Messukeskus

Maaseutu tulee keskelle Helsinkiä

Jaa

ELMA maaseutumessuilla voi ensi viikonloppuna taas tutustua maaseudun eläinten puuhiin ja hienoihin esityksiin. Messukeskukseen on tulossa yhteensä yli 300 kotieläintä. Eläimet asustavat karsinoissaan ja esiintyvät messujen eläinareenalla päivittäin. ELMA maaseutumessut on osa ELMA – Elämää, eläimiä ja ostoksia -tapahtumakokonaisuutta 10.–12.11. Messukeskuksessa.

Ratsastusta ELMA-messuilla 2016. Kuva Verna Kovanen.
Ratsastusta ELMA-messuilla 2016. Kuva Verna Kovanen.

Perjantaina 10.11. messuilla vierailee tuhansia koululuokkia tutustumassa maatalouteen, ruokatuotantoon ja maaseudun kotieläimiin. Tapahtuma konkretisoi maatilojen toimintaa havainnollisessa ympäristössä. Tämä on tärkeää, sillä kaupungistumisen myötä lasten ja nuorten omakohtaiset kokemukset ruoantuotannosta ja ruoan reitistä pellolta pöytään ovat entistä harvinaisempia.

Eläinhallissa odottavat hereford-sonnit, kotimaiset ja ulkomaiset lehmärodut, lampaat, alpakat, possut, aasit, kanat sekä komeat kalkkunat. Mukana messuilla on myös suomenhevosia, poneja, laamoja, koiria, kissoja, mehiläisiä ja muuli.

Messujen kummieläin on Suomi100-juhlavuoden kunniaksi Jokiniemen kartanon suomenhevosvarsa Daaling Elma. Tule tapaamaan myös viime vuoden kummipossuja Lilliä ja Lyyliä – näet, kuinka isoiksi ne ovat kasvaneet!

Juhlakatrilleja, alpakoita, lännenratsastusta ja keppareita

Päivittäin nähdään mm. upea Suomenratsujen 110 v -juhlakatrilli ja valjastusnäytös, possut areenalla ja huikeat paimenkoiranäytökset. Perheen pienimmille on poni-, aasi- ja alpakoiden talutusta. Perjantaina eläinareenalla järjestetään Mr ja Miss Elma -kilpailut, joissa valitaan messujen kauneimmat ja komeimmat sonnit ja lehmät. Suomen Hippoksen varsafinaalit pidetään lauantaina ja sunnuntaina.

Uutena messuohjelmassa on Ranch-horsemanship ry:n lännenratsastusta eli karjankäsittelyä hevosilla. Suositulle keppihevosharrastukselle on oma alueensa, jossa on mm. keppihevosten tuunausta, piirustuskilpailu, arvontoja ja kasvomaalausta. Perjantaina alueella kisataan drive-in estekisassa ja agilityradalla. Voit tulla kisaamaan sinulle sopivana ajankohtana. Osallistuminen 5€/kisa, kaikki palkitaan! Sunnuntaina klo 13 isolla areenalla myös Keppihevosten Best In Show ja vyörypallo-esitys.

Messuilla järjestetään alpakoiden ulkomuotonäyttely, alpakka-agilityn SM-kilpailut, sekä Suomen ensimmäinen alpakanvillanäyttely. Kansainväliseen kisaan on ilmoitettu villoja Suomesta, Virosta, Ruotsista ja Norjasta. Tuomarina sekä alpakoiden ulkomuotonäyttelyssä että villanäyttelyssä toimii maailmalla arvostettu englantilainen tuomari Liz Barlow. Näyttelyissä valitaan väri- ja ikäluokkien parhaat sekä koko näyttelyn paras alpakka ja paras villa.

Metsänomistajille ja virkistyskäyttäjille

Metsämessujen ohjelmassa on otettu huomioon sekä metsänomistajat että virkistyskäyttäjät. Biotalous konkretisoituu mm. maa- ja metsätalousministeriön, Maanmittauslaitoksen, Riistakeskuksen, Eviran, Luken, Metsäkeskuksen, Metsähallituksen, Aalto-yliopiston ja Iskun yhteisosastolla. Osastolla esitellään, miten biotalous näkyy arjessa ja tulevaisuudessa ja miten kuluttajavalinnoilla voi vaikuttaa biotalouden kasvuun ja kehitykseen.

Myös Bioaika-tapahtumakiertue pysähtyy messuille. Sen ytimessä on Bioaika-rekka, joka on pyörillä ja biopolttoaineella kulkeva tiedekeskusnäyttely.

Metsälavalla järjestetään paneelikeskusteluja ja kuluttajille suunnattuja kyselytunteja, joissa käsitellään muun muassa luonnonsuojelua ja metsää sijoituskohteena. Lisäksi tarjolla on ideoita eräretkiin ja tarvikehankintoihin sekä vinkkejä ulkoiluun ja metsänhoitoon ja mm. varustetestausta ja jousimetsästystä. Suomen latu esittelee metsässä liikkumista, suunnistusta, polkujuoksua ja maastopyöräilyä. Koululaiset kyselevät visaisia kysymyksiä biotaloudesta, ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vastaa perjantaina klo 12.00.

Luston messuille tuoma Suomi 100 -teemaan liittyvä valokuvanäyttely ’Metsä josta itseni löysin’ käsittää metsäteknikko Pentti Väänäsen valokuvia Ilomantsin saloilta vuosilta 1950–80.


ELMA – Elämää, eläimiä ja ostoksia 10.-12.11.2017
Mukana olevat yritykset, aukioloajat ja koko ohjelma osoitteessa: elma.messukeskus.com

Lisätietoja: tiedottaja Tuula Sipilä, 040 905 1373, tuula.sipila@messukeskus.com

ELMA-maaseutumessut Messukeskuksessa 10.–12.11. esittelee suomalaisen maaseudun tuotteita ja palveluita: elintarvikkeita, maaseudun kehittämistä, maaseutumatkailua sekä kotieläimiä ja niiden hoitoa. Messut on osa ELMA – Elämää, eläimiä ja ostoksia -tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluu viisi tapahtumaa: ELMA, Metsä, Kädentaito, OutletExpo ja Lemmikki. Samalla lipulla kaikki tapahtumat. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.
#elmamessut #metsämessut #kädentaitomessut #lemmikkimessut #outletexpo

Kuvat

Ratsastusta ELMA-messuilla 2016. Kuva Verna Kovanen.
Ratsastusta ELMA-messuilla 2016. Kuva Verna Kovanen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme