Helsingin yliopisto

Maailman siteeratuimmista tutkijoista 10 tulee Helsingin yliopistosta

Jaa

Uudella Thomson Reutersin julkaisemalla viitatuimpien tutkijoiden listalla on 17 tutkijaa Suomesta. Heistä 10 tulee Helsingin yliopistosta. Thomson Reutersin Highly cited scientists -listalle nousevat ne tutkijat, joilla on sellaisia julkaisuja, jotka muodostavat kyseisenä vuonna ilmestyneistä artikkeleista 1 prosentin eniten viitatuista tiedeartikkeleista. Jotta listalle pääsee, pitää näitä julkaisuja tieteenalasta riippuen olla 11-15 kappaletta.

Vastikään julkaistulla Thomson Reuters -listalla eniten suomalaisia tutkijoita on geotieteissä. Mukana ovat geotieteiden maailmanlistan ykkönen fysiikan professori Markku Kulmala ja hänelle nyt seuraa tekevät fysiikan professorit Veli-Matti Kerminen, Tuukka Petäjä ja Douglas Worsnop. He kaikki  ovat Helsingin yliopiston ilmakehätieteen tutkijoita Kumpulasta.

Vahvan ilmakehätutkimuksen lisäksi Helsingin yliopistosta Thomson Reutersin listalla on myös kolmen miehen vahvuinen farmakologia ja toksikologia: professorit Janne T. Backman, Mikko Niemi ja Pertti J. Neuvonen.

Helsingin yliopistosta listalla ovat myös professorit Jaakko Kangasjärvi (kasvi- ja eläintiede), Markku S. Nieminen (kliininen lääketiede) ja Willem M. de Vos (mikrobiologia).

Listaykkönen aerosoli- ja ympäristöfyysikko Markku Kulmala on kansainvälisesti tunnettu ilmakehätieteen tutkija. Hänen artikkelinsa käsittelevät ilmakehän aerosolihiukkasia, pilviä ja ilmakehän ja biosfäärin vuorovaikutuksia. Kulmalan johtama työ on pioneeritutkimusta, joka on vähentänyt ilmastonmuutokseen liittyvää epävarmuutta luonnontieteessä.

Kulmala on toiminut kaksi kautta akatemiaprofessorina. Hän johtamansa ilmakehän koostumusta tutkiva ryhmä on valittu kolmesti kansalliseksi tutkimuksen huippuyksiköksi.

Thomson Reutersin sitaatioaineisto perustuu Thomson Reuters Web of Science- ja InCites-aineistoihin 10 vuoden ajalta.

Sen uusimmalla listalla on 17 tutkijaa Suomesta.

Linkki Thomson Reuters Highly Cited Researcher -listaan.

Seuraa keskustelua Twitterissä: #HighlyCited.

Helsingin yliopiston siteeratuimpia tutkijoita: https://www.helsinki.fi/fi/tutkimus/siteeratuimpia-tutkijoita

Siteeratuimpia tutkijoita fysiikassa, kemiassa ja avaruuden tutkimuksessa: https://www.helsinki.fi/fi/tutkimus/siteeratuimpia-tutkijoita-fysiikka-kemia-ja-avaruuden-tutkimus

Lisätiedot: Markku Kulmala, 040 596 2311, markku.kulmala@helsinki.fi, @MarkkuKulmala1

Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, 050 415 0316, @MinnaMeriTenhu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme