Vaasan Sähkö Oy

Maisema muuttuu Laihialla: yli 600 sähköpylvästä poistuu, kun sähköverkkoa kaapeloidaan

Jaa

Sähköjohtojen kaapelointityöt ovat alkaneet Laihian Hulmilla. Vaasan Sähköverkon hankkeessa viedään noin 16 kilometriä sähköjohtoa maan suojiin. Kaivutöiden on tarkoitus valmistua elokuun aikana. Myös Laihian Ylipäässä tehdään tänä vuonna kaapelointeja, kaiken kaikkiaan sähkökaapelia lasketaan maahan 35 kilometrin matkalta. Ylipäässä töiden on määrä käynnistyä maaliskuun alussa.

Säävarman verkon rakentamisella pyritään sähkön toimitusvarmuuden parantamiseen. Kaapeloinnin vaikutus näkyy kuitenkin myös maisemassa; Hulmilla ja Ylipäässä poistetaan yhteensä yli 600 puupylvästä.

Laihian kaapelointihankkeiden kokonaisarvo on noin kaksi ja puoli miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana on Voimatel Oy. Kaiken kaikkiaan Vaasan Sähköverkko investoi vuonna 2020 noin 13 miljoonaa euroa jakelualueensa sähköverkkoon.

Katso käynnissä ja suunnitteilla olevat verkostotyöt Vaasan Sähköverkon alueella:
tyot.vaasansahkoverkko.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kai Pokela
projektipäällikkö
Vaasan Sähköverkko Oy
06 324 5528
kai.pokela@vaasansahkoverkko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 150 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2019 oli noin 153 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme