Readme.fi

MAIDENVENTURES – Rautaisen fanituksen polulla

Jaa
Readme.fi julkaisee keväällä 2024 kirjan MAIDENVENTURES – Rautaisen fanituksen polulla. Kirjan tarinoissa Juhana Koli matkustaa hengenheimolaisten kanssa maailman ääriin yhden maailman suurimman metalliyhtyeen, Iron Maidenin, kintereillä. Koli on nähnyt yhtyeen jo lähemmäs 200 kertaa. Kirja pureutuu musiikkifaniuteen ilmiönä uudenlaisella tavalla, mitä Suomessa ei ole tätä ennen nähty. Kirjan kirjoittaa tietokirjailija Lasse Lindqvist.

Helsinki, Tukholma, Oslo, Göteborg, Kööpenhamina, Lontoo, Pariisi, Rooma, Ateena, Glasgow, Dublin, Barcelona, Bukarest, Praha, Ljubljana, Madrid, Lissabon, Belfast, Boston, Chicago, New York, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, São Paulo, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Tokio, Toronto, Montreal, Melbourne, Sydney, Pietari, Moskova, Mumbai, Santiago, Zagreb…

Juhana Kolille, ja tiiviille ystäväporukalle, brittiläinen Iron Maiden -yhtye on elämää suurempi asia. Työssään Juhana ja ystävänsä pukeutuvat etiketin mukaan, kuten kauluspaitaan, hitsarinhaalareihin, sukelluspukuun tai lääkärintakkiin, mutta kun Maidenin kiertue alkaa kaikilla on yllään – ikään, sukupuoleen tai ammattiasemaan katsomatta Iron Maidenin fanivaatetus, ja he matkustavat maailman ääriin kokemaan uskomattomia elämyksiä ja ilon hetkiä musiikin parissa. Elämäntapa ei koostu kuitenkaan pelkästä musiikista, vaan siihen kytkeytyy yhteisöllisyys: fanit ovat keskenään maailmanlaajuinen perhe.

Matkoillaan Koli ja kaverukset joutuvat monenlaisiin tilanteisiin, ja välillä henkikin on vaarassa, niin Venäjällä aseellisten konfliktien keskellä kuin Brasilian syrjäisellä paratiisisaarella surffatessa. Kertaakaan he eivät ole kuitenkaan katsoneet taakseen sen jälkeen, kun Maidenin kutsu kuului. Mikä saa keski-ikäiset työssäkäyvät aikuiset elämään niin fanaattisesti musiikkiyhtyeen mukana? Mistä fanius alkoi ja miksi ja miten se syveni? Entä miten yhtyeet itse kokevat intohimoisimmat faninsa? Asiaa tarkastellaan Iron Maidenin jäsenten, nykyisten ja entisten, sekä muiden yhtyeeseen kytkeytyvien henkilöiden kautta. Lisäksi kuullaan myös muiden kansainvälisesti menestyneiden yhtyeiden jäsenten, kuten Nightwishin, Amorphisin ja Lordin kokemuksia intohimoisesta fanituksesta. Punaisena lankana kulkee kuitenkin koko ajan Kolin ja ystävien tarina, jossa mukana ovat myös muut maailman intohimoisimmat Maiden-fanit Japanista, Brasiliasta, Yhdysvalloista, Tanskasta, Skotlannista, Saksasta, Ruotsista, Norjasta; ja kaikkialta ympäri maailman.

Itälontoolaislähtöinen Iron Maiden on yksi maailman menestyneimmistä raskaan musiikin yhtyeistä, ja yhtyeestä tiedetään laajalti, mutta vasta tämä ainutlaatuinen tunnetietokirja kertoo, millaista todella on ympäri maailmaa Maidenin perässä kiertävien fanien elämä.

Heavy metal -legenda Iron Maidenin maailmankiertue Future Past starttaa 28. toukokuuta Ljubljanasta, Sloveniasta. Suomalaisten rakastama brittibändi esiintyy Suomessa Tampereen Nokia Arenalla 3. ja 4. kesäkuuta. Konsertit ovat loppuunmyytyjä.

Kirjan kustantaja: Readme.fi

Kirja ilmestyy keväällä 2024

Lisätietoa tulevasta kirjasta: lasse.s.lindqvist@gmail.com, Juhana.Koli@accountor.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

KUTSU: Private Chef painekattilassa -kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 4.5.2023 Klo 15.00, haastattelijana kirjan kirjoittanut Lasse Lindqvist ja tilaisuudessa esiintyy myös jazzmuusikko Antti Sarpila18.4.2023 09:55:45 EEST | Kutsu

Luovalla nerokkuudellaan Markku Mutanen loihtii jäljen suomalaisen ravintolamaailman historiaan. Yksityiskokki Markku Mutanen on työskennellyt radiokokkina Espanjan Fuengirolasssa, ja oppia ruuanlaittoon hän on hakenut myös Yhdysvalloista. Vuonna 2013 Mutanen valittiin useiden satojen hakijoiden joukosta Sauli Kemppaisen isännöimään Hell´s Kitchen Suomi-televisio-ohjelmaan. Mutasen tarina on kertomus haasteiden voittamisesta ja ihailtavasta yrittäjähenkisyydestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme