IBM Suomi

Maersk ja IBM perustavat lohkoketjuteknologiaan perustuvan yhteisyrityksen

Jaa

Yrityksen tavoitteena on parantaa maailmanlaajuista kauppaa ja toimitusketjujen digitalisaatiota.

KÖÖPENHAMINA, TANSKA JA ARMONK, NY – 16.1.2018: A.P. Moeller Maersk ja IBM perustavat yhteistyöyrityksen, joka tuo markkinoille lohkoketjuteknologioita hyödyntäviä ratkaisuja tehostamaan ja turvaamaan globaalia kauppaa. Uuden yhteistyöyrityksen ytimessä on pilvipalveluna tarjottava avoin digitaalinen alusta, jota voi hyödyntää koko kuljetusekosysteemi. Alustan avulla kauppatavarat liikkuvat helpommin ja läpinäkyvämmin yli valtiorajojen. Digitaalisen alustan lisäksi yhteistyöyritys muodostaa toimiala-asiantuntijoista koostuvan ohjausryhmän, joka auttaa kehittämään alustaa ja palveluja eteenpäin, antaa ohjausta ja toimialanäkemystä sekä edistää avoimia standardeja.

Vuosittain kauppatavaroita liikkuu 4 biljoonan dollarin arvosta ja yli 80 prosenttia päivittäisistä tavaroista kuljetetaan meriteitse. Samanaikaisesti kansainvälinen kauppa monimutkaistuu ja sen kustannukset nousevat. Tavaroiden käsittelyyn ja hallinnoimiseen vaadittavien asiakirjojen kustannukset voivat muodostaa jopa viidenneksen todellisista fyysisistä kuljetuskustannuksista. Maailman talousfoorumin mukaan maailmankauppa kasvaisi lähes 15 prosenttia vähentämällä kansainvälisen toimitusketjun esteitä.

Uusi yhteistyöyritys keskittyy aluksi kahteen ydinratkaisuun:

  • Shipping information pipeline mahdollistaa sen, että kaikki toimitusketjun eri toimijat voivat seurata reaaliaikaisesti lähetystapahtuman eri vaiheita saumattomasti ja tietoturvallisesti.
  • Paperless trade digitalisoi ja automatisoi asiakirjaprosesseja. Loppuasiakas voi turvallisesti lähettää, vahvistaa ja hyväksyä dokumentteja, jolloin rahtiliikenteessä säästyy aikaa ja kustannuksia. Lohkoketjuteknologia mahdollistaa myös älykkäiden sopimusten laatimisen. Niiden avulla voidaan varmistua siitä, että tarvittavat hyväksynnät on saatu, ja näin hyväksyntäprosessi nopeutuu ja virheet vähenevät. 

– Tämä uusi yritys on virstanpylväs strategisissa pyrkimyksissämme johtaa maailmanlaajuisen kaupan digitalisointia. Neutraalin ja avoimen digitaalisen foorumin turvallisessa ja helpossa tiedonvaihdossa on valtava potentiaali, ja siitä hyötyy koko toimitusketju, sanoo Vincent Clerc, Maerskin kaupallinen johtaja ja uuden yhteistyöyrityksen hallituksen puheenjohtaja. Kun yhdistämme Maerskin kaupankäynnin osaamisen IBM:n lohkoketjuteknologiaan ja -osaamiseen uskomme, että tämä uusi yritys voi todella mullistaa tulevaisuuden globaalia kaupankäyntiä.

Useat yritykset ja organisaatiot ovat olleet mukana pilotoimassa alustaa, kuten DuPont, Dow Chemical, Tetra Pak, Houstonin satama, Hollannin tullihallinto sekä Yhdysvaltain tulli- ja rajavalvonta.

Yhteistyöyrityksen päämaja perustetaan New Yorkiin ja sitä johtaa aiemmin Maerskin Pohjois-Amerikan liiketoiminnasta vastannut Michael J. White. Ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa puolen vuoden sisällä.

Laajempi englanninkielinen tiedote:
www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/53602.wss


Michael Whiten blogikirjoitus "A global trade platform using blockchain technology to improve the cost of transportation, lack of visibility and inefficiencies with paper-based processes":
www.ibm.com/blogs/blockchain/2018/01/digitizing-global-trade-maersk-ibm/

Video "IBM and Maersk Demo: Cross-Border Supply Chain Solution on Blockchain":
https://youtu.be/tdhpYQCWnCw

Infograafi ja kuva:
www.flickr.com//photos/ibm_media/sets/72157668512168019/show/

Lisätietoja IBM Blockchain -teknologioista:
www.ibm.com/blockchain/

Seuraa keskustelua Twitterissä @ibmblockchain

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

IBM
Teknologiajohtaja
Timo Koskinen
p. 040 730 8954
timo.koskinen@fi.ibm.com

IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

IBM Suomi
IBM Suomi
Laajalahdentie 23
00330 Helsinki

(09) 4591http://www.ibm.fi

IBM on kognitiiviseen tietojenkäsittelyyn ja pilvialustoihin erikoistunut teknologiayritys, joka tukee asiakkaidensa ja kokonaisten toimialojen digitaalista transformaatiota. Uudet innovaatiot ovat strategiamme ydin, ja tarjoamme toimialakohtaisia ratkaisuja kognitiivisen tietojenkäsittelyn, pilvipalveluiden, big datan, analytiikan, mobiliteetin, sosiaalisen liiketoiminnan ja tietoturvan alueilla. IBM toimii yli 170 maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta IBM Suomi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme