Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Maaseutunuorten valiokunnan kannanotto ihmissuhteiden ja sosiaalisen turvaverkon merkityksestä

Jaa

”Eivät pienet apinatkaan pärjää, jos niitä ei rapsuteta.” Miksi kuitenkin niin usein oma hyvinvointi, parisuhde ja muut ihmissuhteet ovat viimeisiä huolehdittavia asioita maa- ja metsätalousyrittäjän arjessa? Yksinäisyys on riipaisevaa, ja sattuu kipeästi. Jokainen ansaitsee siis tulla rakastetuksi ja hyväksytyksi, olla seurassa ja kuulua yhteisöön, muistuttaa MTK:n Maaseutunuorten valiokunta.

– Kukaan ei pärjää yksin. Sosiaaliset suhteet, verkostot ja joukkoon kuulumisen tunne ovat tärkeitä kaikille. Erityisen tärkeää on muiden ihmisten, ystävien ja tuttavien seura yksinyrittäjälle, jolla ei automaattisesti ole työpäivien aikana työyhteisöä ympärillään. Ihmissuhteiden ylläpito vaatii voimia ja panostusta meiltä kaikilta. Valitettavan usein juuri näiden tärkeiden suhteiden ylläpitoon ei riitä voimia silloin, kun niitä eniten tarvittaisiin.

Maaseutunuorten valiokunta pitää ensiarvoisen tärkeänä useita hyvinvointihankkeita, joita yhteiskunnan tuella on aloitettu viljelijöiden hyvinvoinnin tukemiseksi. Tämä välittämistyö ei kuitenkaan saa jäädä kausiluontoiseksi, vaan sen jatkuvuudesta tulee edelleen huolehtia.

– Hankkeiden tekemä hyvä työ on saatava pysyväksi, ja työtä pitää edelleen kehittää ennaltaehkäisevään ja neuvonnalliseen suuntaan. Hankkeet edistävät omalta osaltaan välittämisen ja puhumisen kulttuuria - kaikesta pitää voida puhua, myös murheista ja riittämättömyyden tunteesta. Kaikkeen pitää uskaltaa pyytää apua.

Maatalousyrittäjyys on sesonkiluontoista ja varsinkin kotieläintiloilla sitovaa. Perhe-elämään ja ihmissuhteisiin edellä mainitut seikat ovat toisinaan haastavia yhdistettäviä.

– Maaseudulla elämisen ehdot on siis turvattava, jotta tiloille vastaisuudessakin löytyy jatkajia ja jatkajille puolisoita. Muun muassa riittävät peruspalvelut, toimivat laajakaistayhteydet ja haja-asutusalueiden yritys- ja yhdistystoiminnan tukeminen ovat oikeita käytännön toimia maaseudun houkuttelevuuden lisäämiseksi työ- ja asuinpaikkoja valittaessa, arvioi Maaseutunuorten valiokunta.

Maaseutunuorten seitsemän teesiä

Maaseutunuorten seitsemän teesiä matkalla kohti rakkauden kesää & hyvinvoivaa loppuvuotta osoitteessa http://www.maaseutunuoret.fi/etusivu/fi_FI/1490603696677/

Maaseutunuoret Farmarissa

Maaseutunuoret muistuttavat pari- ja ihmissuhteiden merkityksestä muun muassa MTK:n osastolla Farmari-maatalousnäyttelyssä. MaNujen Love Cornerista löytyy leikkisä pussauskoppi, mahdollisuus seuranhakuun sekä mukavaa MaNu-seuraa. Perjantaina 16.6. kaltaiseensa seuraan voi etsiytyä Rytmikorjaamolle, jossa MaNuja viihdyttää Telaketju.

----
Lisätietoja & parhaat vinkit rakkauden kesään MTK:n maaseutunuorten valiokunnalta:

Jarno Tuominen, puheenjohtaja, p. 044 352 2904, jarno.tuominen@paimiolainen.com

Aki Makkonen, varapuheenjohtaja, p. 050 379 0817, makkonen.aki86@gmail.com

Heidi Siivonen, sihteeri, maaseutunuorten asiamies, p. 040 5329636, heidi.siivonen@mtk.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kansainvälinen kananmunapäivä 13.10. juhlistaa suomalaista kananmunaa – Kananmuna on terveellinen ja turvallinen ruoka13.10.2017 13:42Tiedote

Kansainvälisenä kananmunapäivänä muistutamme, että suomalaisia kananmunia voi syödä ja niistä voi valmistaa ruokaa turvallisin mielin. Terveellinen kananmuna on turvallinen elintarvike, sillä sen tuotantoa valvotaan tarkasti ja suomalainen kananmunatuotanto on salmonellavapaata. Siksi kotimaisia munia voi huoletta käyttää jopa raakana. Kaikki kaupoissamme myynnissä olevat kananmunat ovat kotimaisia, sillä tuotantomme riittää kattamaan kysynnän. Kananmunapäivää on hyvä juhlistaa senkin takia, että kananmunien kulutus Suomessa on korkeimmillaan 21 vuoteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme