HMD Global

Maailman ensimmäisen viidellä takakameralla varustetun älypuhelimen myynti alkaa Suomessa

Jaa

Tänään myyntiin tuleva Nokia 9 PureView sai 24 palkintoa ja kunniamainintaa ensiesittelyssään Mobile World Congress -tapahtumassa. Uutuuspuhelimeen voi tutustua myös tulevana viikonloppuna, 15. – 17.3., Kuva & Kamera -tapahtumassa Helsingissä.

Nokia 9 PureView -älypuhelin
Nokia 9 PureView -älypuhelin

HMD Global tuo Suomen markkinoille kamerapuhelinten uuden kuninkaallisen, Nokia 9 PureView ‑älypuhelimen, jossa on maailman ensimmäinen viiden kameran järjestelmä ZEISS-optiikalla ja joka tarjoaa seuraavan sukupolven tietokoneohjattua kuvausteknologiaa tosikuvaajille. Puhelimen kaikki viisi kameraa ottavat kuvan samanaikaisesti ja yhdistävät ne yhdeksi 12 megapikselin kuvaksi, jossa on erinomainen dynamiikka-alue ja syväterävyys. Nokia 9 PureView -älypuhelimen suositeltu vähittäismyyntihinta kotimaassa on 599 euroa.

”Nokia 9 PureView esiteltiin maailmalle hieman yli kaksi viikkoa sitten Mobile World Congress ‑tapahtumassa Barcelonassa ja nyt se saapuu Suomeen. Puhelin on herättänyt valtavaa kiinnostusta, ja sen ennakkomyynti on jopa ylittänyt odotuksemme. Edistyksellisten kuvausinnovaatioiden lisäksi Nokia 9 PureView tarjoaa puhtaan Android-käyttökokemuksen Android One -käyttöjärjestelmä- ja -turvapäivityksillä vahvistettuna. Puhelin siis vain paranee käytössä ja uudistuu koko ajan”, HMD Globalin Pohjois-Euroopan liiketoimintajohtaja Ossi Korpela sanoo.

Yhteistyötä huippukuvaajien kanssa

Nokia 9 PureView -älypuhelimeen voi tutustua tulevana viikonloppuna Kuva & Kamera ‑tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä. HMD Global tekee yhteistyötä maailmanlaajuisesti useiden huippukuvaajien kanssa. Yksi heistä on suomalainen Instagram-tähti Konsta Punkka, jonka uskomattoman hienot luonto- ja villieläinkuvat ovat nostaneet hänet kansainväliseen maineeseen.

Konsta Punkan voi tavata Kuva & Kamera -tapahtumassa Nokia Mobile -osastolla (osasto 5d30), jossa hän jakaa vinkkejä siitä, miten Nokia 9 PureView -puhelimella voi sekä ottaa että editoida huippukuvia, joissa yksityiskohdat tulevat esille upeasti.

Tulevaisuuden kuvausteknologioita käytettävissä jo tänään

Nokia 9 PureView on suunniteltu tosikuvaajien tarpeisiin, ja sillä voi ottaa kuvia pakkaamattomassa RAW ”DNG” -muodossa. Kuvaa voi muokata suoraan puhelimessa HMD Globalin ja Adobe Lightroomin yhteistyön ansiosta. Sanotaan, että puolet kuvanlaadusta syntyy jälkikäsittelyssä – Nokia 9 PureView tarjoaa näin kaikki mahdollisuudet loistaviin kuviin.

Jokainen Nokia 9 PureView -älypuhelimella otettu kuva on HDR-muodossa. Kuvien dynaaminen alue ulottuu 12,4 aukkoon ja niissä on koko kuvan 12 megapikselin syvyyskartta. Tämä tarkoittaa, että 12 megapikselin JPG-kuva tuo esiin yksityiskohdat niin kuvan kirkkailla alueilla kuin tummilla, varjoissa olevilla alueilla.

Nokia 9 PureView on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on viiden kameran järjestelmä ZEISS-optiikalla. Kameroiden kaksi värisensoria ja kolme monokromaattista sensoria tuovat kuviin terävyyttä ja yksityiskohtaisuutta ja samalla ne keräävät jopa kymmenen kertaa enemmän valoa kuin saman tyyppinen yksittäinen värisensori.*

Jokaisen JPG-kuvan korkeatasoinen 12 megapikselin syvyyskartta tarjoaa mahdollisuuden hienojen bokeh-kuvien ottamiseen ja luovuuden esiintuomiseen Google Kuvat -palvelun syvyyseditorilla. Kuvan tarkkuusaluetta voi muuttaa, kuvaa voi sumentaa ja koko kuvan värisaturaatiota muokata – myös kuvan ottamisen jälkeen.

Nokia 9 PureView -älypuhelimessa on päivitetty versio suositusta Pro Camera -käyttöliittymästä, joka tarjoaa entistäkin paremman mahdollisuuden kameran käsisäätöihin. Nyt puhelimella voi ottaa jopa 10 sekunnin mittaisia time lapse -kuvia. Lisäksi Nokia 9 PureView -puhelimen uudessa Pro Camera ‑käyttöliittymässä voi valita valotusarvon jopa 1/3:n aukon välein, jolloin valotuskorjausta voi säätää entistä tarkemmin.

Huolellisesti viimeistelty ja muotoiltu

Nokia 9 PureView on pakattu täyteen viimeisimpiä teknologioita. Monipuolista prosessointitehoa hyödyntävä Qualcomm® Snapdragon™ 845 -mobiilialusta jakaa tehtävien suorittamisen älykkäästi eri prosessoreille. Nokia 9 PureView -älypuhelimessa on kirkas 5,99 tuuman 2K pOLED PureDisplay ‑näyttö ja langaton Qi Wireless -lataus. Puhelimen näyttö perustuu HDR10-teknologialle, joka mahdollistaa sisällön tarkat yksityiskohdat, erinomaisen kontrastin ja rikkaat värit. Puhelimen näytössä on sisäänrakennettu sormenjälkitunnistus, ja sen turvaominaisuuksiin kuuluu myös edistyksellinen biometrinen kasvojentunnistus.

Nokia 9 PureView -älypuhelin on huippulaadukas, ja se edustaa Nokia-älypuhelimille ominaista tarkkaan mietittyä muotoilua. Kaikki viisi kameraa on rakennettu erittäin tyylikkäästi 8 millimetriä ohueen puhelimeen, jolloin siinä ei ole kamerasta johtuvaa ylimääräistä kohoumaa. Nokia 9 PureView kestää arjen kolhuja 6000-sarjan alumiinikuorensa, timanttileikattujen reunojensa ja näytön Corning® Gorilla® Glass 5 -lasin ansiosta.

Puhdas, turvallinen ja ajan tasalla – Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä ja osa Android One -perhettä

Nokia 9 PureView -puhelimessa on Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä. Uutuuspuhelin liittyy uusimpana jäsenenä laajaan joukkoon Nokia-älypuhelimia, jotka kuuluvat Android One -perheeseen. Nokia Android One -älypuhelimissa on runsaasti tallennustilaa ja erinomainen akunkesto heti ostohetkestä alkaen.

Android 9 Pie -käyttöjärjestelmässä on runsaasti tekoälyä hyödyntäviä innovaatioita, jotka tekevät puhelimesta entistä älykkäämmän ja nopeamman. Koska puhelin oppii yksilöllisistä käyttötavoista, sen käyttökokemus ja toiminnallisuus paranee ajan mittaan. Adaptive Battery -toiminnallisuus rajoittaa harvemmin käytettyjen sovellusten akunkulusta. App Actions -toiminnallisuus ennakoi puhelimen käyttöä ja nopeuttaa näin usein käytettyjä toimintoja.

Nokia 9 PureView -puhelin on yksi markkinoiden turvallisimmista. Puhelin saa Android One ‑ohjelmaan kuuluvat kuukausittaiset turvapäivitykset kolmen vuoden ajan ja kaksi merkittävää käyttöjärjestelmäpäivitystä. Lisäksi Google Play Protect tarkistaa yli 50 miljardia sovellusta päivässä suojellakseen puhelimia haittaohjelmilta. Puhelimessa on helppokäyttöiset, viimeisimmät innovaatiot kuten Google Assistant -ääniohjauspalvelu sekä Google Kuvat -pilvipalvelu, joka tarjoaa ilmaisen, rajoittamattoman ja laadukkaan tavan kuvien tallentamiseen.

Nokia 9 PureView -puhelimeen ja sen tarkempiin tietoihin voi tutustua täällä.

Median yhteydenotot:

Viestintätoimisto Paja

Eija-Riitta Huovinen

Puhelin: 045 6079231

Sähköposti: eijariitta.huovinen@pajacomms.com

HMD Global on Nokia-puhelinten koti, jonka pääkonttori on Espoossa. HMD muotoilee ja markkinoi älypuhelin- ja peruspuhelinvalikoimaa, joka on kohdennettu useille eri kuluttajaryhmille ja joka tarjoaa puhelimia useissa eri hintakategorioissa. Innovointiin ja korkeaan laatuun sitoutunut HMD Global Oy on Nokia-puhelinten ja -tablettien lisensoija yksinoikeudella. www.hmdglobal.com

Nokia on Nokia-yhtymän rekisteröity tavaramerkki. Android, Android One, Google and Google Photos ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Qualcomm ja Snapdragon ovat Yhdysvalloissa ja muissa maissa rekisteröityjä Qualcomm Incorporatedin tavaramerkkejä. Adobe, Photoshop ja Lightroom ovat joko Adoben Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa rekisteröidyt tavaramerkit.

*Älypuhelimen kamerasensori viittaa yksittäiseen värisensoriin. Lisätietoja osoitteessa https://www.nokia.com/phones/en_int/nokia-9

Tallennustila korkealaatuisille kuville edellyttää Google-tiliä ja internet-yhteyttä. Ei koske RAW/DNG ‑tiedostoja.

Avainsanat

Kuvat

Nokia 9 PureView -älypuhelin
Nokia 9 PureView -älypuhelin
Lataa
Nokia 9 PureView
Nokia 9 PureView
Lataa
Nokia 9 PureView -älypuhelimella otettu kuva.
Nokia 9 PureView -älypuhelimella otettu kuva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HMD Global
HMD GlobalTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HMD Global

KORJATTU TIEDOTE: Uudet Nokia-puhelimet tarjoavat eri käyttäjäryhmille aivan uudenlaisia kokemuksia5.9.2019 18:31:06 EEST | Tiedote

KORJAUS LOPUSSA: Nokia 7.2 -puhelimen muistiversiot ovat 4GB/64GB ja 6GB/128GB (EI 6GB/64GB). Nokia 7.2 ja Nokia 6.2 vievät keskihintaisten puhelinten käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle. HMD Global tuo uutuuksia myös peruspuhelinvalikoimaan esittelemällä korkean kestävyysluokituksen vaatimukset täyttävän Nokia 800 Tough -puhelimen ja tämän päivän tarpeisiin päivitetyn klassikkomalli Nokia 2720 Flip -peruspuhelimen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme