Espoon kaupunki - Esbo stad

Maarinsolmu kytkee Otaniemen kampuksen ja Tapiolan puutarhakaupungin

Jaa

Maarinsolmusta tulee Otaniemen kampuksen ja Tapiolan puutarhakaupungin tunnistettava sisääntulopaikka

Havainnekuva Mimerkinkuja, arkkitehtitoimisto SARC
Havainnekuva Mimerkinkuja, arkkitehtitoimisto SARC

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee keskiviikkona 8.11. Maarinsolmun asemakaavaehdotusta kaupunginhallitukselle. Maarinsolmu sijaitsee Tapiolan ja Otaniemen yhtymäkohdassa, jossa ovat Kalevalantien ja Otaniementien liittymät Kehä I:een sekä Kehä I:n ylittävä kevyen liikenteen Maarinsilta.

Kaavamuutoksen myötä Otaniemen ja Tapiolan liikenteelliseen solmukohtaan rakentuu kolme uutta asuinkorttelia, joissa rakennukset on suunniteltu huomioiden Tapiolan kulttuuriympäristön rakennuskanta.  Maarinsolmun Tapiolan puolelle ehdotettujen uusien asuinrakennusten ylimmät kerrokset on suunniteltu muuta rakennusta keveämpinä ja ne tuovat alueelle tunnistettavaa arkkitehtuuria, niin että ne sopivat luontevasti Tapiolan rakennuskantaan.

Tapiolan Lämpö Oy:n nykyiselle tontille Kalevalantien pohjoispuolelle rakennetaan 6-13 kerrosta korkeita asuinkerrostaloja. Kalevalantien eteläpuolelle Maarinniittyyn rakennetaan opiskelija- ja tutkija-asuntoja. Asuinkorttelien lähellä kulkee Raide-Jokeri. Kaavassa on varauduttu myös raitiotien jatkoon Otaniemestä Tapiolaan.

Kehä I:n molemmat puolet kaupunkikuvallisesti tasapainoon
Maarinsolmun asemakaavan muutoksen tavoitteena on osoittaa Maarinsolmun eritasoliittymän tarvitsema tilavaraus. Kehä I:n liikenteen sujuvuus ja turvallisuus paranee merkittävästi esitetyn liikennesuunnitelman myötä, kun liikennevaloliittymä saadaan korvattua eritasoliittymällä.

Kaupunkimaisuus lisääntyy ja kevyen liikenteen yhteydet paranevat uusien reittien myötä: Kalevalantien ali on suunniteltu Kehä I:n länsipuolen pyöräilybaanalle uusi alikulku. Lisäksi huoltoaseman ja kaupan tonttien läpi aiemmin kulkeneille jalankulkijoille ja pyöräilijöille saadaan uusi yhteys Tapiolan Lämpö Oy:n korttelin itäreunaan. Jalankulku ja pyöräilyKehä I:n kautta Otaniemen puolelle tapahtuu joko uusittavan Maarinsillan kautta tai Maarinsolmun sillan kautta.

Tiesuunnitelmassa esitetään rampit Kehä I:lle sekä etelän ja pohjoisen suuntaan. Lisäksi varaudutaan ramppeihin, jotka nousevat Kehä I:n Hagalundinkallion tunnelin päälle tulevalle tasolle. Kalevalantie nousee Maarinsolmun eritasoliittymän sillalle loivasti, ja kadun varteen rakentuukevyen liikenteen väylä. Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen hyväksyy valtuusto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arkkitehti Kaisa Rauhalammi, puh.  046 877 2593
Suunnitteluinsinööri Olli Koivula, puh 046 877 3003

Kuvat

Havainnekuva Mimerkinkuja, arkkitehtitoimisto SARC
Havainnekuva Mimerkinkuja, arkkitehtitoimisto SARC
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kaupunkisuunnittelukeskus


Katuosoite: Kirkkojärventie 6 BPostiosoite: PL 43, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

 

Ma-pe klo 8.00–15.45
09 816 21

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme