Helsingin yliopisto

Maailman siteeratuimmista tutkijoista 10 tulee Helsingin yliopistosta

Jaa

Uudella Thomson Reutersin julkaisemalla viitatuimpien tutkijoiden listalla on 17 tutkijaa Suomesta. Heistä 10 tulee Helsingin yliopistosta. Thomson Reutersin Highly cited scientists -listalle nousevat ne tutkijat, joilla on sellaisia julkaisuja, jotka muodostavat kyseisenä vuonna ilmestyneistä artikkeleista 1 prosentin eniten viitatuista tiedeartikkeleista. Jotta listalle pääsee, pitää näitä julkaisuja tieteenalasta riippuen olla 11-15 kappaletta.

Vastikään julkaistulla Thomson Reuters -listalla eniten suomalaisia tutkijoita on geotieteissä. Mukana ovat geotieteiden maailmanlistan ykkönen fysiikan professori Markku Kulmala ja hänelle nyt seuraa tekevät fysiikan professorit Veli-Matti Kerminen, Tuukka Petäjä ja Douglas Worsnop. He kaikki  ovat Helsingin yliopiston ilmakehätieteen tutkijoita Kumpulasta.

Vahvan ilmakehätutkimuksen lisäksi Helsingin yliopistosta Thomson Reutersin listalla on myös kolmen miehen vahvuinen farmakologia ja toksikologia: professorit Janne T. Backman, Mikko Niemi ja Pertti J. Neuvonen.

Helsingin yliopistosta listalla ovat myös professorit Jaakko Kangasjärvi (kasvi- ja eläintiede), Markku S. Nieminen (kliininen lääketiede) ja Willem M. de Vos (mikrobiologia).

Listaykkönen aerosoli- ja ympäristöfyysikko Markku Kulmala on kansainvälisesti tunnettu ilmakehätieteen tutkija. Hänen artikkelinsa käsittelevät ilmakehän aerosolihiukkasia, pilviä ja ilmakehän ja biosfäärin vuorovaikutuksia. Kulmalan johtama työ on pioneeritutkimusta, joka on vähentänyt ilmastonmuutokseen liittyvää epävarmuutta luonnontieteessä.

Kulmala on toiminut kaksi kautta akatemiaprofessorina. Hän johtamansa ilmakehän koostumusta tutkiva ryhmä on valittu kolmesti kansalliseksi tutkimuksen huippuyksiköksi.

Thomson Reutersin sitaatioaineisto perustuu Thomson Reuters Web of Science- ja InCites-aineistoihin 10 vuoden ajalta.

Sen uusimmalla listalla on 17 tutkijaa Suomesta.

Linkki Thomson Reuters Highly Cited Researcher -listaan.

Seuraa keskustelua Twitterissä: #HighlyCited.

Helsingin yliopiston siteeratuimpia tutkijoita: https://www.helsinki.fi/fi/tutkimus/siteeratuimpia-tutkijoita

Siteeratuimpia tutkijoita fysiikassa, kemiassa ja avaruuden tutkimuksessa: https://www.helsinki.fi/fi/tutkimus/siteeratuimpia-tutkijoita-fysiikka-kemia-ja-avaruuden-tutkimus

Lisätiedot: Markku Kulmala, 040 596 2311, markku.kulmala@helsinki.fi, @MarkkuKulmala1

Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, 050 415 0316, @MinnaMeriTenhu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 33
00014 Helsinki

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Nuorten aikuisten häiriintyneellä syömiskäyttäytymisellä on kauaskantoisia vaikutuksia terveyteen21.11.2017 11:57Tiedote

Helsingin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan nuorten aikuisten häiriintyneellä syömiskäyttäytymisellä on kauaskantoisia seurauksia terveyteen. Häiriintynyt syömiskäyttäytyminen ennusti 24-vuotiailla naisilla ja miehillä suurempaa painoa, vyötärönympärystä ja psyykkistä pahoinvointia sekä heikompaa itsearvioitua terveyttä 24-vuotiaana ja kymmenen vuotta myöhemmin.

Moniresistentit bakteerit ovat tuontikoirilla huolestuttavan yleisiä17.11.2017 08:56Tiedote

Yleisimmin käytetyille mikrobilääkkeille vastustuskykyisiä suolistoperäisiä bakteereita on tänä vuonna löydetty koirien seulontanäytteistä neljä kertaa useammin kuin viime vuonna. Osa näistä bakteereista voi tarttua myös ihmiseen. Helsingin yliopiston asiantuntijat kehottavat ulkomaisilta koiratarhoilta eläimiä tuovia järjestöjä ottamaan huomioon resistenttien bakteerien leviämisriskin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme