Maanmittauslaitos

Maanmittareiden ja kartoittajien maastokausi käynnistyi – älä säikähdä pihalle kurkistavaa työntekijää

Jaa
Lumien sulettua myös Maanmittauslaitoksen kartoittajat ja maanmittausinsinöörit alkavat liikkua maastossa ja haja-asutusalueilla. Maanmittauslaitoksen kartoittajat päivittävät Suomesta maastotietokantaa, joka on perustana Suomen kartoille.
Kuva: Maanmittauslaitos
Kuva: Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitoksen työntekijät tunnistat työvaatteista, henkilökortista ja auton kyljessä olevasta tunnuksesta. Oman kartoitustyön lisäksi Maanmittauslaitos ostaa ilmakuvausta ja laserkeilausta. Työhön sisältyy myös maastokäyntejä aineiston laadun varmistamiseksi. Ostopalveluna Maanmittauslaitokselle kartoitusta tekevät työntekijät eivät välttämättä puhu suomea tai ruotsia. Heidän kauttaan saa tarvittaessa yhteyden Maanmittauslaitoksen kartoituksesta vastaavaan työnjohtajaan.

Pihoille vain poikkeustapauksissa

Kartoittajat tekevät työnsä lähinnä ilmakuvien perusteella. Jos tietoja ei näe ilmakuvilta, piipahtavat työntekijät talojen tai kesämökkien pihoilla tarkastaakseen rakennusten määrän, sijainnin tai onko kyseessä asuin- vai talousrakennus. Vierailujen ajankohtia ei valitettavasti ole mahdollista ilmoittaa etukäteen.

Yksittäisillä teillä kartoittajat tarkistavat teiden pinnan ja leveyden.

Maanmittaustoimituksista ilmoitetaan etukäteen

–Maanmittaustoimituksen osallisille ilmoitetaan etukäteen toimituksen ajankohta toimituskokouksen kutsussa, kertoo johtaja Petri Notko Maanmittauslaitoksesta.

Toimituksen maastotyöt voidaan tehdä ennen kokousta tai kokouksen yhteydessä. Joissakin tapauksissa toimitusinsinöörit voivat kuitenkin käydä tarkistamassa tulevan toimitusalueen rajapyykkejä jo aikaisemmin, jos he ovat lähialueella tekemässä toista toimitusta. Tämä helpottaa tulevia toimituksia, kun vanhojen rajapyykkien paikat ovat jo etukäteen tiedossa, eikä niiden etsimiseen kulu aikaa.

Hyödynnä tarkkoja ja ajantasaisia karttoja

Maanmittauslaitoksen ylläpitämä maastotietokanta on tarkin koko maan kattava karttamateriaali, jota päivitetään jatkuvasti. Karttoja ja sijaintiin sidottuja aineistoja voi käyttää vapaasti ja maksutta eri tavoin. Selailemiseen helpoin ja tunnetuin on Maanmittauslaitoksen ylläpitämä Karttapaikka osoitteessa www.karttapaikka.fi. Kartta-aineistoja voi myös itse ladata ja käsitellä. Moni toimija käyttääkin Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoa oman tuotteensa pohjatietoina.

Yhteyshenkilöt

Toimitusinsinöörien maastokäynneistä
Johtaja Petri Notko, 040 071 1948


Ilmakuvauksiin liittyvistä maastokäynneistä
Johtaja Heli Laaksonen, 040 098 8243


Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Kuvat

Kuva: Maanmittauslaitos
Kuva: Maanmittauslaitos
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitos palvelee asiakkaita Lappeenrannan yhteisessä palvelupisteessä 12.6. alkaen6.6.2023 09:19:54 EEST | Tiedote

Maanmittauslaitoksen nykyinen asiakaspalvelupiste Pormestarinkadulla on suljettu tiistaina 6.6. muuton takia. Valtion toimijoiden yhteinen palvelupiste avaa ovensa 12.6. Lappeenrannan virastotalolla osoitteessa Villimiehenkatu 2. Maanmittauslaitoksen lisäksi saat Lappeenrannan yhteisessä palvelupisteessä 9 muun viranomaisen palveluita, neuvontaa ja tukea sähköiseen asiointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme