LänsiAuto Oy

Maailman suurin autovuokraamo Enterprise laajenee Suomeen LänsiAuton kanssa

Jaa

Maailman suurin autovuokraamoketju Enterprise Holdings ja yksi Suomen suurimmista autoalan konserneista LänsiAuto ovat allekirjoittaneet franchising-sopimuksen, jonka myötä Enterprisen brändit Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental ja Alamo Rent A Car lanseerataan Suomessa. Enterprise toimii yhteensä yli 90 eri maassa ja hallinnoi lähes 2 miljoonan auton autokantaa.

LänsiAuto on investoinut oman leasing- ja vuokrausliiketoimintansa kehittämiseen merkittävästi viime vuosina. Yhtiöllä on jo 2500 leasing- ja vuokra-autoa. Palvelumuotoisen autoilun myynti on kasvanut LänsiAutossa 50 prosentin vuosivauhtia jo usean vuoden ajan, vaikka perinteinen autokauppa sekä korjaamotoiminnot ovatkin edelleen LänsiAuton suurimmat liiketoiminta-alueet. Nyt tehty sopimus Enterprisen kanssa avaa LänsiAutolle ovet maailman suurimman vuokraamon globaaleihin varauskanaviin sekä kansainvälisiin asiakkuuksiin – ja tulee siten entisestään vahvistamaan LänsiAuton kasvua. LänsiAuton autonvuokrauspalvelut siirretään Enterprise-brändin alle kevään 2018 aikana. Yli vuoden mittaisia leasing-sopimuksia tarjoava LänsiAuto Leasing jatkaa LänsiAuton nimellä myös tulevaisuudessa.

LänsiAuton näkemys on, että palvelumuotoisen autoilun kysyntä tulee kasvamaan Suomessa lähivuosina merkittävästi – vaikka ei yhtä vauhdikkaasti kuin maailman suurimmissa kaupungeissa. Samaan aikaan matkailuala Suomessa kasvaa nopeammin kuin koskaan sekä pääkaupunkiseudulla että Lapissa. Suomen ensimmäinen itsenäinen Enterprise-toimipiste avataan Helsinki-Vantaan lentokentällä kesällä 2018. Enterprise-palvelut tulevat olemaan saatavilla myös netissä sekä LänsiAuton liikkeissä ympäri Suomea samalla aikataululla.

- Yhteistyö Enterprisen kanssa on meille huikea mahdollisuus laajentaa ja parantaa palvelujamme autojen vuokraamisessa. Ensimmäisenä keskitymme päivittäisen autonvuokrausliiketoimintamme myynnin kasvattamiseen verkossa ja lentokentällä - sekä tutkimme mahdollisuuksia tuoda aivan uusia liikkuvuuspalveluja Suomeen yhdessä Enterprisen kanssa. Enterprisellä on useita vahvoja konsepteja liikkuvuuspalveluissa ympäri maailmaa, kertoo LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

- LänsiAuton ja Enterprisen välillä on useita yhdistäviä tekijöitä; muun muassa se, että olemme molemmat perheyrityksiä ja haluamme sitoutua tarjoamaan parasta mahdollista asiakaspalvelua. Suomi on nopeasti kasvava markkina sekä liike- että vapaa-ajanmatkustuksessa – ja liikkuvuuspalvelujen tarjoamisessa näemme valtavia mahdollisuuksia. Sopimus on meille tärkeä myös verkostonäkökulmasta: katamme nyt käytännössä täysin Euroopan autonvuokrausmarkkinat. Odotamme innolla, että pääsemme palvelemaan asiakkaita nyt myös Suomessa, sanoo Enterprise Holdingsin Global Franchising Vice President Peter A Smith.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Enterprise: John Davies
John.p.davies@ehi.com
+44 (0)1784 221327

LänsiAuto: Tommi Köninki
tommi.koninki@lansiauto.fi
+358 505458515

Tietoja julkaisijasta

LänsiAuto Oy
LänsiAuto Oy
Pakkalantie 15
01510 VANTAA

http://www.lansiauto.fi

Enterprise Holdings operoi omaan lukuunsa sekä kumppaneiden kautta yhteensä yli 9900 toimipisteen verkostoa brändeillä Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental ja Alamo Rent A Car. Yhtiö ja Enterprise Fleet Management tarjoavat yhdessä kuljetuspalvelujen kokonaisuuden, mihin kuuluvat autonvuokraus- ja autojen jakamispalvelut, kuorma-autojen vuokraus, yritysautojen hallinnointi ja autojen vähittäiskauppa. Näiden liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2017 oli yli 22,3 miljardia dollaria. Enterprisen eri yhtiöt työllistävät yhteensä yli 100 000 henkilöä ympäri maailmaa.

LänsiAuto on yksi Suomen suurimmista autoalan konserneista, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli yli 320 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 LänsiAuto-konserni tekee yli 25 000 autokauppaa ja yli 80 000 huolto- tai korjaustyötä. LänsiAuto on kasvanut nopeasti: vuoden 2012 jälkeen sen liikevaihto on yli tuplaantunut. Konserni on investoinut merkittävästi leasing- ja vuokraamopalvelujensa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LänsiAuto Oy

LänsiAuto ostaa Sveitsinportin ja Kaupunginportin Auton liiketoiminnot Hyvinkäällä2.3.2016 04:00:00 EETTiedote

LänsiAuto Oy ja Sveitsinportin Auton sekä Kaupunginportin Auton omistaja SPA Group Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla LänsiAutolle siirtyy SPA Group Oy:n autokaupan liiketoiminta kiinteistöineen 2.5.2016. Siirtyvän liiketoiminnan liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Kysymys on Hyvinkään suurimmasta autoliikkeestä, jonka markkinaosuus alueella on noin 25 prosenttia. Liikkeessä työskentelee 68 henkilöä.

LänsiAuto laajenee: Kotkan Volkswagen-konseptimyymälä avataan3.3.2014 11:14:09 EETTiedote

Lehdistötiedote / julkaisuvapaa 3.3.2014 klo 10.00. Volkswagenin, Audin ja Seatin maahantuoja VV-Auto Group Oy sopi vuonna 2012 merkkiedustuksiensa siirtymisestä LänsiAutolle Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Kouvolan ja Lappeenrannan liiketoiminnot käynnistyivät LänsiAuton lukuun jo vuoden 2013 alussa. Kotkan Volkswagen-edustus siirtyy LänsiAutolle maaliskuussa 2014, kun yhtiön rakennuttama Volkswagen-konseptimyymälä Pietariin vievän E18-moottoritien varrella avataan asiakkaille 4.3.2014. LänsiAuto on investoinut Kotkan liiketoimintoihin yhteensä noin 8 miljoonaa euroa. Uusi autotalo työllistää Kotkassa yli 20 ammattilaista.