Suomen Punainen Risti SPR

Maailman ensiapupäivänä kilpaillaan ensiaputaidoilla eri puolella Suomea

Jaa

Maailman ensiapupäivänä lauantaina 9.9. Suomen Punaisen Ristin ensiapuryhmät kilpailevat ensiaputaidoista eri puolilla Suomea. Hämeen piirin ensiapukilpailut järjestetään Asikkalassa. Kilpailut juhlistavat 60 vuotta täyttävää Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisten ensiaputoimintaa.

- Jokainen voi auttaa. Koskaan ei tiedä milloin hätätilanne tulee eteen itselle, läheiselle tai tuntemattomalle. Ensiaputaitoja kannattaa harjoitella, jotta itsellä auttajana on varmempi olo. Perustaidoilla ja rohkeudella kuka tahansa meistä voi pelastaa ihmishengen, kertoo Suomen Punaisen Ristin terveydenhuollon suunnittelija Niina Hirvonen.

Suomen Punaisella Ristillä on yli 3000 koulutuettua ensiapuryhmäläistä, jotka haluavat auttaa harrastuksenaan. Vuosittain he antavat ensiapua eri tapahtumissa yli 13 000 ihmiselle.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälinen liitto on viettänyt maailman ensiapupäivää vuodesta 2000 lähtien syyskuun toisena lauantaina.

Ensiapukilpailut innostavat auttamaan

Maailman ensiapupäivänä 9.9. klo 9.00 eri puolella Suomea käynnistyvät ensiapukilpailut, joiden tavoitteena on innostaa vapaaehtoisia auttamaan. Kilpailijat voivat myös testata omaa osaamistaan tositilanteita varten.

Ensiapukilpailussa kisataan neljässä sarjassa: alakouluikäiset, nuoret (13–18-vuotiaat), aikuiset ja ensiauttajat.

Piirikilpailujen voittajat kisaavat ensiavun Suomen mestaruudesta Turussa kesäkuussa 2018. Aikuisten sarjan voittajajoukkue osallistuu ensiavun Euroopan mestaruuskisoihin.

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan ensiapukisoja Asikkalan koulukeskukseen!

Tapahtumassa on mahdollisuus haastatella niin ensiavun asiantuntijoita kuin eri-ikäisiä vapaaehtoisia auttajia. Asikkalassa kilpailuun osallistuu 7 aikuisten ryhmää, 2 nuorten ryhmää ja 2 ensivasteryhmää.

SPR:n Hämeen piirin ensiapukilpailu
9.9.2017 klo 9.00

Kilpailupaikka: Asikkalan koulukeskus, Koulukuja 2, Vääksy
Yhteyshenkilö: Ensiapu- ja terveystoiminnan päällikkö Pirjo Mattila, p. 040 589 5779

Lisätietoja:

Terveydenhuollon suunnittelija Niina Hirvonen, Suomen Punainen Risti, p. 040 830 4406

Tiedottaja Outi Huovinen, Suomen Punainen Risti, p. 040 589 3414

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terveydenhuollon suunnittelija Niina Hirvonen, Suomen Punainen Risti, p. 040 830 4406

Tiedottaja Outi Huovinen, Suomen Punainen Risti, p. 040 589 3414

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme