Miapetra Kumpula-Natri

”Madame roaming” iloitsee: roaming jatkuu vielä!

Jaa

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Euroopan parlamentti ja jäsenmaiden neuvosto pääsivät sopuun roaming-sääntelyn jatkosta. Roaming-sääntelyllä turvataan eurooppalaisille kuluttajille maksuttomat verkkovierailut, eli EU alueen matkailussa puhelut, tekstiviestit ja datan käyttö ilman lisämaksua. Neuvottelun tuloksena operaattoreiden väliset maksimitukkuhinnat laskevat edelleen koko Euroopassa.

Alkuperäinen, Kumpula-Natrin vuonna 2017 neuvottelema roaming-lainsäädäntö olisi umpeutunut tulevana kesänä. Nyt aikaansaatu sopimus jatkaa lainsäädäntöä jälleen kymmenen vuotta eteenpäin! Asetus antaa selkeän aikataulun, jolla datan tukkuhinnat puolittuvat vuodesta 2022 vuoteen 2027 mennessä. Suomen kaltaiselle maalle, jossa rajattomat datapaketit ovat yleisiä ja siten datan hinta edullinen, on hyvä että säätely mahdollistaa hintatarkastelun ennemminkin. Neuvottelutulos korostaa myös poikkeuksien vähentämistä, mutta suhtautuu ymmärtäväisesti rajattomien datapakettien kohdalla suuret datapaketit matkoille.

– Alhaiset datahinnat ovat kivijalka Euroopan digitaalisessa siirtymässä. Ilman kilpailukykyisiä datahintoja Euroopan digitaalinen kehitys hidastuisi kävelyvauhtiin. Hienoa, että hinta pitää kaikki kansalaiset mukana, kun rakennetaan Euroopan digitaalista tulevaisuutta.” Kumpula-Natri toteaa. Kukapa haluaisi alkaa luuraamaan puhelinlaskuja risteilyn tai Euroopan loman saati työmatkan jälkeen, päättää Kumpula-Natri.

Nyt aikaansaatu neuvottelutulos tarvitsee vielä lopullisen hyväksynnän Euroopan parlamentin salissa ja neuvostossa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Miapetra Kumpula-Natri
Europarlamentaarikko, S&D
+3585051213004

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Miapetra Kumpula-Natri
Miapetra Kumpula-NatriTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Miapetra Kumpula-Natri

Kohdennetun mainonnan rajoittaminen etenee EU:ssa - Lapsille kohdennettu mainonta kiellettiin kokonaan21.1.2022 09:58:22 EET | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti tänään torstaina digitaalisten palvelujen asetuksesta. Digitaalisten palvelujen asetus (”DSA”) luo pelisääntöjä alustoilla levitettävään sisältöön. Viime vuosina maailmalla on nähty huolestuttavia esimerkkejä siitä, miten vihapuhe ja väärennetyt tuotteet ovat nousseet ongelmaksi alustoille siirtyneessä arjessamme. Myös alustojen sisältöä järjestävien ja ohjaavien algoritmien merkitys on noussut julkiseen keskusteluun. Näistä viimeisimpänä esimerkkinä ovat viime syksynä laajasti uutisoitu Facebookin entisen työntekijän Frances Haugenin paljastukset. Hänen toimittamansa dokumentit osoittivat, että yritysten omat keinot eivät ole olleet riittäviä. Tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä. ”Digitaalisten palvelujen asetus antaa kansalaisille mahdollisuuden korjata digitaalisen maailman valuvikoja. Meidän ei tule vain passiivisesti sopeutua nopeaan muutokseen. Digitaalisen maailman pelisääntöjä voi ja pitää ohjata”, toteaa Miapetra Kumpula-Natri (S&D). ”Digitaalisten pal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme