Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Maatullin ala-asteen koulurakennus tarvitsee uusia korjauksia

Jaa

Maatullin ala-asteen koulurakennusta (Kimnaasipolku 5) on korjattu kesän aikana, ja korjauksia viimeistellään pääosin talon ulkopuolella. Kesällä aloitettiin myös tutkimus koulun kunnosta, ja kaupunki sai tällä viikolla alustavaa tietoa rakennuksen uusista korjaustarpeista. Kaupunki on ryhtynyt näiden tietojen perusteella toimiin tilanteen ratkaisemiseksi.

Koulurakennus on rakennettu vuonna 1980. Kuvaaja Samuli Saarikko.
Koulurakennus on rakennettu vuonna 1980. Kuvaaja Samuli Saarikko.

Maatullin ala-asteen sisäilmaoireilusta tuli ilmoituksia keväällä, minkä vuoksi kaupunki käynnisti tutkimukset ja korjaustyöt koulussa. Kesällä koulurakennuksen ilmanvaihtoa korjattiin, jotta ilmanvaihto olisi parempi ja ilmavuodot rakennuksen rakenteiden kautta sisäilmaan vähenisivät. Kesällä korjattiin myös talvella havaittuja paikallisia kosteusvaurioita. Tilat ja kalusteet on siivottu korjausten jälkeen.

Kaupunki sai tällä viikolla alustavaa tietoa viimeisteltävinä olevista tutkimuksista Sitowise Oy:ltä. Tulosten perusteella koulussa tulee tehdä jatkotutkimuksia ja laajempia korjauksia. Korjaustarpeen laajuus selviää, kun kaikki tutkimukset syksyn aikana valmistuvat.

Kaupunki on jo alkanut selvittää erilaisia vaihtoehtoisia korjaamista ja väistötiloja koskevia ratkaisuja. Näin nopeutetaan päätöksentekoa ja toimenpiteiden aloittamista. Korjausten toteuttaminen edellyttää vähintään osittaisia väistötiloja.

Toiminta koulussa jatkuu toistaiseksi normaalisti. Sisäilmaa seurataan tiloihin asennettujen olosuhdemittareiden avulla ja luokkahuoneisiin asennetaan ilmanpuhdistimia.

Kesällä tehdyn kuntotutkimuksen alustavista tuloksista sekä kesän aikana tehdyistä korjauksista on kerrottu koululle lähetetyissä tiedotteissa, jotka löytyvät verkosta osoitteesta www.hel.fi/talotiedot kohdasta Peruskoulut -> Maatullin ala-aste.

Maatullin ala-asteen koulurakennus on peruskorjausiässä, ja se on päätetty korvata uudisrakennuksella. Uuden koulun rakentaminen alkaa tämänhetkisen aikataulun mukaan vuonna 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava sisäilma-asiantuntija Kirsi Torikka-Jalkanen
Puh. 09 310 38633
kirsi.torikka@hel.fi
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala

Yhteiskuntavastuuyksikön päällikkö Katri Kuusinen
Puh. 09 310 39163
katri.kuusinen@hel.fi
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala

Kuvat

Koulurakennus on rakennettu vuonna 1980. Kuvaaja Samuli Saarikko.
Koulurakennus on rakennettu vuonna 1980. Kuvaaja Samuli Saarikko.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme