Vaasan kaupunki - Vasa stad

Maaliskuussa ehtii vielä lunastamaan tontin vanhalla hinnalla

Jaa

Vaasan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 18.2.2019 tonttien hintojen korotuksista Vaasassa. Kaupunki päivittää tonttiensa hintoja samaan suuntaan, kuin yksityinen tonttimarkkinakin on kehittynyt. Hintojen nousu kertoo siitä, että Vaasa on kehittyvä kaupunki, jossa myös maan arvo nousee.

Korotukset koskevat pääasiassa omakotitontteja ja hinnat nousevat eniten niin kutsutulla toisella vyöhykkeellä eli keskustan läheisyydessä sijaitsevilla asuinalueilla.

– Hintojen nousu kertoo siitä, että myös maan arvo nousee Vaasassa. Tämä on positiivinen merkki siitä, että Vaasa on kasvava ja kehittyvä kaupunki, jossa halutaan asua. Kehittyvillä ja vetovoimaisilla alueilla maan arvo kohoaa, taantuvilla laskee, teknisen toimen johtaja Markku Järvelä kertoo.

Uudet hinnat astuvat voimaan 1.4.2019, joten maaliskuussa ehtii vielä lunastamaan tontin vanhalla hinnalla.

– Halukkaat tontin ostajat ehtivät vielä maaliskuussa ilmoittaa kiinteistötoimeen, jos haluavat ostaa tontin. Maaliskuun aikana ilmoitetut tontit myydään vielä vanhalla hinnalla, tonttipäällikkö Pertti Onkalo kertoo.

Kaupungin omistuksessa on noin 3 300 vuokrattua omakotitonttia, joiden maanvuokrasopimuksiin tulevat hintamuutokset eivät vaikuta.

Kaupungin tontit ovat yksityisten tontteja edullisempia

Omakotitonttien hinnat nousevat eniten suosituimmilla asuinalueilla, kuten Vetokannaksella, Kotirannalla ja Metsäkalliossa. Neliöhinta nousee noin 36% eli 34,27 eurosta 47,50 euroon.

– Keskustan läheisyydessä olevat asuinalueet ovat suosittuja ja suurimmalta osalta rakennettuja. Tyhjiä tontteja näillä alueilla on enää vain vähän. Kun kysyntää on tarjontaa enemmän, myös tonttien hinnat nousevat. Muilla alueilla hintakehitys on ollut selvästi heikompaa, kuvailee Onkalo.

Gerbyssä, Länsiniityllä ja Koskisuolla hinnat nousevat noin 10%. Vähässäkyrössä sen sijaan tonttien hintoja tullaan laskemaan.

– Kaupungin tonttien hinnat ovat noin 80% yksityisten tonttien hinnoista. Tästä periaatteesta pidetään edelleen kiinni, Onkalo lupaa.

Kerrostalotonttien hinnat nousevat keskustan alueella noin 3,5 % ja muualla kaupungin alueella 1 %. Kaupungin tonttien hintoja on päivitetty viimeksi vuonna 2015.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tonttipäällikkö Pertti Onkalo, pertti.onkalo@vaasa.fi, puh. +358 40 637 4122

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme