Keski-Suomen ELY-keskus

Maanteiden päällystysohjelma on täydentynyt uusilla kohteilla

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskuksen alueella on alkukesän aikana kilpailutettu kolmas päällystysurakka. Jo aiemmin sovitut päällystystyöt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti.

Keväällä myönnetyn lisärahoituksen (noin 1,2 M€) turvin saadaan toteutettua muutama lisäkohde kustannustason merkittävästä noususta huolimatta. Sideaineena käytettävän bitumin sekä vanhan päällysteen kuumentamiseen käytettävän nestekaasun kustannustason nousu aiheuttaa käynnissä olevissa urakoissa arviolta noin 1,2 M€ lisäkustannukset. Päällystysohjelman pituus kasvaa lisäkohteiden (10 km) myötä noin 118 kilometriin. Lisäksi jalankulku- ja pyöräilyväyliä (JKPP) päällystetään yhteensä noin 6 kilometriä.

Kolmas päällystysurakka sisältää seuraavat kohteet:

Vt 9 Alhojärvi-Patalahti 6,3 km (Jämsä)

Mt 16711 Matinmäentie 2,8 km (Palokanorsi ja Hiekkapohjantie välinen osuus, Jyväskylä)

86711 Matinmäentie jkpp 1,0 km (Jyväskylä)

Lisäksi Pihtiputaalla päällystetään n. 1,6 km osuus Mt 658 Vuorijärvi -tiestä Pohjois-Pohjanmaan päällystysurakassa.

Uusien päällystyskohteiden aikataulut eivät ole vielä tiedossa.

Päällystystyöt ovat edenneet vauhdilla

Päällystystyöt ovat edenneet alkukesän aikana vauhdilla Keski-Suomessa. Valmistuneiden päällyskohteiden pituus on 79 km.

Heinäkuun aikana vuorossa on Laukaan Mt 6375 Vehniäntien sekä sen läheisyydessä olevien kevyen liikenteen väylien päällystys. Hankasalmella päällystetään Mt 6416 (Kuuhankavedentie) sekä osuuksia sen vierellä kulkevalta jalankulku ja pyörätieltä. Lisäksi uuden päällysteen saa Vt 9 Nälkämäen ja maakunnan rajan välinen osuus.

Lisätietoja:

Päällystystöiden etenemisestä tiedotetaan kesän aikana Keski-Suomen ELY-keskuksen liikennevastuualueen Twitter-tilillä: https://twitter.com/elyliiks

Keski-Suomen päällystyskohteet ja alustava aikataulu:
https://vayla.fi/keski-suomessa-rakenteilla/paallystystyot

Maanteillä tehtävistä töistä sekä liikenteen häiriötilanteista on saatavilla maan laajuisesti tietoa Liikennetilanne-palvelusta: https://liikennetilanne.tmfg.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Janne Hölttä
p. 0295 023 530

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen5.7.2022 09:24:45 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 17 hankkeelle, joilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 232 000 euroa. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 2 483 ja 39 250 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme