Veikkaus

Maailmanluokan pelimusiikkia Finlandia-talolla: Angry Birdsin ja Pokerin tuplauksen sävelet mukana Euroopan ensimmäisessä ammattilaiskonsertissa

Jaa

Veikkaus on mukana Euroopan ensimmäisessä pelimusiikkiin keskittyvässä ammattiorkesterin konsertissa. Suomalaisen noin 20 ammattimuusikon Game Music Collectiven debyyttikonsertissa kuullaan kuuluisimpia pelimusiikin sävellyksiä uusina sovituksina.

Ensikonsertti Finlandia-talolla 20.9.2017

-  On jännittävä kuulla, miten nuorista huippumuusikoista koostuva orkesteri tulkitsee viime vuosituhannen soitetuimmaksi sanotun suomalaissävelmän, Pokerin tuplauksen. Musiikki on hyvin merkittävä osa pelejä, ja nyt meillä ilo olla mukana hyvin ainutlaatuisessa konserttisarjassa, kertoo Jan Hagelberg, Veikkauksen Jännityspelit-liiketoimintaryhmän johtaja.

Muun muassa YouTuben ja Spotifyn myötä pelimusiikin suosio on maailmalla kasvanut, mutta Suomessa pelimusiikin konsertteja on toistaiseksi kuultu harvoin.

Peliautomaateista monille tuttu Pokerin tuplaus -musiikki saa uuden sovituksen Game Music Collectiven konsertissa.

-   Pokerin musiikki syntyi alun perin, kun olin opiskelun ohessa töissä silloisessa RAY:ssä. Minulta pyydettiin kapakkapianon tyylistä musiikkia, sellaista kuin lännenelokuvissa. Epäilin aluksi, ettei sen ajan alkeellisista äänipiireistä pianomusiikkia synny, Pokerin tuplaus -musiikin säveltänyt Kimmo Koskinen kertoo. 

Koskinen sävelsi Pokerin tuplaukseen musiikin osa-aikatyöntekijänä RAY:ssä vuonna 1986. Sävellyksestä tuli viime vuosituhannen soitetun suomalainen melodia, ja sitä on arvioitu soitetun kaikkiaan yli kaksi miljardia kertaa. Koskinen on säveltänyt pokerimusiikin lisäksi parinkymmenen vuoden aikana efektejä ja useita kymmeniä muita melodioita lähes kaikkiin kotimaisiin automaatteihin.

- Julkaisemme vuosittain yli kolmesataa uutta peliä, joista parikymmentä on suomalaisten kehittäjien tekemiä. Niitä suunnittelee meillä Veikkauksessa täysipäiväisesti toista sataa pelinkehittäjää ja lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä lukuisien kotimaisten kumppaniemme kanssa, kertoo Jan Hagelberg Veikkauksesta.

Game Music Collective:

  • Suomessa perustettu, Euroopan ensimmäinen pelimusiikkiin erikoistuva ammattilaisorkesteri.
  • Koostuu noin 20 muusikosta ja täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja vierailevilla tähdillä. Perustaja Lukas Stasevskij.
  • Ensikonsertti Finlandia-talolla 20.9.2017, kapellimestarina Eero Lehtimäki.
  • Debyyttikonsertin ohjelmassa pelimusiikin tunnetuimpia kappaleita muun muassa peleistä: Final Fantasy, Elder Scrolls, Chrono Trigger, Halo, Undertale, Journey ja Angry Birds

  • Veikkaus on mukana rakentamassa konserttisarjaa, joka alkaa Finlandia-talolta ja saa jatkoa myöhemmin muissa suomalaiskaupungeissa.

Lue lisää: http://weplaygamemusic.com/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on 1,9 miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme