Vihdin kunta

Maailman huippusuunnistajat 8.6.-9.6.2019 Vihdin metsissä

Jaa

Suunnistuksen maailmancupin kolme kisatapahtumaa sisältävä avauskierros kilpaillaan kesäkuun toisella viikolla Suomessa. Tapahtuma alkaa Vihdissä lauantaina 8.6. järjestettävällä keskimatkan kilpailulla. Sunnuntaina 9.6. Vihdissä on vuorossa takaa-ajo.

–Ennakkosuosikkeina kisaan lähtevät Sveitsin ja Ruotsin joukkueet, mutta odotamme hyvää sijoitusta myös suomalaisilta. On kiinnostavaa nähdä, missä kunnossa esimerkiksi Marika Teini ja Olli Ojanahjo kautensa avaavat, kilpailun johtaja, Helsingin Suunnistajien Pekka Väisänen sanoo.

Vihdissä on järjestetty suunnistuksen arvokisoja jo vuosikymmenten ajan. Mikä sai Helsingin Suunnistajat tällä kertaa valitsemaan Vihdin kisanäyttämöksi?

–Nuuksion metsät Vihdissä tarjoavat huippusuunnistajille sopivan haasteellisen maaston, jossa kilpaileminen on hyvää valmistautumista elokuussa Norjassa järjestettäviä MM-kisoja varten.

–Tervalammen kartano ympäristöinen sopii myös erinomaisesti suuren tapahtuman keskukseksi. Tarvitsemme parkkitilaa Yleisradion lähetysautoille ja myös kilpailijoita, huoltajia, valmentajia ja yleisöä varten.

Suunnistuksen maailmancupin osakilpailuihin osallistuu yleensä 150-250 kilpailijaa noin 30 eri maasta. Joukkueiden virallisia valmentajia ja huoltajia on viitisenkymmentä. Kansainvälisyyttä tapahtumaan tuovat lisäksi 300-500 kisaturistia.

Vihdin kisatapahtumiin odotetaan joitakin tuhansia katsojia, ja Helsingin keskustaan jopa kymmentä tuhatta suunnistuksen ystävää. YLE TV2 näyttää kilpailut suorina lähetyksinä.

–Uskoisin, että Vihdissä erityisesti takaa-ajokisa houkuttelee paljon katsojia paikalle. Helsingin sprinttikisa on yleisöä ajatellen siinä mielessä kiinnostavin, että kilpailijat ovat koko ajan lähellä katsojia. Mutta kyllä kilpailun ilmapiirin voi metsässäkin hyvin aistia, vaikka rastin viereen katsojia ei päästetäkään, Pekka Väisänen sanoo.

Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola on iloinen siitä, että suunnistusperinteistään tunnettu Vihti saa toivottaa tervetulleiksi kaikki lajin ystävät.

–Vihti on saanut kunnian olla kansallisten ja kansainvälisten suunnistustapahtumien näyttämönä jo vuosikymmenten ajan. Mainittakoon, että suunnistuksen ensimmäiset Suomen mestaruuskilpailut järjestettiin täällä 1935. Näin ollen suunnistus on osa vihtiläisten identiteettiä.

–Useimmat vihtiläiset tuntevat suunnistuksen omakseen, vaikkeivät itse sitä harrastaisikaan. Me olemme kiitollinen yleisö, Erkki Eerola sanoo.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Vihdin uudella Campuksella liikkuu kaikki modernia pedagogiaa tukien23.8.2019 13:51:01 EESTTiedote

8.8.2019 Vihdin kirkonkylällä, Hiidenveden rannalla, otettiin käyttöön uusi koulu- sekä kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus Campus. Rakennus tukee nykyistä opetussuunnitelmaa ja taipuu yksilön tai ryhmän tarpeisiin. Seinät ja tuolit ovat liikuteltavia ja myös nuoret saavat liikkua koulutunneillakin. Naapuriin on avautumassa monipuolinen liikuntahalli. Marraskuussa avautuvassa kirjastossa on moderneja ratkaisuja eri-ikäisille. Vihdissä puhutaan myös siitä, onko uudella koululla ehkä Suomen kaunein sijainti.

Wuosisatamarkkinat tuovat Vihtiin yli 10 000 kävijää yhden päivän aikana – Tontinmetsästys vetää kävijöitä kunnan teltalle13.8.2019 16:52:21 EESTTiedote

Vihdissä järjestetään lauantaina 24.8.2019 klo 10.00 - 16.30 jo 13:tta kertaa perinteiset Wuosisatamarkkinat. Tämä Vihdin suurin yleisötapahtuma houkuttelee vuosittain yli 10 000 kävijää nauttimaan lämminhenkisestä ja iloisesta markkinatunnelmasta idylliseen Vihdin kirkonkylään. Markkinapäivän ytimen muodostavat perinteisesti markkinakojut, jotka tarjoavat ostettavaksi laajan valikoiman käsitöitä, vanhoja tuotteita, vanhan ajan tyyliin ja tekniikoilla valmistettuja tuotteita sekä luomu- ja lähituotannon herkkuja. Tänä vuonna markkinoille on tulossa yli 200 myyjää eri puolilta Suomea. Wuosisatamarkkinat järjestää SuurVihdin Kilta ry yhteistyössä Vihdin kunnan kanssa. Tontinmetsästystä tosissaan, mutta ei vakavissaan Vihdin kunta järjestää Wuosisatamarkkinoilla jälleen suuren suosion saaneen Tontinmetsästyksen. Leikkimielinen kisa alkaa Vihdin kunnan teltalla Niuhalanraitin päässä (kirkon alapuolella) klo 10 ja kisasta on suoriuduttava klo 12 mennessä. Kisan menestyksekkäästi suorittanei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme