Keski-Suomen ELY-keskus

Maaseuturahoituksen avulla viiden miljoonan investoinnit maakuntaan

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskus myönsi yrityksille maaseuturahoitusta vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä yhteensä miljoona euroa. Rahoitusta saaneiden yritysten investointien kokonaisarvo on yli neljä miljoonaa euroa. Kun siihen lisätään yksi yleishyödyllinen investointi ja Leader-ryhmien myöntämät tuet, nousee investointisumma viiteen miljoonaan.

- Yritysten luja usko tulevaan koronavuodesta huolimatta näkyy kasvun- ja uudistumisen halua osoittavina investointeina, sanoo yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta. 

Tuotantotiloja uudistavat muun muassa Matek Oy Laukaasta, Kivijärven Rakennuspalvelu Oy, Saarijärven Päätytuote Oy ja Pihtiputaan Auto ja Varaosa Oy. Uusia liiketoimintamahdollisuuksia selvittelevät Vaissi Oy Keuruulta ja Burnit Solutions Oy Jyväskylästä. Kalustoinvestointeja on lukuisia eri aloilla ympäri maakunnan.

Maaseudun kehittämishankkeisiin myönnettiin liki kaksi miljoonaa euroa. Suurimpana yksittäisenä kohteena on yleishyödyllinen investointi Himoksen lumivarmaan latuun, joka hyödyttää sekä kuntoilijoita että matkailun toimialaa. Muita rahoituskohteita ovat maaseudun asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät hankkeet sekä yrittäjyyden toimintaedellytyksiin pureutuvat projektit.

- Nyt ELY-keskuksessa ja Leader-ryhmissä myönnetään rahoituskauden viimeisiä euroja, mutta uuden kauden varat saadaan käyttöön saman tien. Rahoitushaku niin yrityksille kuin yhteisöille pyörii katkoitta ja vuosittaisen rahamäärän lisäksi tulossa on myös elvytysvaroja tarpeellisiin hankkeisiin, iloitsee Ulla Mehto-Hämäläinen.

Leader-ryhmiltä tukea 330 000 eurolla maaseudun yrityksille sekä yleishyödyllisiin hankkeisiin

Keski-Suomen Leader-ryhmät rahoittivat samalla ajanjaksolla yrityksiä 210 000 eurolla ja yhteisöjä 116 000 eurolla. Yritykset tekivät Investointeja muun muassa matkailu- ja majoitustoimintaan, lihatuotteiden valmistukseen, metsänhoitoon, mainosalalle ja koneurakointiin.

Tukea myönnettiin esimerkiksi Jyväskylän Korpilahdella toimivalle Haanpään tilalle, joka aloittaa lampaan- ja alpakanvillan kehräämötuotannon. Maanviljelijä Juha Lamminniemi Pihtiputaalta puolestaan selvittää perinteikkään Pihtiputaan pontikan kaupallista valmistusta uusilla aromeilla. Tarkoituksena on löytää Liisankankaan Jäätelölle nykyistä sesonkituotetta tasapainottava tuotelinja, jolla yritys voisi kasvattaa toimintaansa vuodenajasta riippumattomaksi.

Yleishyödyllisissä hankkeissa SPR:n Konneveden osasto käynnistää vapaaehtoisvoimin tehtävää ystävätoimintaa ikäihmisten yksinäisyyden lievittämiseksi. Hankkeen avulla haetaan myös yhteisöllisesti muiden alueen toimijoiden kanssa toimintamalleja ja keinoja ikäihmisten kotona asumisen mahdollistamiseksi. Muissa rahoitetuissa hankkeissa parannetaan maaseudun vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Keski-Suomen ELY-keskus
Yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen, p. 0295 024 577

Leader-ryhmien hanke- ja yritysrahoitus:
www.keskisuomenmaaseutu.fi/yhteystiedot

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Saarijärven reitin kosteikkojen inventointiin ja kunnostukseen haettavissa avustusta Keski-Suomen ELY-keskuksesta10.2.2021 13:08:28 EETTiedote

Ympäristöministeriön hallinnonalan harkinnanvaraista valtionavustusta Saarijärven reitin kosteikkojen inventointiin, kunnostuksen suunnitteluun ja toteutukseen voi nyt hakea Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Toimenpiteet tulee kohdentaa hyvää huonommassa tilassa olevien vesistöjen valuma-alueille tai alueille, joilla hyvän tilan säilymiseen kohdistuu riski Keski-Suomen vesienhoidon toimenpideohjelmassa esitettyjen tietojen mukaan. Avustusta myönnetään ministeriön osoittaman määrärahan puitteissa, alustavasti enintään 45 000 €.

ELY-keskukselta maatalouden toimintaedellytyksien tukemiseen reilut 10,3 miljoonaa euroa vuonna 20202.2.2021 08:56:00 EETTiedote

Keski-Suomen ELY-keskus myönsi viime vuonna maatalouden rakennetukia noin 10,3 miljoonaa euroa yhteensä 77 kohteeseen. Suoria avustuksia myönnettiin 4,5 miljoonaa ja korkotukilainoja 5,8 miljoonaa. Lisäksi ELY-keskus myönsi neljään kohteeseen nuoren viljelijän aloitustukea. Tilojen neuvontakorvauksia maksettiin noin 340 000 euroa. Rakennetukien myöntämisen tavoitteena on kehittää maatalouden toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä edistämällä maataloustuotannon tehokkuutta ja laatua kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme