Messukeskus

MaatalousKonemessujen palkitut uutuudet julkaistu - kultaa kahdelle tuotteelle

Jaa

Helsingin MaatalousKonemessuilla 15.–17.11.2018 on ennätysmäärä maatalouden uutuustuotteita. Alan medioiden toimittajista koostuva raati on valinnut uutuustuotekilpailuun ilmoitettujen uutuustuotteiden joukosta kulta- ja hopeamitalistit. Raati on antanut myös kunniamainintoja.

Maatalouskoneuutuuksia arvostelleen raadin tärkeimpiä kriteerejä ovat olleet tuotteen merkitys maataloudelle, vaikutus kannattavuuteen ja prosessiin, ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus sekä vaikutus työmäärään ja turvallisuuteen. Palkittu uutuustuote on voinut olla myös toiminnallisuus, jonka soveltaminen tuo huomattavaa parannusta olemassa olevaan tuotteeseen tai palveluun. Uutuustuotteiden palkintoraadissa ovat vaikuttaneet Veikko Niittymaa Maaseudun Tulevaisuudesta, Uolevi Oristo Koneviestistä, Seppo Pentti Urakointi Uutisista ja Pentti Törmä Käytännön Maamiehestä. MaatalousKonemessujen uutuustuotekilpailuun ilmoitettiin yhteensä lähes 80 tuotetta.

Kaksi kultamitalistia

Kultamitalisteiksi raati on valinnut ELHO Cobra 7710 T/ELHO Cobra 7710 W -tarkkuussilppurit sekä ZM-GROW -hivenaineliuoksen.


ELHO Cobra 7710 on suuritehoinen traktorikäyttöinen tarkkuussilppuri, josta on olemassa kaksi eri mallia. Cobra 7710 T on hinattava ja Cobra 7710 W vaunumuotoinen silppuri. Cobran suunnittelussa lähtökohtana on ollut tehokkuus ja toimintavarmuus. Tuotekehityksen lähtökohtana on ollut panostaa muutamiin kriittisiin tarkkuussilppurin ominaisuuksiin, jotka muilla traktorikäyttöisillä koneilla ovat olleet heikkouksia. Traktorikäyttöinen silppuri on kustannustehokas ratkaisu verrattuna ajosilppuriin, jossa maatilan isointa moottoria voidaan käyttää ainoastaan yhteen työtehtävään. Traktorikäyttöisellä silppurilla investoinnit pysyvät kurissa ja ympäristö säästyy.


ZM-GROW on suomalaiseen innovaatioon perustuva, sinkkiä ja mangaania sisältävä hivenaineliuos, jonka käytöllä estetään maaperässä esiintyvien sinkki- ja mangaanipuutosten aiheuttamia merkittäviä sadon menetyksiä. ZM-GROW-hivenaineliuos on valmistettu Suomessa kerätyistä alkaliparistoista, joten tuotteen sisältämät hivenaineet ovat kokonaan kierrätettyjä. Liuoksen valmistusmenetelmä on erittäin energiatehokas verrattuna neitseellisistä raaka-aineista tehtyihin hivenainetuotteisiin.

Kahdeksan hopeamitalistia

Uutuuskoneista hopealla palkitut tuotteet ovat Avant E6 -akkukäyttöinen pienkuormain, Bergmann Shuttle -noukinvaunut, Claas Disco 3200 FR C MOVE -etuniittolaite, Lely Astronaut A5 -lypsyrobotti, Multiva Cerex -kylvölannoitin, Palax C750 -klapikone, Nokian Renkaiden Tractor King -traktorinrengas sekä Väderstad BreakMix -terät.

 • Avant E6 on maailman ensimmäinen sarjavalmisteinen litiumakuilla varustettu pienkuormain.
 • Bergmann Shuttlen suuren tilavuuden säiliö lisää tehokkuutta, ja hydraulinen jousitus varmistaa tasaisen kulun epätasaisessakin maastossa.
 • BreakMix-terät on tarkoitettu käytettäviksi kaikkiin jäykkäpiikkisiin Väderstad-kultivaattoreihin. Nimensä mukaisesti terät murtavat ja sekoittavat, yhdistäen syvän muokkauksen hyödyt.
 • C750-kone vastaa toivottuihin uudistuksiin ja tuo tullessaan myös muita täysin uusia ominaisuuksia.
 • Disco MOVE liikkuu sekä vaakasuorassa että pystysuorassa traktorin nostolaitteesta riippumatta ja seuraa maaperän muotoa eikä traktoria.
 • Lely Astronaut A5 -lypsyrobotti on huhtikuussa julkaistu malli, joka on toteutettu maidontuottajien toiveet ja eläinten hyvinvointi huomioiden.
 • Multiva Cerex -kylvölannoitin on tarkoitettu kynnetyn, kevytmuokatun ja minimimuokatun maan kylvöön.
 • Nokian Tractor King on täydellinen traktorinrengas vaikeimpiin olosuhteisiin, niin metsä-, maansiirto- kuin tienrakennuskäytössä oleviin traktoreihin.

Yksitoista kunniamainintaa

Lisäksi uutuustuotteiden raati on antanut kunniamaininnan seuraaville tuotteille:

 • Amazone EasyCheck-testimatot
 • Case IH ActiveDrive8 -vaihteisto
 • DCM M42 Isobus -pintalevitin
 • Junkkari W700 -kylvölannoitin
 • Kivi-Pekka 7 -kivenkeräyskone
 • New Holland Dynamic Command –vaihteisto
 • Jussi Mantsinen ympäristön liukkaudentorjuntatuotteet
 • SmartSort-värilajittelija
 • Valtran Respa, sähkökäyttöinen ohjaamon pölynhallintajärjestelmä
 • Väderstad AR -applikaatio
 • Xarvio Scouting -älypuhelinsovellus

Palkitut tuotteet ovat merkitty myös tapahtumassa. Kaikki uutuustuotekilpailuun osallistuneet tuotteet tunnistaa uutuustuote-tarrasta. Uutuustuotekilpailuun ilmoitetut tuotteet löytyvät tapahtuman verkkosivuilta www.maatalouskonemessut.fi

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään torstaista lauantaihin 15.–17.11.2018 nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma on avoinna 15.11. klo 9–19 ja 16.–17.11. klo. 9–17 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on suurin alan sisänäyttely. Tapahtuman järjestää Messukeskus. MaatalousKonemessujen järjestäjäkumppaneita ovat AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Konekesko, Lantmännen Agro, NHK-keskus ja Turun Konekeskus.

Seuraa tapahtumaa: www.maatalouskonemessut.fi / #maatalouskonemessut #agriinno

Lisätietoja:
Konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
Tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus puh. 050 3760 804, teija.armanto@messukeskus.com

Tapahtuman logo: http://mediabank.messukeskus.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

HIMSS & Health 2.0 European Conference kävijäennätykseen – ” Yhteistyön ja tulevaisuustekemisen riemuvoitto”13.6.2019 20:26:39 EESTTiedote

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetty digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma HIMSS & Health 2.0 European Conference 2019 päättyi Messukeskuksessa torstaina. Tapahtuma kokosi 3 000 lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijaa yli 50 eri maasta. Helsinki järjestämispaikkana ylitti kaikki odotukset, tuloksena suuri onnistuminen ja kävijäennätys.

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat Messukeskuksessa keväällä 202011.6.2019 14:58:54 EESTTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic kokoavat alojensa ammattilaiset keväällä 2020 Messukeskukseen Helsinkiin. Uuteen tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat ensimmäistä kertaa muovialan PlastExpo Nordic sekä graafisen alan Sign, Print & Pack. Tapahtumat järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020 yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa. Pakkausalan tapahtuma PacTec tuo esille pakkausten merkityksen sekä pakkausteknologian uusimpia mahdollisuuksia ja innovaatioita teemallaan Pakkaus on hyvästä. Pakkaukset ovat keskeisessä roolissa kuluttamissamme tuotteissa, ja uusimman pakkausteknologian hyödyntäminen mahdollistaa myös pakkausten jatkuvuuden ja kestävyyden takaamisen. Osana tapahtumakokonaisuuden ohjelmaa julistetaan innovaatiokilpailun voittajat. Alan yrityksille suunnattu kilpailu käsittelee ajankohtaista teemaa – vastuullisuutta ja materiaalien uusiokäyttöä elintarvike-,

APCON on fysiikkalajien sulatusuuni - ExtremeRun ja APCON yhdistävät voimansa11.6.2019 07:42:21 EESTTiedote

ExtremeRun-kilpailu täydentää elokuussa järjestettävän fysiikkalajien suurtapahtuma APCONin lajivalikoimaa. Ensimmäinen sisätiloissa järjestettävä ExtremeRun tuo APCONin juoksukisan, jossa reitille rakennetut esteet vaativat juoksukunnon lisäksi ketteryyttä ja voimaa. Muut APCONissa kisattavat lajit ovat fitness ja kehonrakennus, painonnosto, kahvakuulaurheilu, voimanosto, strongman, street workout ja CF throw down. Pohjoismaiden monipuolisin fysiikkalajien tapahtuma APCON järjestetään 23.-25.8. Messukeskuksessa.

Italialainen muotoilutalo Alessi tuo näyttävän pop up -myymälän Habitareen7.6.2019 13:00:00 EESTTiedote

Habitaressa nähdään italialaisen muotoilutalo Alessin osastolla pop up -myymälä, jossa esillä on Alessin historian ikonisten tuotteiden lisäksi myös uusia tuotteita. Osastolla pääsee tutustumaan myös muotoilutalon historiaan. Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on myös Habitaren Kansainvälinen Ystävä. Habitare on avoinna Helsingissä Messukeskuksessa 11.– 15.9.2019. Habitaren Kansainvälisenä Ystävänä nähdään tänä vuonna italialaisen muotoilutalon pääjohtaja Alberto Alessi, ja osana yhteistyötä muotoilutalo tuo Habitareen osastolleen myös pop up -myymälän. Osastolla on esillä ikonisia tuotteita Alessin historian varrelta, sekä täysin uusia tuotteita jotka ovat ensimmäistä kertaa esillä Habitaressa. Näytillä sekä ostettavissa ovat muun muassa klassikkotuotteet Alessandro Mendinin suunnittelema pullonavaja ”Anna G”, sekä Philippe Starckin suunnittelema sitruspuristin ”Juicy Salif”. Uusina tuotteina nähdään muun muassa David Chipperfieldin suunnittelema espressopannu ”Moka” ja Michele De Lucc

Matka Workshop Dayssa Suomi ja muu maailma kohtaavat matkailun äärellä7.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Matka Workshop Day Pohjoismaiden suurimpien Matkamessujen yhteydessä on vuosien aikana kasvanut merkittäväksi kansainväliseksi Suomen matkailun osto- ja myyntitapahtumaksi. Päivän aikana yli 250 ostajaa ja lähes 200 myyjää tekee kauppoja eri maiden kohteiden ja palveluntarjoajien kanssa. Matka Workshop Day järjestetään osana MATKA 2020-messuja 15.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä ja osallistumisia päivään myydään nyt. Matka Workshop Dayssa matkailualan myyjät ja ostajat kokoontuvat päivän kestävään tilaisuuteen, jonka tiiviissä tapaamisissa osallistujat voivat myydä merkittävän osan koko seuraavan vuoden tuotannostaan. Päivä on merkityksellinen etenkin Suomen matkailuelinkeinolle, sillä monet matkailutoimialan kansainväliset ostajat saapuvat tilaisuuteen tapaamaan tutustumaan suomalaisiin matkailutuotteisiin- ja palveluihin. Suomen lisäksi paikalla on kuitenkin paljon palveluntarjoajia myös muualta maailmalta. ”Olemme osallistuneet Matka Workshop Dayn ohjelmaan jo useamman vuoden aja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme