Elina Ahlbäck Literary Agency Oy Ltd.

Maailmanlaajuinen englanninkielinen sopimus Maria Turtschaninoffille:Palkittu romaani "Arvejord" ("Suomaa") julkaistaan 15 kielellä.

Jaa

Maailmanlaajuinen englanninkielinen julkaisusopimus on tänään solmittu Maria Turtschaninoffin palkitusta romaanista "Arvejord" (Förlaget, 2022) lontoolaisen arvostetun Pushkin Press -kustantamon kanssa. Sopimuksen neuvotteli kirjallisuusagentuuri Elina Ahlbäck Literary Agency ja teos julkaistaan englanniksi vuonna 2024 sekä yhteensä 15 maassa. Uusista sopimuksista neuvotellaan.

kuva: Veikko Somerpuro
kuva: Veikko Somerpuro

Finlandia-voittaja (2014) ja Svenska Ylen Litteraturpris-palkinnon voittaja (2022) Maria Turtschaninoffin romaani "Arvejord" (Förlaget, 2022) suom. "Suomaa" (Tammi, 2022) on saanut tänään maailmanlaajuisen englanninkielisen julkaisusopimuksen. Teoksen "Arvejord" julkaisee englanniksi arvostettu lontoolainen kustantamo Pushkin Press, jonka listoilla on Booker Prize ja Nobel Prize palkittuja kirjailijoita, ja teoksen kääntää Annie Prime. Maailmanlaajuisen englanninkielisen sopimuksen neuvotteli kirjallisuusagentuuri Elina Ahlbäck Literary Agency. Maria Turtschaninoffin romaani herätti suurta kiinnostusta Frankfurtin kirjamessuilla lokakuussa ja kirjallisuusagentuuri on myynyt teoksen oikeudet tähän mennessä 15 maahan: Saksaan, Ranskaan, Italiaan, Alankomaihin, Norjaan, Tanskaan, Puolaan, Tsekkiin, Romaniaan, Azerbaijaniin, Pohjois-Makedoniaan. Ruotsinkielisen alkuteoksen "Arvejord" on Suomessa ja Ruotsissa julkaissut Forlaget, ja suomenkielisenä teoksen "Suomaa" on julkaissutTammi. Maria Turtschaninoff on jo aiemmin kansainvälisesti tunnettu "Maresi:Punaisen luostarin kronikoita" - trilogiastaan joka on julkaistu yli 30 kielellä.

"Arvejord" - "Suomaa" on lumoava episodiromaani metsän voimasta ja suomalaisten elävästä luontosuhteesta, joka kannattelee sukupolvesta toiseen. Teoksen kansainvälistä vetovoimaa lisää Turtschaninoffin universaali tarinankerronta, jota on verrattu Gabriel Garcia Marquezin "Sadan vuoden yksinäisyys" -klassikkoteokseen. Pushkin Pressin kustantaja Daniel Seton hehkuttaa romaania:"Inherited Land" on häikäisevä saavutus kunnianhimoisesta tarinankerronnasta, jonka juuret ovat luonnon kauneudessa ja ankaruudessa, ja joka ulottuu läpi vuosisatojen. "Inherited Land" on sekä ajankohtainen romaani että nautinnollisen rikas lukukokemus. Olen hyvin innoissani, että saan julkaista teoksen Pushkin Press -kustannusohjelmassa."

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirjallisuusagentti Elina Ahlbäck, elina@ahlbackagency.com, 0400-548402

Kuvat

kuva: Veikko Somerpuro
kuva: Veikko Somerpuro
Lataa
kansi: Sanna Mander, kustantaja: Förlaget
kansi: Sanna Mander, kustantaja: Förlaget
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Elina Ahlbäck Literary Agency Oy Ltd.
Elina Ahlbäck Literary Agency Oy Ltd.
Rikhardinkatu 4 B 21
00130 Helsinki

https://www.ahlbackagency.com

Pohjoismaiden johtavia kirjallisuusagentuureja. Perustettu vuonna 2009, Elina Ahlbäck Literary Agency Oy Ltd. edustaa yli 100 suomalaista palkittua ja menestynyttä kirjailijaa, kirjantekijää ja kuvittajaa ja myy teosten käännös- ja muita julkaisuoikeuksia kansainvälisille kustantajille ja tuottajille ympäri maailman. Useiden kirjailijoiden teoksia on myyty yli 30 maahaan, New York Times Bestseller kirjailija Max Seeckin teoksia julkaistaan yli 40 maassa ja Hollywoodissa tuotetaan TV-sarjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elina Ahlbäck Literary Agency Oy Ltd.

Maailman johtava taidekirjojen kustantaja PHAIDON julkaisee englannin kielellä Heikki Aalto-Alasen teoksen ’Rakastan sinussa ihmistä – Aino ja Alvar Aallon tarina’9.9.2021 11:07:07 EEST | Tiedote

Maailman johtava taidekirjojen kustantaja PHAIDON julkaisee englannin kielellä Heikki Aalto-Alasen kirjoittaman isovanhempiensa tarinan ’Rakastan sinussa ihmistä – Aino ja Alvar Aallon tarina’ (Otava) lokakuussa 2022. Teoksen kääntää englannin kielelle palkittu kääntäjä David Hackston.

Suomalaisen kirjailijan Max Seeckin kansainvälinen läpimurto Yhdysvalloissa ja 23 maassa1.11.2019 09:00:00 EET | Tiedote

Kirjallisuusagentuuri Elina Ahlbäck Literary Agencyn kirjailija Max Seeck tekee historiaa suomalaisessa kirjallisuusviennissä. Unelmasopimuksen Yhdysvaltoihin on solminut Elina Ahlbäck maailman suurimpaan Penguin Random House -kustantamoryhmään kuuluvan kustantaja Berkleyn kanssa. Max Seeckin elokuussa ilmestynyt trilleri Uskollinen lukija (Tammi) julkaistaan Berkleyn kärkikirjana Yhdysvalloissa ja Kanadassa syksyllä 2020 nimellä The Witch Hunter. Teoksen itsenäinen jatko-osa julkaistaan Yhdysvalloissa syksyllä 2021. Kirjallisuusagentti Elina Ahlbäck neuvottelee lisäksi Hollywoodissa Uskollisen lukijan kansainvälisen tv-sarjan oikeuksista. Agentuurilla on Los Angelesissa ja New Yorkissa toimistot sekä yhteistyökumppanit jo vuodesta 2014 lähtien.

Finlandia-voittaja Laura Lindstedtin Ystäväni Natalia julkaistaan Yhdysvalloissa ja kahdeksassa Euroopan maassa22.8.2019 11:00:00 EEST | Tiedote

/Korjattu yhteyshenkilön puhelinnumero/ 10-vuotta suomalaisuutta kirjallisuutta maailmalle vienyt Kirjallisuusagentuuri Elina Ahlbäck Literary Agency Oy Ltd. on kesän aikana neuvotellut Finlandia-voittajan, kirjailija Laura Lindstedtin keväällä ilmestyneen romaanin `Ystäväni Natalian' (Teos, 2019) julkaisusopimukset Yhdysvaltoihin ja kahdeksaan Euroopan maahan. Tuorein sopimus on syntynyt amerikkalaisen arvostetun W.W. Norton/Liveright -kustantamon kanssa, ja Ystäväni Natalia julkaistaan englannin kielellä kustantajan maineikkaassa kaunokirjallisuuden julkaisuohjelmassa vuoden 2020/2021 aikana.