Espoon kaupunki - Esbo stad

Maailman kulttuurien museo avautuu Espoon keskuksessa

Jaa

Maailmanmatkaaja Helinä Rautavaaran elämää ja maailman kulttuureita esittelevä Helinä Rautavaaran museo avautuu Kauppakeskus Entressessä Espoo-päivänä 31.8.2019.

Museon avautuminen uusiin tiloihin Espoon keskuksessa laajentaa ammattimaista kulttuuritarjontaa alueella. ”Toimimme keskellä kauppakeskusta yhdessä pääkaupunkiseudun monikulttuurisimmista paikoista, Espoon keskuksessa. Sijainti on herättänyt kiinnostusta tulevissa asiakkaissa, muissa museoissa ja kauppakeskusmaailmassa”, museonjohtaja Ilona Niinikangas kertoo.

Helinä Rautavaara (1928-1998) oli persoonallinen tutkimusmatkailija, toimittaja ja keräilijä, joka kiersi väsymättä maailmaa. Hän halusi kokea ja ymmärtää erilaisten yhteisöjen elämää. Rautavaara jätti jälkeensä Suomen suurimman länsiafrikkalaisten esineiden kokoelman, kymmeniä tuhansia valokuvia, satoja tunteja äänitteitä ja kymmeniä tunteja kaitafilmiä.

Helinä Rautavaaran kokoelma ja tarinat heräävät henkiin ainutlaatuisessa etnografisessa museossa, joka on myös ainoa naisen elämäntyölle pohjautuva museo Suomessa. Se on toiminut vuodesta 1998. ”Museoiden rooli yhteiskunnassa on muuttunut hurjasti. Meidän vahvuutemme on kokoelman ja näyttelyiden ohella vireä yleisötyö, jossa myös paikalliset maahanmuuttajayhteisöt ovat aktiivisesti mukana”, toteaa museonjohtaja Niinikangas.

Museon ensimmäisen vaihtuvan näyttelyn teemana on ilmastonmuutos, ja se kertoo Perun sademetsissä elävästä mashco-piro -alkuperäiskansasta.

Espoon kaupunki on yksi Helinä Rautavaaran museon keskeisistä tukijoista.

Lisätiedot:

Helinä Rautavaaran museo
museonjohtaja Ilona Niinikangas
ilona.niinikangas@helinamuseo.fi, p. 046 851 1815
http://helinamuseo.fi

Espoon kaupunki, kulttuurin tulosyksikkö
kulttuuripäällikkö Tiina Kasvi
tiina.kasvi@espoo.fi, p. 050 301 9426

Kuva: Helina Rautavaara Intiassa 1966

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoonlahden terveysasemajärjestelyt selvityksessä1.7.2020 15:30:12 EESTTiedote

Espoonlahden terveysasemalla sattui 13.4. vesivahinko, jonka jälkeen tilat ovat olleet pois käytöstä. Rakennus on saavuttamassa peruskorjausiän ja vesivahingosta johtuen Tilapalvelut selvittää mahdollisuutta aikaistaa peruskorjausta. Väistötiloja ja vaihtoehtoisia ratkaisuja on etsitty ja järjestetty siten, että asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut mahdollisimman vaivattomasti ja työntekijöillä on turvalliset ja terveelliset työskentelytilat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme