MessukeskusMessukeskus

MaatalousKonemessut 365 verkossa palkitsi uutuudet - kultaa kahdelle tuotteelle

Jaa

Helsingin MaatalousKonemessut 365 verkossa palkitsee nyt poikkeuksellisena vuotena messujen uutuudet verkkosivuillaan. Maataloustoimittajista koostuva raati on valinnut uutuustuotekilpailuun ilmoitettujen uutuustuotteiden joukosta kulta- ja hopeamitalistit. Raati on antanut myös kunniamainintoja.


Maatalouskoneuutuuksia arvostelleen raadin tärkeimpiä kriteerejä ovat olleet tuotteen merkitys maataloudelle, vaikutus kannattavuuteen ja prosessiin, ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus sekä vaikutus työmäärään ja turvallisuuteen. Palkittu uutuustuote on voinut olla myös toiminnallisuus, jonka soveltaminen tuo huomattavaa parannusta olemassa olevaan tuotteeseen tai palveluun. Uutuustuotteiden palkintoraadissa ovat vaikuttaneet Veikko Niittymaa Maaseudun Tulevaisuudesta, Eemeli Linna ja Uolevi Oristo Koneviestistä sekä Pentti Törmä Käytännön Maamiehestä. MaatalousKonemessujen uutuustuotekilpailuun ilmoitettiin yhteensä lähes 50 tuotetta.

Kaksi kultamitalistia


Kultamitalisteiksi raati on valinnut MF 8S traktorimalliston ja ELHO Scorpio 550 kivenkeruukoneen sivukuljettimella.

MF 8S traktorimallisto on uusi, pitkärunkoinen tehokas yleistraktori. Täysin uusi ohjaamo on pyritty eristämään moottorista ja voimansiirtolinjasta mahdollisimman hyvin ja ohjaamomelu on saatu painettua 68 desibeliin. Ohjaamon eteenpäin kallistuva etulasi mahdollistaa paremman näkyvyyden etupyörille ja etunostolaitteelle. Uusi Dyna E-Power vaihteisto on varustettu kaksoiskytkimellä. Lisävarusteena mm. 205 litran ecohydrauliikka, jolloin maksimituotto saavutetaan jo 1650 moottorin kierroksilla.

Raati piti hyvänä ohjaamon ja moottorin erillisyyttä ja alhaista melua, uutta moottorin jäähdytysratkaisua, kaksoiskytkinvaihteistoa ja hydrauliikan monipuolisuutta.

ELHO Scorpio 550 sivukuljettimella on kivenkeräyskone, joka oman säiliön sijaan kuormaa kivet sivukuljettimella suoraan perävaunuun. Työteho lisääntyy kippaavaan malliin verrattuna, kun keräys on jatkuvaa. Tehokkaan seulonnan ansiosta kuormaan kertyy vähemmän multaa kuin kippaavissa malleissa. Sivukuljetinmallia hallitaan hydraulisesti ja kuljettimia voi peruuttaa, jos ne jumittuvat. Peruutuksen aikana keskikuljetin liukuu huoltotilaan, jolloin kuljettimen ja keräysroottorin väliin muodostuu aukko, josta jumittuneet kivet voidaan purkaa turvallisesti maahan. Kone mittaa roottoreiden pyörimisvastusta ja säätää sen perusteella sähköisesti työsyvyyttä.

Raati piti uutuustuotetta innovatiivisena ja uskoo sen menestyvän kaupallisesti. Tuote on tekniikaltaan ja menetelmältään muista poikkeava ja koneen painon vähentäminen on hyvä asia.

Kuusi hopeamitalistia

Uutuuskoneista hopealla palkitut tuotteet ovat ELHO NK 10700 SF -niittokone, Kverneland FastBale-paalainkäärin, New Holland CH7.70 -leikkuupuimuri, Sampo Rosenlew Comia C22 2Roto -leikkuupuimuri, ThermoSeed -höyrypeittausmenelmä ja Valtra G-sarjan traktorit.

• ELHO NK 10700 SF on siirtoruuveilla varustettu niittokone.
• Kverneland FastBale on paalainkäärin, joka mahdollistaa paalien teon pysähtymättä.
• New Holland CH7.70 -leikkuupuimuri yhdistää perinteisen puintitekniikan ja Twin Rotor -kaksoisroottorin.
• Sampo Rosenlew Comia C22 2Roto on hybridirumpupuimuri, jossa kohlimet ovat korvattu kahdella roottorilla.
• ThermoSeed-höyrypeittausmenetelmässä siemen käsitellään kuumalla höyryllä.
• Valtra G-sarjan traktoreissa on helppokäyttöinen ja monipuolisesti säädettävä voimansiirto sekä tehokas työhydrauliikka.

Viisi kunniamainintaa

Lisäksi uutuustuotteiden raati on antanut kunniamaininnan seuraaville tuotteille:

• John Deere 6M -traktori
• KESLA 14RH -harvesterikoura
• KUHN VBP 3165 -muuttuvakammioinen paalainkäärijä muovisidonnalla
• Mepun pölynpoistojärjestelmät (Taifum ja Storm)
• Väderstad Spirit 400C -kylvölannoitin

Uutuustuotekilpailuun ilmoitetut tuotteet löytyvät tapahtuman verkkosivuilta: www.maatalouskonemessut.fi

Helsingin MaatalousKonemessut 2020 siirrettiin vuoteen 2022 ja järjestetään 13. – 15.10.2022 Messukeskuksessa Helsingissä . Tänä vuonna MaatalousKonemessut 365 verkossa esittelee tuoteuutuudet, kerää alan uutiset ja yritysten sivut verkkotapahtumaan www.maatalouskonemessut.fi Ensi vuonna järjestetään KoneAgria 14. – 16.10.2021 Tampereella.

Seuraa tapahtumaa: www.maatalouskonemessut.fi / #maatalouskonemessut 

Lisätietoja:
Konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
Tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus puh. 050 3760 804, teija.armanto@messukeskus.com

Tapahtuman logo: http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

The Helsinki Chemicals Forum 2021 conference will be organized as a virtual event12.1.2021 09:30:00 EETPress release

The Helsinki Chemicals Forum 2021 conference will be organized as a virtual event instead of a physical one. The decision is due to the uncertainty caused by the pandemic situation and international travel restrictions, that greatly affect the possibility of international visitors to participate in the event. The Helsinki Chemicals Forum will take place on 27 and 28 April 2021 and registration for the event has started.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme