Messukeskus

Maaseudun eläimet kirmaavat marraskuussa Messukeskukseen

Jaa

ELMA-maaseutumessut tuo jälleen marraskuussa maaseudun eläimet ja palvelut keskelle kaupunkia. Tapahtuma on osa suosittua kokonaisuutta, joka kokoaa yhteen viisi odotettua tapahtumaa: Metsämessut, Kädentaito-tapahtuma, OutletExpo ja Lemmikki (la-su). Luvassa on hallien täydeltä eläinten iloa, vauhdikkaita esityksiä, monipuolisia työpajoja ja tarpeellista tietoa.

ELMA-maaseutumessut esittelee suomalaisen maaseudun tuotteita ja palveluita: elintarvikkeita, maaseudun kehittämistä, maaseutumatkailua sekä kotieläimiä ja niiden hoitoa. Varsinkin eläinten ystävät löytävät messuilta ihastuttavia karvaisia kavereita. Eläinhallissa odottavat tutut kotieläimet, hereford-sonnit, kotimaiset lehmärodut, lampaat, alpakat, possut, aasit, kanat sekä komeat kalkkunat.

Messujen kummieläimenä on juhlavuoden kunniaksi Jokiniemen kartanon suomenhevosvarsa Daaling ElmaTule tapaamaan myös viime vuoden kummipossuja Lilliä ja Lyyliä. Näet kuinka isoiksi ja hienoiksi ne ovat kasvaneet.

Karjankäsittelyä ja juhlakatrilli

Eläinareenalla nähdään karjankäsittelyä, alpakka-agilitya, aaseja, paimenkoiranäytöksiä sekä valjastettuja poneja, laamoja ja possuja. Lehmien kauneimmat, Miss ja Mr Elma kruunataan perjantaina klo 12.30, ja Suomen Hippoksen varsafinaali nähdään päivittäin klo 14.00 alkaen. Suomenratsujen upeaa juhlakatrillia voi seurata kaikkina messupäivinä. Keppihevosareenalla kirmataan ja kilpaillaan aamusta iltaan. Ne villiintyvät sunnuntaina areenalla myös vyörypallopeliin. Onko sinun kepparisi kaikkein taitavin?

Suomen Kengitysseppien Avoimet Suomenmestaruuskilpailut käydään ELMA-maaseutumessuilla. Alkukilpailuissa perjantaina ja lauantaina kilpailijat takovat ohjeiden mukaisia hevosenkenkiä. Sunnuntaina kilpailu huipentuu finaaliin. Finaalissa luokkien parhaat sepät takovat kengän ja kengittävät sillä hevosen.

Metsäkoneita, koulutusta ja tulevaisuuden metsätaloutta

Metsämessuilta löytyy tietoa ja vinkkejä metsänomistamiseen ja sijoittamiseen. Puhetta on myös metsästä hyvinvoinnin lähteenä. Mukana messuilla on erilaisia metsäkoneita, varustetestausta ja mittausta sekä metsäpeliluola perheen pienemmille. Esittelyssä on mm. jousimetsästys, ja taitojaan voi kokeilla vaikkapa Metsästäjäliiton ampumasimulaattorissa. Sunnuntaina klo 14.00 pidetään Tiedon ja taidon metsä -lavalla perinteinen halonhakkuukilpailu.

Tulevaisuuden metsätalous on esillä monin tavoin. Perjantaina klo 12.00 Metsä-lavalla koululaiset kysyvät biotaloudesta. Nuorten kysymyksiin on vastaamassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Metsätiedon digitalisoitumisesta kertovat perjantaina klo 14.00 ylitarkastaja Niina Riissanen, maa- ja metsätalousministeriö ja metsätietopäällikkö Henna Etula, Suomen metsäkeskus.

Metsäalan koulutus esittäytyy yhteisosastolla hallissa 6. Mukana ovat Metsäkoulutus ry, Helsingin yliopisto, Hämeen Ammattikorkeakoulu HAMK, Hämeen Ammatti-instituutti HAMI, Koulutuskuntayhtymä Keuda, Ammattiopisto Livia ja TTS työtehoseura. Luvassa on monipuolisia työnäytöksiä ja osasto-ohjelmaa. Koulutusvaihtoehdoista puhutaan lavaohjelmassa lauantaina klo 11.00, kun Metsäkoulutuksen toiminnanjohtaja Ville Manner ja yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala esiintyvät.

Kädentaitoja ihailemaan ja oppimaan

Käsitöiden tekeminen voimaannuttavana harrastuksena on lisääntynyt, ja hidas tekeminen on luksusta hektisessä elämänrytmissämme. Kädentaito-tapahtuma onkin käsintehtyjen tuotteiden aarreaitta. Massatuotannon vastapainoksi tapahtumasta löytää yksilöllisiä tuotteita kotiin ja lahjaksi. Aikuisten ja lastenvaatteet, kengät, laukut, hatut, korut, lelut, keramiikkatuotteet, saippuat ja sisustustuotteet kertovat viehättävää tarinaa siitä, että perinteisten ja uusien käsityötekniikoiden osaajien joukko Suomessa on laaja ja monitaitoinen.

Suomen Käsityöyrittäjät SKYT ry:n Käsityökorttelin alueella kaikki tuotteet ovat suomalaista käsityötä. Yhdistyksen osastolla voivat messukävijät osallistua yhteisölliseen virkkaustyöhön. Tapahtuma tarjoaa vinkkejä ja materiaaleja omaan tekemiseen. Monilla osastoilla on mahdollista seurata työnäytöksiä ja oppia uutta.

Kässäkahvilassa nähdään mm. keppihevosnäyttely ja tuunataan keppihevosille riimunnaruja ja palkintoruusukkeita. Kahvilassa kuullaan inspiroivia puheenvuoroja mm. talvineuleista, neulakinnastekniikasta, mehiläisvahan ja muiden mehiläistuotteiden hyödyntämisestä ja siitä, mitä kaikkea voi tehdä vapaaehtoisena Martoissa. Kässäkahvilan yhteistyökumppanina on Uudenmaan Martat ry.

Hankintoja, varusteita ja pentutreffit

Lemmikkimessut on auki muusta aikataulusta poiketen la-su. Tuttujen lemmikkien lisäksi tutustuttavana on mm. lintuja, jyrsijöitä ja matelijoita. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille eläinrakkaille lemmikin omistajille tai sellaiseksi aikoville.

Kennelliitto järjestää messuilla kaksi kaikkien rotujen Royal Canin Puppy Cup -pentunäyttelyä ja Uudenmaan Rotukissayhdistys kaksi Kansainvälistä kissanäyttelyä. Näyttelyissä ja yhdistysten osastoilla voi tutustua kymmeniin kissa- ja koirarotuihin. Sunnuntaina järjestetään yhdessä Royal Caninin kanssa pentutreffit. Treffeillä voi sosiaalistaa pentua näyttely- ja messuolosuhteissa, hankkia tietoa koirien ruokinnasta ja hoidosta ja osallistua kolmeen erilaiseen workshoppiin oman pennun kanssa.

Workshoppien aiheet ovat pennun aktivointi, arkitottelevaisuus ja näyttelyharjoittelu. Pennun aktivointi ja arkitottelevaisuus -workshoppien toteutuksesta vastaavat Royal Canin Pentueskarin kouluttajat Susanna Gustafsson ja Sanna Rojola Lohjan Koirakeskuksesta. Näyttelyharjoittelusta vastaa kouluttaja Maria Pesonen Eläinkoulutus Onnista.

OutletExpo on ostostapahtuma, josta löytyy mm. vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, sisustustuotteita ja keittiötarvikkeita poistohinnoin. Tapahtuma järjestetään jo 13. kerran ja se on Suomen vanhin Outlet-tapahtuma.

ELMA – Elämää, eläimiä ja ostoksia koko ohjelma löytyy osoitteesta: elma.messukeskus.com

Kuvia vapaasti käytettäväksi messukeskus.mediabank.fi


Lisätietoja: tiedottaja Tuula Sipilä, 040 905 1373, tuula.sipila@messukeskus.com

ELMA-maaseutumessut Messukeskuksessa 10.–12.11. esittelee suomalaisen maaseudun tuotteita ja palveluita: elintarvikkeita, maaseudun kehittämistä, maaseutumatkailua sekä kotieläimiä ja niiden hoitoa. Messut on osa ELMA – Elämää, eläimiä ja ostoksia -tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluu viisi tapahtumaa: ELMA, Metsä, Kädentaito, OutletExpo ja Lemmikki. Samalla lipulla kaikki tapahtumat. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta. #elmamessut

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään16.8.2018 14:00Tiedote

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään. Uusi yhteistyösopimus kattaa vuodet 2019-2022, joiden aikana Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -suomenmestaruuskilpailut sekä Suomen Bocuse d’Or karsintakilpailut kilpaillaan Messukeskuksessa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada Bocuse d’Or Europe 2022 -kokkikilpailu Suomeen ja pidettäväksi Messukeskuksessa.

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme