Aviador Kustannus

Maalaiselämän nostalgia ja epäluuloisuuden kritiikki kohtaavat Paola Piganin uusimmassa romaanissa Nokkosia ja ihmisiä

Jaa

Ranskalaiskirjailijan kolmas romaani on kaihoisa kuvaus lapsuudesta ja nuoruudesta, mutta samalla ansiokas kommentti myös nykyajassa vallitsevista epäluuloista.

Paola Piganin uusin romaani Nokkosia ja ihmisiä ilmestyy syyskuussa 2019.
Paola Piganin uusin romaani Nokkosia ja ihmisiä ilmestyy syyskuussa 2019.

Ranskalaiskirjailija Paola Piganin uusin romaani Nokkosia ja ihmisiä ilmestyy Aviadorin kustantamana 10.10.2019. Se on toinen Piganilta suomennettu teos, ja sen on kääntänyt Einari Aaltonen. Nokkosia ja ihmisiä ilmestyy myös e-kirjana lokakuun aikana.

Nokkosia ja ihmisiä on nuoren Pian tarina 1970-luvulla lounaisranskalaisessa pikkukylässä. Sota ja perheen kotimaa Italia ovat jääneet kauas taa, mutta muistot tuntuvat yhä. Romaani kuvaa herkästi maalaismiljöötä, mutta myös sen kätkemiä ristiriitoja: asenteita ulkomaalaisia ja romaniväestöä kohtaan sekä kylän ihmiset ovat haluttomia sietämään kaikkea erilaisuutta ja muutoksia. Miten ahtaassa ilmapiirissä ja rankassa työssä vartutaan aikuiseksi?

Nokkosia ja ihmisiä jatkaa hienolla tavalla Paola Piganin romaanituotantoa. Pigani on tunnettu toisen maailmansodan traumoja läpikäyvistä sekä ihmisten epätasa-arvoa käsittelevistä romaaneistaan, joissa loistavat sekä tunteet että ihmismielen herkkyys. Nokkosia ja ihmisiä ottaa kantaa historiassa tapahtuneen vääryyden kautta myös nykyhetken ilmapiiriin. Piganin sanat tavoittavat sekä henkilökohtaisen kokemuksen että haikeansurullisen nostalgian talonpoikaismaailmaan ja lapsuuden maisemiin. Keväällä ranskaksi ilmestynyt teos on otettu kiitellen vastaan kotimaassaan, jossa se on koskettanut tuhansittain lukijoita. 

Paola Pigani aloitti kirjallisen uransa runoilijana vuonna 1999. Sen jälkeen hän on julkaissut runoteoksia, novelleja ja kolme romaania. Piganin esikoisromaani Älä astu sieluuni kengät jalassa oli ilmestyessään Ranskan vuoden 2013 kirjallinen sensaatio. Se voitti seitsemän eri kirjallisuuspalkintoa ja oli ehdolla myös Prix Goncourtin saajaksi. Teos on julkaistu myös suomeksi vuonna 2017 Einari Aaltosen suomentamana, ja se on kerännyt ylistäviä kritiikkejä myös suomalaislukijoilta ja -kriitikoilta.

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Pigani, Paola: Nokkosia ja ihmisiä
Suomentaja: Einari Aaltonen
ISBN 9789527347195
Kl 84.2
320 sivua
Sidottu, kovakantinen
Ilmestymisaika: 10.10.2019

E-kirja
ISBN 9789527347201
Ilmestymisaika: lokakuu 2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Paola Piganin uusin romaani Nokkosia ja ihmisiä ilmestyy syyskuussa 2019.
Paola Piganin uusin romaani Nokkosia ja ihmisiä ilmestyy syyskuussa 2019.
Lataa
Kirjailija Paola Pigani.
Kirjailija Paola Pigani.
Lataa
Paola Pigani: Nokkosia ja ihmisiä (Aviador 2019). Kansikuva: Jonna Nisu
Paola Pigani: Nokkosia ja ihmisiä (Aviador 2019). Kansikuva: Jonna Nisu
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme