Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Maailmanympärysmatka Töölönlahdella on puolivälissä - Tule mukaan juhliin ja haasta muutkin liikkeelle Itämeren hyväksi

Jaa

Heinäkuussa startanneessa Töölönlahden liikkumishaasteessa on kasassa jo lähes 20 000 kilometriä. Helsingin kaupungin ideoimassa kampanjassa on tavoitteena kerryttää Töölönlahtea kiertämällä maapallon ympärysmitan verran kierroksia joulukuun loppuun mennessä. Torstaina 26.9. klo 15-18 juhlistetaan matkan puolivälietappia mehukesteillä Helsinki-kontilla Töölönlahden etelärannalla.

Juoksija Töölönlahdella. Kuva: Harri Pulliainen, Helsingin kaupunki
Juoksija Töölönlahdella. Kuva: Harri Pulliainen, Helsingin kaupunki

Töölönlahti on uniikki luonto- ja kulttuurikeidas keskellä kaupungin sykettä. Maailmanympärysmatka Töölönlahdella -liikkumishaaste innostaa yksilöitä ja yhteisöjä kiertämään Töölönlahtea Itämeren suojelun hyväksi.

Yhteensä 18 182 kierroksen eli noin 40 000 kilometrin kerryttyä matkamittariin Helsingin kaupunki lahjoittaa 50 000 euroa Itämeren puhdistamiseksi muovijätteestä.

Lahjoitus kohdistetaan Helsingin ja Turun kaupunkien luotsaamalle Itämerihaasteelle, joka toteuttaa sillä nopeiden kokeilujen rahoituksen. Rahoituksella tuetaan innovaatioita, jotka vähentävät muoviroskan määrää Itämeren meriympäristössä, saaristossa ja rannikolla.

Maailmanympärysmatka Töölönlahdella on osa Helsingin ohjelmaa Suomen EU-puheenjohtajakaudella. Kokousvieraiden lahjojen sijaan kaupunki satsaa kestäviin ympäristötekoihin.

Uuden-Seelannin rannat näkyvät jo

Maailmanympärysmatkan etenemistä voi seurata www.maailmanymparysmatka.fi -sivun karttapallolta. Kilometrejä on kertynyt keskimäärin 350 kilometrin päivävauhdilla, mikä tarkoittaa noin 160 Töölönlahden kierrosta per päivä.

”On mahtavaa, miten ihmiset ovat yksin ja työporukoissa innostuneet tekemään hyvää”, Helsinki-kontilla liikkujia opastavat Harri Pulliainen ja Marta Tiainen iloitsevat.

”Osallistuminen on helppoa eikä rekisteröitymistä tarvita. Tässä on vinkki esimerkiksi työpaikan virkistyspäivän viettoon tai kävelykokouksen reitiksi. Mallia voi ottaa vaikkapa Helsingin pormestari Jan Vapaavuoresta, joka on osallistunut haasteeseen pitämällä Töölönlahdella kävelykokouksen Helsingissä vierailulla olleen Tallinnan pormestari Mikhail Kõlvartin kanssa.”

Tällä viikolla saavutetaan matkan puoliväli ja pian sen jälkeen Uuden-Seelannin rannat.

Puolimatkan etappia juhlistetaan mehutarjoilulla Helsinki-kontilla Töölönlahden etelärannalla to 26.9. klo 15-18. Samalla on helppo haastaa itsensä ja kaverinsa mukaan matkalle maapallon ympäri. Tervetuloa!

Lisätiedot:

Maailmanympärysmatka Töölönlahdella -osallistumisohjeet

Töölönlahden elämykset kootusti

Töölönlahdella tapahtuu Facebookissa

Saila Machere
johtava asiantuntija
Helsingin kaupunki
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
saila.machere@hel.fi
040-5168022

Riikka Lahdensuo
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
Kaupunginkanslia
riikka.lahdensuo@hel.fi
050-5811700

Tiedotteen lähetti:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Juoksija Töölönlahdella. Kuva: Harri Pulliainen, Helsingin kaupunki
Juoksija Töölönlahdella. Kuva: Harri Pulliainen, Helsingin kaupunki
Lataa
Tervetuloa mehukesteille Helsinki-kontille to 26.9. klo 15-18! Kuva: Harri Pulliainen, Helsingin kaupunki
Tervetuloa mehukesteille Helsinki-kontille to 26.9. klo 15-18! Kuva: Harri Pulliainen, Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme