Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Maatullin ala-asteen koulurakennus tarvitsee uusia korjauksia

Jaa

Maatullin ala-asteen koulurakennusta (Kimnaasipolku 5) on korjattu kesän aikana, ja korjauksia viimeistellään pääosin talon ulkopuolella. Kesällä aloitettiin myös tutkimus koulun kunnosta, ja kaupunki sai tällä viikolla alustavaa tietoa rakennuksen uusista korjaustarpeista. Kaupunki on ryhtynyt näiden tietojen perusteella toimiin tilanteen ratkaisemiseksi.

Koulurakennus on rakennettu vuonna 1980. Kuvaaja Samuli Saarikko.
Koulurakennus on rakennettu vuonna 1980. Kuvaaja Samuli Saarikko.

Maatullin ala-asteen sisäilmaoireilusta tuli ilmoituksia keväällä, minkä vuoksi kaupunki käynnisti tutkimukset ja korjaustyöt koulussa. Kesällä koulurakennuksen ilmanvaihtoa korjattiin, jotta ilmanvaihto olisi parempi ja ilmavuodot rakennuksen rakenteiden kautta sisäilmaan vähenisivät. Kesällä korjattiin myös talvella havaittuja paikallisia kosteusvaurioita. Tilat ja kalusteet on siivottu korjausten jälkeen.

Kaupunki sai tällä viikolla alustavaa tietoa viimeisteltävinä olevista tutkimuksista Sitowise Oy:ltä. Tulosten perusteella koulussa tulee tehdä jatkotutkimuksia ja laajempia korjauksia. Korjaustarpeen laajuus selviää, kun kaikki tutkimukset syksyn aikana valmistuvat.

Kaupunki on jo alkanut selvittää erilaisia vaihtoehtoisia korjaamista ja väistötiloja koskevia ratkaisuja. Näin nopeutetaan päätöksentekoa ja toimenpiteiden aloittamista. Korjausten toteuttaminen edellyttää vähintään osittaisia väistötiloja.

Toiminta koulussa jatkuu toistaiseksi normaalisti. Sisäilmaa seurataan tiloihin asennettujen olosuhdemittareiden avulla ja luokkahuoneisiin asennetaan ilmanpuhdistimia.

Kesällä tehdyn kuntotutkimuksen alustavista tuloksista sekä kesän aikana tehdyistä korjauksista on kerrottu koululle lähetetyissä tiedotteissa, jotka löytyvät verkosta osoitteesta www.hel.fi/talotiedot kohdasta Peruskoulut -> Maatullin ala-aste.

Maatullin ala-asteen koulurakennus on peruskorjausiässä, ja se on päätetty korvata uudisrakennuksella. Uuden koulun rakentaminen alkaa tämänhetkisen aikataulun mukaan vuonna 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava sisäilma-asiantuntija Kirsi Torikka-Jalkanen
Puh. 09 310 38633
kirsi.torikka@hel.fi
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala

Yhteiskuntavastuuyksikön päällikkö Katri Kuusinen
Puh. 09 310 39163
katri.kuusinen@hel.fi
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala

Kuvat

Koulurakennus on rakennettu vuonna 1980. Kuvaaja Samuli Saarikko.
Koulurakennus on rakennettu vuonna 1980. Kuvaaja Samuli Saarikko.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 28.5.202028.5.2020 17:47:49 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 28.5.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 11.6.2020.

Helsingin maanalaisen yleiskaavan luonnos kommentoitavana verkossa28.5.2020 12:16:20 EESTTiedote

Millaisiin tarkoituksiin Helsingin kallioperää kannattaa hyödyntää? Miten maanalaisia kävely-ympäristöjä pitäisi kehittää? Entä millaisin periaattein ohjataan maalämpökaivojen rakentamista tulevaisuudessa? Esimerkiksi tällaisiin kysymyksiin voi nyt ottaa kantaa, kun Helsingin maanalaisen yleiskaavan luonnos on kommentoitavana 26. kesäkuuta asti kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kerrokantasi.hel.fi.

Helsinki kokeilee uutta toimintamallia katutöiden nopeuttamiseksi27.5.2020 09:50:00 EESTTiedote

Helsinki alkaa kokeilla uutta toimintamallia kantakaupungin katusaneerauksissa tänä vuonna. Tarkoituksena on nopeuttaa katuhankkeiden kestoa ja vähentää niiden aiheuttamia haittoja. Uusi Helsinki-malli on jatkoa Aalto-yliopiston tutkimushankkeelle, joka on osa pormestari Jan Vapaavuoren vuonna 2019 käynnistämää, katutöiden haittojen vähentämiseen tähtäävää hankekokonaisuutta. Tutkimusta johti professori Olli Seppänen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme