Messukeskus

Maaseudun eläimet kirmaavat marraskuussa Messukeskukseen

Jaa

ELMA-maaseutumessut tuo jälleen marraskuussa maaseudun eläimet ja palvelut keskelle kaupunkia. Tapahtuma on osa suosittua kokonaisuutta, joka kokoaa yhteen viisi odotettua tapahtumaa: Metsämessut, Kädentaito-tapahtuma, OutletExpo ja Lemmikki (la-su). Luvassa on hallien täydeltä eläinten iloa, vauhdikkaita esityksiä, monipuolisia työpajoja ja tarpeellista tietoa.

ELMA-maaseutumessut esittelee suomalaisen maaseudun tuotteita ja palveluita: elintarvikkeita, maaseudun kehittämistä, maaseutumatkailua sekä kotieläimiä ja niiden hoitoa. Varsinkin eläinten ystävät löytävät messuilta ihastuttavia karvaisia kavereita. Eläinhallissa odottavat tutut kotieläimet, hereford-sonnit, kotimaiset lehmärodut, lampaat, alpakat, possut, aasit, kanat sekä komeat kalkkunat.

Messujen kummieläimenä on juhlavuoden kunniaksi Jokiniemen kartanon suomenhevosvarsa Daaling ElmaTule tapaamaan myös viime vuoden kummipossuja Lilliä ja Lyyliä. Näet kuinka isoiksi ja hienoiksi ne ovat kasvaneet.

Karjankäsittelyä ja juhlakatrilli

Eläinareenalla nähdään karjankäsittelyä, alpakka-agilitya, aaseja, paimenkoiranäytöksiä sekä valjastettuja poneja, laamoja ja possuja. Lehmien kauneimmat, Miss ja Mr Elma kruunataan perjantaina klo 12.30, ja Suomen Hippoksen varsafinaali nähdään päivittäin klo 14.00 alkaen. Suomenratsujen upeaa juhlakatrillia voi seurata kaikkina messupäivinä. Keppihevosareenalla kirmataan ja kilpaillaan aamusta iltaan. Ne villiintyvät sunnuntaina areenalla myös vyörypallopeliin. Onko sinun kepparisi kaikkein taitavin?

Suomen Kengitysseppien Avoimet Suomenmestaruuskilpailut käydään ELMA-maaseutumessuilla. Alkukilpailuissa perjantaina ja lauantaina kilpailijat takovat ohjeiden mukaisia hevosenkenkiä. Sunnuntaina kilpailu huipentuu finaaliin. Finaalissa luokkien parhaat sepät takovat kengän ja kengittävät sillä hevosen.

Metsäkoneita, koulutusta ja tulevaisuuden metsätaloutta

Metsämessuilta löytyy tietoa ja vinkkejä metsänomistamiseen ja sijoittamiseen. Puhetta on myös metsästä hyvinvoinnin lähteenä. Mukana messuilla on erilaisia metsäkoneita, varustetestausta ja mittausta sekä metsäpeliluola perheen pienemmille. Esittelyssä on mm. jousimetsästys, ja taitojaan voi kokeilla vaikkapa Metsästäjäliiton ampumasimulaattorissa. Sunnuntaina klo 14.00 pidetään Tiedon ja taidon metsä -lavalla perinteinen halonhakkuukilpailu.

Tulevaisuuden metsätalous on esillä monin tavoin. Perjantaina klo 12.00 Metsä-lavalla koululaiset kysyvät biotaloudesta. Nuorten kysymyksiin on vastaamassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Metsätiedon digitalisoitumisesta kertovat perjantaina klo 14.00 ylitarkastaja Niina Riissanen, maa- ja metsätalousministeriö ja metsätietopäällikkö Henna Etula, Suomen metsäkeskus.

Metsäalan koulutus esittäytyy yhteisosastolla hallissa 6. Mukana ovat Metsäkoulutus ry, Helsingin yliopisto, Hämeen Ammattikorkeakoulu HAMK, Hämeen Ammatti-instituutti HAMI, Koulutuskuntayhtymä Keuda, Ammattiopisto Livia ja TTS työtehoseura. Luvassa on monipuolisia työnäytöksiä ja osasto-ohjelmaa. Koulutusvaihtoehdoista puhutaan lavaohjelmassa lauantaina klo 11.00, kun Metsäkoulutuksen toiminnanjohtaja Ville Manner ja yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala esiintyvät.

Kädentaitoja ihailemaan ja oppimaan

Käsitöiden tekeminen voimaannuttavana harrastuksena on lisääntynyt, ja hidas tekeminen on luksusta hektisessä elämänrytmissämme. Kädentaito-tapahtuma onkin käsintehtyjen tuotteiden aarreaitta. Massatuotannon vastapainoksi tapahtumasta löytää yksilöllisiä tuotteita kotiin ja lahjaksi. Aikuisten ja lastenvaatteet, kengät, laukut, hatut, korut, lelut, keramiikkatuotteet, saippuat ja sisustustuotteet kertovat viehättävää tarinaa siitä, että perinteisten ja uusien käsityötekniikoiden osaajien joukko Suomessa on laaja ja monitaitoinen.

Suomen Käsityöyrittäjät SKYT ry:n Käsityökorttelin alueella kaikki tuotteet ovat suomalaista käsityötä. Yhdistyksen osastolla voivat messukävijät osallistua yhteisölliseen virkkaustyöhön. Tapahtuma tarjoaa vinkkejä ja materiaaleja omaan tekemiseen. Monilla osastoilla on mahdollista seurata työnäytöksiä ja oppia uutta.

Kässäkahvilassa nähdään mm. keppihevosnäyttely ja tuunataan keppihevosille riimunnaruja ja palkintoruusukkeita. Kahvilassa kuullaan inspiroivia puheenvuoroja mm. talvineuleista, neulakinnastekniikasta, mehiläisvahan ja muiden mehiläistuotteiden hyödyntämisestä ja siitä, mitä kaikkea voi tehdä vapaaehtoisena Martoissa. Kässäkahvilan yhteistyökumppanina on Uudenmaan Martat ry.

Hankintoja, varusteita ja pentutreffit

Lemmikkimessut on auki muusta aikataulusta poiketen la-su. Tuttujen lemmikkien lisäksi tutustuttavana on mm. lintuja, jyrsijöitä ja matelijoita. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille eläinrakkaille lemmikin omistajille tai sellaiseksi aikoville.

Kennelliitto järjestää messuilla kaksi kaikkien rotujen Royal Canin Puppy Cup -pentunäyttelyä ja Uudenmaan Rotukissayhdistys kaksi Kansainvälistä kissanäyttelyä. Näyttelyissä ja yhdistysten osastoilla voi tutustua kymmeniin kissa- ja koirarotuihin. Sunnuntaina järjestetään yhdessä Royal Caninin kanssa pentutreffit. Treffeillä voi sosiaalistaa pentua näyttely- ja messuolosuhteissa, hankkia tietoa koirien ruokinnasta ja hoidosta ja osallistua kolmeen erilaiseen workshoppiin oman pennun kanssa.

Workshoppien aiheet ovat pennun aktivointi, arkitottelevaisuus ja näyttelyharjoittelu. Pennun aktivointi ja arkitottelevaisuus -workshoppien toteutuksesta vastaavat Royal Canin Pentueskarin kouluttajat Susanna Gustafsson ja Sanna Rojola Lohjan Koirakeskuksesta. Näyttelyharjoittelusta vastaa kouluttaja Maria Pesonen Eläinkoulutus Onnista.

OutletExpo on ostostapahtuma, josta löytyy mm. vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, sisustustuotteita ja keittiötarvikkeita poistohinnoin. Tapahtuma järjestetään jo 13. kerran ja se on Suomen vanhin Outlet-tapahtuma.

ELMA – Elämää, eläimiä ja ostoksia koko ohjelma löytyy osoitteesta: elma.messukeskus.com

Kuvia vapaasti käytettäväksi messukeskus.mediabank.fi


Lisätietoja: tiedottaja Tuula Sipilä, 040 905 1373, tuula.sipila@messukeskus.com

ELMA-maaseutumessut Messukeskuksessa 10.–12.11. esittelee suomalaisen maaseudun tuotteita ja palveluita: elintarvikkeita, maaseudun kehittämistä, maaseutumatkailua sekä kotieläimiä ja niiden hoitoa. Messut on osa ELMA – Elämää, eläimiä ja ostoksia -tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluu viisi tapahtumaa: ELMA, Metsä, Kädentaito, OutletExpo ja Lemmikki. Samalla lipulla kaikki tapahtumat. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta. #elmamessut

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Messukeskus begins its jubilee year with light-hearted fun: Slide your way to exhibitions and fairs17.1.2019 07:30Tiedote

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre’s centenary gets off to a playful start with a slide set up in its facilities. You can slide your way to the largest hall in Messukeskus, starting with the Matka Travel Fair. The slide was a great audience attraction already at the country’s first fair a hundred years ago. Messukeskus will also celebrate its hundred-year-long story with its redesigned logo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme