Messukeskus

MaatalousKonemessujen palkitut uutuudet julkaistu - kultaa kahdelle tuotteelle

Jaa

Helsingin MaatalousKonemessuilla 15.–17.11.2018 on ennätysmäärä maatalouden uutuustuotteita. Alan medioiden toimittajista koostuva raati on valinnut uutuustuotekilpailuun ilmoitettujen uutuustuotteiden joukosta kulta- ja hopeamitalistit. Raati on antanut myös kunniamainintoja.

Maatalouskoneuutuuksia arvostelleen raadin tärkeimpiä kriteerejä ovat olleet tuotteen merkitys maataloudelle, vaikutus kannattavuuteen ja prosessiin, ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus sekä vaikutus työmäärään ja turvallisuuteen. Palkittu uutuustuote on voinut olla myös toiminnallisuus, jonka soveltaminen tuo huomattavaa parannusta olemassa olevaan tuotteeseen tai palveluun. Uutuustuotteiden palkintoraadissa ovat vaikuttaneet Veikko Niittymaa Maaseudun Tulevaisuudesta, Uolevi Oristo Koneviestistä, Seppo Pentti Urakointi Uutisista ja Pentti Törmä Käytännön Maamiehestä. MaatalousKonemessujen uutuustuotekilpailuun ilmoitettiin yhteensä lähes 80 tuotetta.

Kaksi kultamitalistia

Kultamitalisteiksi raati on valinnut ELHO Cobra 7710 T/ELHO Cobra 7710 W -tarkkuussilppurit sekä ZM-GROW -hivenaineliuoksen.


ELHO Cobra 7710 on suuritehoinen traktorikäyttöinen tarkkuussilppuri, josta on olemassa kaksi eri mallia. Cobra 7710 T on hinattava ja Cobra 7710 W vaunumuotoinen silppuri. Cobran suunnittelussa lähtökohtana on ollut tehokkuus ja toimintavarmuus. Tuotekehityksen lähtökohtana on ollut panostaa muutamiin kriittisiin tarkkuussilppurin ominaisuuksiin, jotka muilla traktorikäyttöisillä koneilla ovat olleet heikkouksia. Traktorikäyttöinen silppuri on kustannustehokas ratkaisu verrattuna ajosilppuriin, jossa maatilan isointa moottoria voidaan käyttää ainoastaan yhteen työtehtävään. Traktorikäyttöisellä silppurilla investoinnit pysyvät kurissa ja ympäristö säästyy.


ZM-GROW on suomalaiseen innovaatioon perustuva, sinkkiä ja mangaania sisältävä hivenaineliuos, jonka käytöllä estetään maaperässä esiintyvien sinkki- ja mangaanipuutosten aiheuttamia merkittäviä sadon menetyksiä. ZM-GROW-hivenaineliuos on valmistettu Suomessa kerätyistä alkaliparistoista, joten tuotteen sisältämät hivenaineet ovat kokonaan kierrätettyjä. Liuoksen valmistusmenetelmä on erittäin energiatehokas verrattuna neitseellisistä raaka-aineista tehtyihin hivenainetuotteisiin.

Kahdeksan hopeamitalistia

Uutuuskoneista hopealla palkitut tuotteet ovat Avant E6 -akkukäyttöinen pienkuormain, Bergmann Shuttle -noukinvaunut, Claas Disco 3200 FR C MOVE -etuniittolaite, Lely Astronaut A5 -lypsyrobotti, Multiva Cerex -kylvölannoitin, Palax C750 -klapikone, Nokian Renkaiden Tractor King -traktorinrengas sekä Väderstad BreakMix -terät.

 • Avant E6 on maailman ensimmäinen sarjavalmisteinen litiumakuilla varustettu pienkuormain.
 • Bergmann Shuttlen suuren tilavuuden säiliö lisää tehokkuutta, ja hydraulinen jousitus varmistaa tasaisen kulun epätasaisessakin maastossa.
 • BreakMix-terät on tarkoitettu käytettäviksi kaikkiin jäykkäpiikkisiin Väderstad-kultivaattoreihin. Nimensä mukaisesti terät murtavat ja sekoittavat, yhdistäen syvän muokkauksen hyödyt.
 • C750-kone vastaa toivottuihin uudistuksiin ja tuo tullessaan myös muita täysin uusia ominaisuuksia.
 • Disco MOVE liikkuu sekä vaakasuorassa että pystysuorassa traktorin nostolaitteesta riippumatta ja seuraa maaperän muotoa eikä traktoria.
 • Lely Astronaut A5 -lypsyrobotti on huhtikuussa julkaistu malli, joka on toteutettu maidontuottajien toiveet ja eläinten hyvinvointi huomioiden.
 • Multiva Cerex -kylvölannoitin on tarkoitettu kynnetyn, kevytmuokatun ja minimimuokatun maan kylvöön.
 • Nokian Tractor King on täydellinen traktorinrengas vaikeimpiin olosuhteisiin, niin metsä-, maansiirto- kuin tienrakennuskäytössä oleviin traktoreihin.

Yksitoista kunniamainintaa

Lisäksi uutuustuotteiden raati on antanut kunniamaininnan seuraaville tuotteille:

 • Amazone EasyCheck-testimatot
 • Case IH ActiveDrive8 -vaihteisto
 • DCM M42 Isobus -pintalevitin
 • Junkkari W700 -kylvölannoitin
 • Kivi-Pekka 7 -kivenkeräyskone
 • New Holland Dynamic Command –vaihteisto
 • Jussi Mantsinen ympäristön liukkaudentorjuntatuotteet
 • SmartSort-värilajittelija
 • Valtran Respa, sähkökäyttöinen ohjaamon pölynhallintajärjestelmä
 • Väderstad AR -applikaatio
 • Xarvio Scouting -älypuhelinsovellus

Palkitut tuotteet ovat merkitty myös tapahtumassa. Kaikki uutuustuotekilpailuun osallistuneet tuotteet tunnistaa uutuustuote-tarrasta. Uutuustuotekilpailuun ilmoitetut tuotteet löytyvät tapahtuman verkkosivuilta www.maatalouskonemessut.fi

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään torstaista lauantaihin 15.–17.11.2018 nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma on avoinna 15.11. klo 9–19 ja 16.–17.11. klo. 9–17 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on suurin alan sisänäyttely. Tapahtuman järjestää Messukeskus. MaatalousKonemessujen järjestäjäkumppaneita ovat AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Konekesko, Lantmännen Agro, NHK-keskus ja Turun Konekeskus.

Seuraa tapahtumaa: www.maatalouskonemessut.fi / #maatalouskonemessut #agriinno

Lisätietoja:
Konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
Tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus puh. 050 3760 804, teija.armanto@messukeskus.com

Tapahtuman logo: http://mediabank.messukeskus.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

ChemBio Finland 2019 tarjoaa paljon uutta tietoa ympäristöasioista18.3.2019 15:44:11 EETTiedote

Kemia on vahva toimija kiertotaloudessa ja sillä on oma iso roolinsa ympäristön suojeluun liittyvissä asioissa. Uusiutuva energia, ympäristön kemikalisoituminen, kiertotalous, ydinonnettomuudet, uusiutuvat polttoaineet ja luonnosta löytyvät materiaalit ovat aiheita, jotka ovat esillä kemian ja bioalan ammattitapahtuman seminaareissa. ChemBio Finland 2019 -tapahtuma järjestetään 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Avajaispäivän ohjelman kruunaavat kemian nobelistien puheenvuorot.

ChemBio Finland 2019 tarjoaa uutta tietoa lääketieteellisistä tutkimuksista18.3.2019 13:15:39 EETTiedote

ChemBio Finland 2019 -tapahtumassa 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä järjestetään paljon ohjelmaa, josta osa liittyy lääketieteellisiin tutkimuksiin. Raskauden aikaisen ympäristökemikaalialtistumisen vaikutukset, syövän hoito ja diagnosointi, biopankkien merkitys, musiikin tuki ikääntymiseen, stressin vaikutukset aivoihin jo kohdussa, vähän kajoava leikkaustekniikka kasvualana, stimulaatiohoito selkäydinvammapotilaille ja tekoäly ovat aiheita, jotka ovat esillä kemian ja bioalan ammattitapahtumassa. Tapahtumassa on torstaina 28.3. terveysalan vaalikeskustelu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme