MasterCard

Maailman kallein ruoka-annos

Jaa

Maailman köyhimmillä alueilla yhden ruoka-annoksen hinta vastaa 321 dollaria.

YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman ja Mastercardin tutkimuksen mukaan ruokalautasellisen hinta maailman köyhimmissä maissa voi nousta satoihin dollareihin ostovoimalla mitattuna. Monissa kehitysmaissa ihmisten on maksettava koko päiväansionsa verran tai enemmän yksinkertaisesta ruoka-annoksesta.

Ero maailman köyhimpien ja rikkaimpien maiden välillä on huima. Esimerkiksi New Yorkin osavaltiossa, joka toimi vertailukohtana Counting the Beans: the True Cost of Food around the World -tutkimuksessa, yhden papumuhennosannoksen valmistaminen maksoi 1,2 dollaria. Tämä vastaa 0,6 prosenttia paikallisen asukkaan keskimääräisestä päiväansiosta. Toisessa ääripäässä on Etelä-Sudan, jossa ruokalautasellisen suhteutettu hinta on 268-kertainen eli vastaa 321,70 dollaria.

Tutkimuksen mukaan heikoimmassa asemassa olevat maat tai alueet ovat:

  1. Etelä-Sudan: Ruoka-annoksen hinta vastaa 321,70 dollaria. Tämä on 155 prosenttia eteläsudanilaisen keskimääräisestä päivätulosta.
  2. Nigeria: Ruoka-annoksen hinta vastaa 200,32 dollaria. Tämä on 121 prosenttia eteläsudanilaisen keskimääräisestä päivätulosta.
  3. Deir ez Zor, Syyria: Ruoka-annoksen hinta vastaa 190,11 dollaria. Tämä on 115 prosenttia eteläsudanilaisen keskimääräisestä päivätulosta.
  4. Malawi: Ruoka-annoksen hinta vastaa 94,43 dollaria. Tämä on 45 prosenttia eteläsudanilaisen keskimääräisestä päivätulosta.
  5. Kongon demokraattinen tasavalta: Ruoka-annoksen hinta vastaa 82,10 dollaria. Tämä on 40 prosenttia eteläsudanilaisen keskimääräisestä päivätulosta.

Joka päivä 815 miljoonaa ihmistä näkee nälkää. Tämä perustelee Mastercardin tavoitetta tarjota yli 100 miljoonaa ruoka-annosta ympäri maailmaa.

“Ilman ruokaa emme voi elää, oppia tai kasvaa”, sanoo Ann Cairns, Mastercardin kansainvälisten markkinoiden johtaja. ”Olemme valjastaneet teknologiaa ja resursseja parantaaksemme ihmisten elämää ja päättääksemme köyhyyden kierteen. Tavoitteemme on tarjota 100 miljoonaa ateriaa yhdessä kumppanimme Maailman Ruokaohjelman kanssa.”

 

Alkuperäinen tiedote kokonaisuudessaan täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Viestintätoimisto Cocomms
Maija Joki-Korpela, puh. 044 572 4229, maija.joki-korpela (at) cocomms.com

Tietoja julkaisijasta

Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, on teknologiayhtiö globaaleilla maksuteollisuusmarkkinoilla. Meidän maksujenkäsittelyverkostomme on maailman nopein. Yhdistämme kuluttajia, rahoituslaitoksia, kauppiaita, hallituksia ja yrityksiä yli 210 maassa ja alueella. Mastercardin tuotteet ja ratkaisut tekevät arjesta ‒ ostoksista, matkustamisesta, yrityksen pyörittämisestä ja taloushallinnosta ‒ kaikille yhä helpompaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa. Seuraa meitä Twitterissa @MastercardNews, liity keskusteluumme Beyond the Transaction -blogissa ja tilaa uutiskirjeemme. 

WFP
WFP on maailman suurin humanitaarisen avun järjestö, joka taistelee nälkää vastaan maailmanlaajuisesti, toimittaa ruoka-avustusta katastrofeissa ja työskentelee yhdessä yhteisöjen kanssa ravitsemuksen ja toipumiskyvyn parantamiseksi muutostilanteissa tai menetyksissä. WFP avustaa joka vuosi keskimäärin 80 miljoonaa ihmistä 80 maassa. Seuraa meitä Twitterissä: @wfp_media ja @wfp_mena

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MasterCard

Mastercard ja Facebook auttavat pienyrityksiä digitalisaatiossa28.2.2018 11:54Tiedote

Mastercard ilmoitti tänään Mobile World Congress -messuilla aloittavansa yhteistyön Facebookin kanssa tarjotakseen pienyrityksille Afrikassa ja Aasiassa mahdollisuuden käyttää edullisia digitaalisia maksutapoja ja mobiilimaksuja. Digitaalisten maksujen käyttäminen auttaa näitä pienyrityksiä laajentumaan uusille markkinoille ja tarjoaa pääsyn rahoituspalveluihin ja -tuotteisiin, joiden avulla voidaan parantaa yrittäjien toimeentuloa. Mastercard pilotoi uutta Masterpass QR -chattibottia osana Facebookin Messenger-palvelua ensin Nigeriassa auttaakseen yritysten omistajia siirtymään käteismaksuista QR-maksujen hyväksymiseen. Tässä pilottiprojektissa ovat mukana myös Ecobank ja Zenith Bank. Nigerian pilottiohjelma on ensimmäinen osa Mastercardin ja Facebookin laajempaa suunnitelmaa auttaa yhä useampia yrityksiä pääsemään osaksi digitaalista taloutta. Alkuperäinen tiedote kokonaisuudessaan alla ja Mastercardin uutissivustolla: https://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-uses-fa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme