Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Maanantain syysmyrsky vaurioitti Hautaperän tekojärven patoa Haapajärvellä

Jaa

Haapajärvellä on Kalajoen tulvasuojelun helpottamiseksi rakennettu Hautaperän tekojärvi. Tekojärven rantaa on rajattu usealla patopenkereellä. Viime maanantaiset voimakkaat tuulet saivat Hautaperällä aikaan isoja aaltoja, jotka vaurioittivat padon altaan puolen luiskan kiviverhousta.

Vaurioita Hautaperän padolla
Vaurioita Hautaperän padolla

Patorakenteen vauriot tarkastettiin keskiviikkona yksityiskohtaisesti patoviranomaisten, ELY-keskuksen ja korjauksen suorittavan urakoitsijan toimesta. Torstaina padon korjaustyöt aloitettiin ja saadaan pääosin tänään perjantaina tehtyäkin.  Hautaperän patoa tarkkaillaan korjauksen jälkeen tehostetusti ja turvallisuuden varmistamiseksi.

ELY-keskuksen kaikkia säännöstelypatoja tarkkaillaan säännöllisesti ympärivuoden. Lisäksi mahdollisia ongelmatilanteita varten on patojen läheisyyteen varastoitu korjausmateriaaleja. Hautaperän alueen kalliolouhevarastoja käytettiin tämän vaurion korjaukseen ja paikallisen urakoitsijan konekaluston myötä korjaustöitä päästiin nopeasti toteuttamaan. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesitalousasiantuntija Miikka Annunen, puh. 0295 038304

Kuvat

Vaurioita Hautaperän padolla
Vaurioita Hautaperän padolla
Lataa
Korjaustyöt käynnissä hautaperän padolla
Korjaustyöt käynnissä hautaperän padolla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita 21 600 - avoimia työpaikkoja enemmän kuin vuosi sitten24.11.2020 08:35:28 EETTiedote

Keväällä alkanut koronakriisi nosti työttömyyden rajuun nousuun. Suuri osa kasvusta johtui lomautettujen määrän moninkertaistumisesta maalis-huhtikuun aikana. Kesällä lomautettujen määrä putosi rivakasti – syksyllä määrässä ei ole tapahtunut merkittävää muutosta parempaan tai huonompaan. Työttömien työnhakijoiden määrä on maakunnassa edelleen korkea.

Jätekuljetukset viranomaisten tehotarkkailussa Oulussa9.11.2020 10:11:47 EETTiedote

Keskiviikkona 4.11. pidettiin Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Oulun poliisilaitoksen yhteisratsia jätekuljetusten valvomiseksi. Valvontaa kohdennettiin erityisesti Ruskon jätekeskuksen ja muiden jätteenkäsittelylaitosten sekä jätettä tuottavien työmaiden läheisyyteen. Tarkastukseen sisältyi kuljetuskaluston asianmukaisuuden, kuljettavina olleiden jätteiden ja asiaan kuuluvien asiapapereiden tarkastaminen. Lisäksi poliisi teki sille erikseen kuuluvat tarkastukset. Vastaava ratsia pidettiin viimeksi vuonna 2016.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme