WEGAN Group Oy

Maailman ensimmäinen WEGAN-ravintola avautuu torstaina Tampereen Keskustorilla

Jaa

Ruokayhteisö WEGANissa kokkeja on ympäri maailman. He kehittävät sekasyöjillekin maistuvaa kasvisruokaa.

Tampereen Keskustorille avautuu maailman ensimmäinen WEGAN-ravintola torstaina 1.7.
Tampereen Keskustorille avautuu maailman ensimmäinen WEGAN-ravintola torstaina 1.7.

Kasviswrappeja Lontoon sykkeestä ja smoothieta Australian auringon alta – mutta tehtynä käsin ihan lähellä. Tällaista on luvassa Tampereen Keskustorin Kesäkeitaalla.

WEGAN on uudenlainen ruokayhteisö, jonka tarkoituksena on syödä maailma ja ilmasto paremmaksi. WEGANin vegaaniruokaan erikoistuneet ammattikokit viidessä maasta, Kanadasta Espanjaan, ovat loihtineet reseptejä, joita päästään maistamaan Tampereelle avattavassa WEGAN-konttiravintolassa.

Alunperin digitaalisena yhteisönä liikkeelle lähtenyt WEGAN haluaa tarjota herkullista ja laadukasta vegaanista ruokaa suurelle yleisölle. Ruokien kriteereinä on, että ne häviävät myös lihansyöjien lautasilta. Smoothiet, wrapit ja burgerit eivät yritä olla lihan korvikkeita, vaan hyviä ruokia, jotka nyt sattuvat olemaan vegaanisia. 

-       Olemme saaneet ilahduttavan vastaanoton WEGANille ja hienoja kokkeja ympäri maailman, jotka tekevät meille reseptejä. Hyvät reseptit voivat tulla mistä tahansa ja mennä minne tahansa, sanoo WEGANin perustaja Ilkka Hynninen

Tampereelle avattava ravintola on esimerkki WEGANin toimintalogiikasta: lyödään hynttyyt yhteen kokeneen paikallisen toimijan kanssa. Tampereella ravintolan operoijana toimii pitkän linjan ravintolayhtiö Restbar.

Sinäkin voit olla WEGAN-kokki

Vaikka WEGANin ravintolareseptiikka on ammattikokkien luomaa, WEGAN etsii reseptejä myös kotikokeilta. Tänä kesänä teemana on maailman helpoin vegaaninen resepti, joista parhaimmat julkaistaan ruokakirjassa. Nyt jotkut niistä pääsevät myös konttiravintolan asiakkaiden lautasille. Kuka tahansa voi osallistua reseptihaasteeseen wegan.comissa ja Instagramissa.

-       Meille on tullut jo satoja tosi hienoja ehdotuksia yhteisöltämme, mutta mukaan mahtuu. Haluamme tällä teemalla osoittaa, että ympäristöystävällinen vegaaninen ruoka voi olla helppoa, huokeaa ja hyvänmakuista.

Ensimmäisenä etsinnässä on maailman helpoin vegaaninen jälkiruoka, myöhemmin smoothiet ja brunssiainekset.

 

Mikä kasvisruuassa oikein kiikastaa – WEGAN tutkii kesän aikana

WEGANin saaman palautteen perusteella moni haluaisi syödä vegaanisesti, ainakin silloin tällöin ilmasto- tai terveyssyistä. Kuitenkin tämä koetaan hankalaksi ja kalliiksi. Tämän takia WEGAN teettää Taloustutkimuksella tutkimuksen, miten ihmiset söisivät jos pystyisivät ja miten he syövät todellisuudessa.

-       On kiinnostavaa tutkia, millaisia syömäreitä suomalaiset ovat – ja millaisia he haluaisivat olla. Ja mikä siinä oikein kiikastaa, sanoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen.

WEGAN-konttiravintola on avoinna 1.7.-15.9. klo 11-19 Tampereen Keskustorin Kesäkeitaalla.

Tutkimustulokset julkistetaan alustavan aikataulun mukaan 30.7. klo 10 WEGAN-ravintolassa.

Kuvateksti: Maailman ensimmäistä WEGAN-konttiravintola sai teippaukset viime yönä.

Pressikuvat löytyvät täältä 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

WEGAN GROUP Oy
Perustaja
Ilkka Hynninen p. 050 5444722
ilkka@wegan.com

RESTBAR OY
Toimitusjohtaja
Mikko Hannula p. 040 5454478
mikko.hannula@restbar.fi

Kuvat

Tampereen Keskustorille avautuu maailman ensimmäinen WEGAN-ravintola torstaina 1.7.
Tampereen Keskustorille avautuu maailman ensimmäinen WEGAN-ravintola torstaina 1.7.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

WEGAN Group Oy
Hatanpään valtatie 24
33900 Tampere

https://wegan.com/

WEGAN on ruokayhteisö ja -brändi, jonka tarkoituksena on syödä maailma paremmaksi - ja tuoda herkullinen vegaaninen ruoka sekasyöjien saataville. Nimi kertoo yhdessä tekemisestä ja siitä, että ilmastonmuutoksen torjuminen voi olla myös helppoa ja hyvänmakuista – we can vegan. WEGAN.

Lisätietoa ja reseptejä osoitteessa www.wegan.com ja Instagramissa @joinwegan

 

Wegan.comissa ammattikokit ympäri maailman - Lontoosta Australiaan - jakavat videoiden avulla uusia alkuperäisreseptejä. Kuka tahansa voi käydä lataamassa ruokareseptit omalle kauppalistalleen. Nyt nämä reseptit halutaan tuoda ravintoloihin ympäri maailman yhteistyökumppaneiden avulla. WEGAN tekee yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja tuo maistuvan reseptiikan näiden ravintoloiden käyttöön. Tästä esimerkkinä on WEGANin ja Restbarin yhteistyö Tampereen Keskustorin Kesäkeitaalla ja Foodrouter-pilviravintolassa.

WEGANin perustaja on Ilkka Hynninen, joka on perustanut muun muassa tuotantoyhtiö Aito Median. Taustajoukoissa ovat muun muassa Jamie Oliverin digitaalista strategiaa luotsannut Peter Cowley ja pitkän linjan alan markkinointiosaaja Pirjo Suhonen, Ivana Helsingin toinen perustaja. WEGANin kotipaikka on Tampere ja osaajia on tällä hetkellä yhdeksässä maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WEGAN Group Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme