Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Maantie 370 välillä Ahlmanintie-Kuusanlammentie katkaistaan liikenteeltä Kouvolassa 15.5. - 21.5. 2023

Jaa
Valkealanväylän jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen alkoi Kouvolassa, ja maantie 370 katkaistaan kokonaan liikenteeltä välillä Ahlmanintie-Kuusanlammentie 15.5. klo 06–21.5. klo 16 väliseksi ajaksi.

Maantie 370 katkaistaan liikenteeltä tiellä tehtävän rumputyön vuoksi. Kiertotie on järjestetty Valkealantien ja Kuusanlammentien kautta. Tie avataan liikenteelle heti kun mahdollista, mutta viimeistään 21.5.2023 klo 16.

Hanke sijaitsee Kouvolan kaupungin alueella maantien 370 varressa Talonpojantien ja Kuusanlammentien välillä Kouvolan raviradan välittömässä läheisyydessä. Suunnitelmassa jalankulku ja pyöräily poistetaan tien pientareilta ja siirretään maantien varteen rakennettavalle erilliselle jalankulku- ja pyöräilyväylälle ja eteläpäässä katuverkolle.  Maantielle esitetään joitakin ajoneuvoliikenteen järjestelyjä. Raviradan liittymää siirretään noin 100 metriä nykyistä pohjoisemmaksi ja liittymään toteutetaan väistötila. Ratkaisulla varmistetaan liikenneturvallisuus erityisesti tapahtumien aikaan, jolloin raviradan huoltoalueelle jonottava liikenne on haitannut nykytilanteessa maantien 370 liikennettä.   

Rakentaminen alkoi 3.4.2023 ja urakka on valmis heinäkuussa 2023. Hanke toteutetaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Kouvolan kaupungin yhteishankkeena. Urakoitsijana kohteessa toimii GRK Suomi Oy ja urakan valvonnasta vastaa TL-InfRa Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Projektipäällikkö Matti Ruoti, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 029 043
- Työnjohtaja Oskari Härkin, GRK Suomi Oy, 0. 040 481 2451

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen liikenneturvallinen kunta ja kaupunki palkittiin Liikenneturvallisuusfoorumissa Imatralla30.5.2023 09:31:35 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi järjestettiin Imatralla tiistaina 23.5.2023. Vuosittaisen foorumin aiheena oli tänä vuonna lasten ja nuorten liikenneturvallisuus. Foorumissa palkittiin ensimmäistä kertaa Kaakkois-Suomen liikenneturvallinen kunta ja kaupunki. Palkitsemisperusteina käytettiin elokuussa 2022 valmistuneen Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelman toimenpiteiden edistämistä ja kunnan liikenneturvallisuustyön aktiivisuutta. Kuntasarjassa voittajaksi valittiin Luumäki ja kaupunkisarjassa Kouvola.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, huhtikuu 202324.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 13464 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä kasvoi kahden prosentin verran vuodentakaisesta. Kymenlaaksossa työttömiä oli prosentin verran vähemmän ja Etelä-Karjalassa viisi prosenttia enemmän kuin vuoden 2022 huhtikuussa. Lomautettujen määrä kasvoi vuodentakaiseen verrattuna, mutta laski maaliskuusta. Uusia avoimia työpaikkoja oli huhtikuun aikana avoinna 2247, mikä on 31 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme