Helsingin yliopisto

Maailman siteeratuimmista tutkijoista 10 tulee Helsingin yliopistosta

Jaa

Uudella Thomson Reutersin julkaisemalla viitatuimpien tutkijoiden listalla on 17 tutkijaa Suomesta. Heistä 10 tulee Helsingin yliopistosta. Thomson Reutersin Highly cited scientists -listalle nousevat ne tutkijat, joilla on sellaisia julkaisuja, jotka muodostavat kyseisenä vuonna ilmestyneistä artikkeleista 1 prosentin eniten viitatuista tiedeartikkeleista. Jotta listalle pääsee, pitää näitä julkaisuja tieteenalasta riippuen olla 11-15 kappaletta.

Vastikään julkaistulla Thomson Reuters -listalla eniten suomalaisia tutkijoita on geotieteissä. Mukana ovat geotieteiden maailmanlistan ykkönen fysiikan professori Markku Kulmala ja hänelle nyt seuraa tekevät fysiikan professorit Veli-Matti Kerminen, Tuukka Petäjä ja Douglas Worsnop. He kaikki  ovat Helsingin yliopiston ilmakehätieteen tutkijoita Kumpulasta.

Vahvan ilmakehätutkimuksen lisäksi Helsingin yliopistosta Thomson Reutersin listalla on myös kolmen miehen vahvuinen farmakologia ja toksikologia: professorit Janne T. Backman, Mikko Niemi ja Pertti J. Neuvonen.

Helsingin yliopistosta listalla ovat myös professorit Jaakko Kangasjärvi (kasvi- ja eläintiede), Markku S. Nieminen (kliininen lääketiede) ja Willem M. de Vos (mikrobiologia).

Listaykkönen aerosoli- ja ympäristöfyysikko Markku Kulmala on kansainvälisesti tunnettu ilmakehätieteen tutkija. Hänen artikkelinsa käsittelevät ilmakehän aerosolihiukkasia, pilviä ja ilmakehän ja biosfäärin vuorovaikutuksia. Kulmalan johtama työ on pioneeritutkimusta, joka on vähentänyt ilmastonmuutokseen liittyvää epävarmuutta luonnontieteessä.

Kulmala on toiminut kaksi kautta akatemiaprofessorina. Hän johtamansa ilmakehän koostumusta tutkiva ryhmä on valittu kolmesti kansalliseksi tutkimuksen huippuyksiköksi.

Thomson Reutersin sitaatioaineisto perustuu Thomson Reuters Web of Science- ja InCites-aineistoihin 10 vuoden ajalta.

Sen uusimmalla listalla on 17 tutkijaa Suomesta.

Linkki Thomson Reuters Highly Cited Researcher -listaan.

Seuraa keskustelua Twitterissä: #HighlyCited.

Helsingin yliopiston siteeratuimpia tutkijoita: https://www.helsinki.fi/fi/tutkimus/siteeratuimpia-tutkijoita

Siteeratuimpia tutkijoita fysiikassa, kemiassa ja avaruuden tutkimuksessa: https://www.helsinki.fi/fi/tutkimus/siteeratuimpia-tutkijoita-fysiikka-kemia-ja-avaruuden-tutkimus

Lisätiedot: Markku Kulmala, 040 596 2311, markku.kulmala@helsinki.fi, @MarkkuKulmala1

Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, 050 415 0316, @MinnaMeriTenhu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Datatieteen tutkijat ja uudet menetelmät esillä Helsingin Tiedekulmassa tiistaina 29.5. kello 9-1525.5.2018 14:24Tiedote

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto etsivät datatieteen menetelmille uusia käyttötapoja yhteisessä HiData-tutkimuskeskuksessa, Helsinki Centre for Data Science, joka esittäytyy Tiedekulmassa tiistaina 29.5., Yliopistonkatu 4. Tilaisuus on avoin ja antaa yleiskäsityksen datatieteen menetelmistä ja mahdollisuuksista eri tieteenaloilla. Tarkoitus on myös ideoida uusia tutkimusalueita ja sovelluksia.

Peltojen kipsikäsittelystä tehoa maatalouden vesiensuojeluun25.5.2018 09:00Tiedote

Peltojen kipsikäsittely on osoittautunut tehokkaaksi, turvalliseksi ja viljelijöiden hyväksymäksi keinoksi vähentää maatalouden fosforikuormitusta Itämereen. Tulokset perustuvat laajaan kipsinlevitystä testanneeseen pilottiin Varsinais-Suomessa. Kipsin laajamittaisella käytöllä pystyttäisiin vastaamaan Itämeren suojelukomission (HELCOM) Suomelle asettamiin fosforikuormituksen vähentämistavoitteisiin. Kipsikäsittelyllä olisi suuri potentiaali koko Itämeren tasolla.

Åkrarnas gipsbehandling effektiviserar vattenskyddet inom jordbruket25.5.2018 09:00Tiedote

Gipsbehandlingen av åkrar har visat sig vara effektiv, säker och även accepterad av bönderna som en metod att minska jordbrukets fosforbelastning på Östersjön. Resultaten bygger på ett omfattande pilotprojekt där gipsspridning har testats i Egentliga Finland. Om gipsbehandlingen togs i bruk i större utsträckning skulle det bli möjligt att uppfylla de mål som Skyddskommissionen för Östersjön (HELCOM) har fastställt för Finlands del när det gäller att minska fosforbelastningen. Gipsbehandlingen har stor potential med tanke på hela Östersjön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme