja paneelit julkaistaan 8.4. Puheohjelmisto painottuu festivaalin tulevaisuus-teemaan. Sadan ohjelmanumeron lisäksi tapahtumaan osallistuu noin 400 näytteilleasettajaa järjestöistä basaarimyyjiin ja kansainvälisiin ruokamyyjiin. Tapahtuman järjestää Fingo, joka on yli 300 kehitysjärjestön kattojärjestö. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, Ympäristöministeriö, Ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto sekä Maailman kuvalehti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nelli Korpi
Viestintä- ja varainhankintapäällikkö
+358 50 317 6698
nelli.korpi@fingo.fi

Kuvat

Les Amazones d'Afrique (C)Karen Pauline Biswell
Les Amazones d'Afrique (C)Karen Pauline Biswell
Lataa
Oum (c)Lamia Lahbabi
Oum (c)Lamia Lahbabi
Lataa
Mayito Rivera (c)PvB Picture
Mayito Rivera (c)PvB Picture
Lataa
Ricky Kej LIVE (c)Ricky Kej
Ricky Kej LIVE (c)Ricky Kej
Lataa
SANNI_Fullsteam
SANNI_Fullsteam
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fingo ry - Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs
Fingo ry - Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs
Elimäenkatu 25-27, 5krs.
00510 HELSINKI

358 50 317 6690http://www.fingo.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingo ry - Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs

Maailma kylässä -festivaali perutaan viranomaisten suositusten mukaisesti13.3.2020 14:37:33 EET | Tiedote

Suomen hallitus suositti, että yli 500 henkilön yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti koronaviruksen takia. Asiassa toimeenpanovaltainen Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt suurtapahtumien järjestämisen kuukaudeksi kerrallaan perjantaista 13.3. alkaen. Näistä päätöksistä johtuen toukokuun lopulle ajoittuva Maailma kylässä -festivaali on päätetty perua tältä vuodelta.