Vaasan kaupunki - Vasa stad

Maailman onnellisimmat opiskelijat – vaasalaiset opiskelijayhteisöt opiskelijoiden hyvinvointia edistämässä

Jaa

Suomi on maailman onnellisin maa. Vaasa haluaa olla maailman onnellisin kaupunki. Ja vaasalaiset korkeakouluopiskelijat haluavat siten olla maailman onnellisimpia opiskelijoita. Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan (VYY) ja Åbo Akademis Studentkårin (ÅAS) alullepanema Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanja edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Kampanja käynnistyy Yhdessä maailman ympäri -tapahtumalla.

Osa kampanjan työryhmästä vasemmalta oikealle: Henri Miettinen (VYY), Julia Liewendahl (ÅAS), Niklas Grönholm (ÅAS) ja Roosa Kesonen (VYY). Kuva: Sara Alasuutari.
Osa kampanjan työryhmästä vasemmalta oikealle: Henri Miettinen (VYY), Julia Liewendahl (ÅAS), Niklas Grönholm (ÅAS) ja Roosa Kesonen (VYY). Kuva: Sara Alasuutari.

Kampanjan taustalla on opiskelijakuntien huoli korkeakouluopiskelijoiden heikentyneestä hyvinvoinnista. Erityisesti opiskelijoiden jaksaminen ja yhteisöllisyys ovat kärsineet pandemia-aikana.

Opiskelijoiden hyvinvointia edistetään vuoden aikana kolmella eri teemalla: terveys, liikunta ja onnellisuus. Koko vuoden aikana tullaan järjestämään teemoihin liittyviä tapahtumia ja tempauksia, jotka on suunnattu kaikille Vaasan korkeakouluopiskelijoille.

Kampanja starttaa Yhdessä maailman ympäri -tapahtumalla, joka kannustaa opiskelijoita liikkumaan kävellen tai juosten. Tämä liikuntahaaste toteutetaan 3.-30.5.

− Liikuntahaasteen tavoitteena on saavuttaa 40 000 km, mikä vastaa maapallon ympärysmittaa. Ajatus maapallon kiertämisestä tuli juuri siitä, että Suomi on maailman onnellisin maa. Jokainen opiskelija kirjaa kuukauden aikana juosten tai kävellen keräämänsä kilometrit, joiden yhteismäärällä opiskelijat siis ”kiertävät” maapallon ympäri,sanoo Niklas Grönholm ÅAS:stä.

− Tavoitteena on lahjoittaa jokaisesta kuljetusta kilometristä 1 € opiskelijoiden mielenterveyttä edistävälle Nyyti ry:lle. Yhdistys edistää valtakunnallisesti opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä. Haastamme samalla Vaasan seudun yritykset mukaan hyvän asian puolesta, kannustaa Henri Miettinen VYY:sta.

− Opiskelijoiden jaksamisen ja mielenterveyden tukeminen on aiempaa ajankohtaisempaa. Nyyti ry tarjoaa opiskelijoille mm. tietoa ja keinoja omasta jaksamisesta huolehtimiseen, vertaistukea chatissa ja ryhmissä sekä vapaaehtoistoimintaa. Saamiemme lahjoitusten avulla pystymme toteuttamaan esim. opiskelijoille erilaista tukitoimintaa matalalla kynnyksellä. Näin tavoitamme merkittävän määrän opiskelijoita ja vahvistamamme opiskeluarjessa jaksamista, kertoo ilahtunut Nyyti ry:n toiminnanjohtaja Minna Savolainen.

-Tavoitteemme on korkealla ja haemme yrityksistä ja eri tahoista kumppaneita tukemaan opiskelijoiden hyvinvointia ja tekemään Vaasan opiskelijoista maailman onnellisimpia opiskelijoita. Toivomme, että mahdollisimman moni yritys lähtee mukaan, sillä jokaisella teolla on merkitystä, innostaa Roosa Kesonen VYY:sta.

Onnellisuus yhteisenä tavoitteena

− Olemme innoissamme, kun saamme olla mukana tekemässä vaasalaisista opiskelijoista maailman onnellisimpia. Opiskelijat ovat ottaneet onnellisuusteeman omakseen ja kehittäneet siitä oman hyvinvointikampanjansa. Osan opiskelijoille antamastamme tuesta kohdistamme suoraan Nyyti ry:lle. sanoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Kampanjassa ovat mukana kaikki vaasalaiset opiskelijayhteisöt. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY ja Åbo Akademis Studentkår ÅAS ovat idean takana. Kampanjassa ovat mukana myös Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (VAMOK), Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan i Vasa r.f. (SSHV), Studerandekåren Novium, Opiskelijan Vaasa - Vasa Studerande (OVVS) ja Helsingin Yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikön ainejärjestö Justus ry.

Kampanjan ja tapahtuman Facebook-tapahtumat julkaistaan 26.4. klo 9.00 VYY:n, ÅAS:n ja Vaasan kaupungin Facebookissa.

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. Se tarjoaa opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskelussa jaksamiseen. Järjestö tekee myös vaikuttamistyötä mielenterveysystävällisen opiskeluarjen puolesta ja mielenterveysongelmien normalisoimiseksi. Nyyti ry haluaa osaltaan varmistaa, että huomisen työelämässä ja yhteiskunnassa riittää hyvinvoivia tekijöitä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Osa kampanjan työryhmästä vasemmalta oikealle: Henri Miettinen (VYY), Julia Liewendahl (ÅAS), Niklas Grönholm (ÅAS) ja Roosa Kesonen (VYY). Kuva: Sara Alasuutari.
Osa kampanjan työryhmästä vasemmalta oikealle: Henri Miettinen (VYY), Julia Liewendahl (ÅAS), Niklas Grönholm (ÅAS) ja Roosa Kesonen (VYY). Kuva: Sara Alasuutari.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Villor som kulturellt fenomen – Österbottens museums utställning belyser sommarbosättningens historia6.5.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Österbottens museums sommarutställning är Villaliv, som presenterar villakulturens, sommarbosättningens och stuglivets historia i Vasaregionen och Österbotten från slutet av 1700-talet till nutid. Som ett övergripande kulturellt fenomen stäcker den sig utöver till temarelaterade föremål och konstruktioner även till fotografier och berättelser, även i digital form. Utställningen visas 7.5–29.8.2021.

Huvilat kulttuuri-ilmiönä – Pohjanmaan museon näyttely valottaa kesäasutuksen historiaa6.5.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Pohjanmaan museon kesänäyttelynä nähdään Huvilaelämää, joka esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin, kesäasutuksen ja mökkeilyn historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään saakka. Kokonaisvaltaisena kulttuuri-ilmiönä se ulottuu teemoittavan esineistön ja rakennelmien lisäksi valokuviin ja tarinoihin, myös digitaalisessa muodossa. Näyttely on esillä 7.5.–29.8.2021.

Närståendevårdarna kan i fortsättningen även köpa städhjälp med servicesedel6.5.2021 15:27:27 EEST | Tiedote

Användningen av servicesedeln inom närståendevården för personer som fyllt 18 år utvidgas till att även beröra städservice för att stöda välbefinnandet hos närståendevårdarna. Förslaget till förändringen kom från Vasanejdens närståendevårdare rf. Social- och hälsovårdsnämnden beslutade om ärendet under sitt möte 20.4.2021. Förändringen träder ikraft fr.o.m. 18.5.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme