Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Majoitus- ja ravitsemisala kohtaa Megamakoisa-tapahtumassa

Jaa

Oletko majoitus- ja ravitsemisalan ammattilainen, opiskelija tai alasta vasta kiinnostunut? Megamakoisa on tapahtuma sinulle – ohjelmassa kiinnostavia puheenvuoroja ja uratarinoita, tietoa alan trendeistä ja työpaikoista, speed date -työhaastatteluja sekä neuvontaa työnhakuun, yrittämiseen ja koulutukseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Teurastamolla (Kellohalli, Työpajankatu 2) tiistaina 29. lokakuuta kello 11–14.

Kuvat: Jonathan Borba, Jussi Hellsten ja Aleksander Borzenets
Kuvat: Jonathan Borba, Jussi Hellsten ja Aleksander Borzenets

Megamakoisa tarjoaa kävijöille tietoa majoitus- ja ravitsemisalan monista työ- ja urapolkumahdollisuuksista. Samalla se toimii työnhakijoille ja -antajille matalan kynnyksen foorumina tavata toisiaan, saada ja välittää tietoa tarjolla olevista työtehtävistä sekä verkostoitua.

Tapahtumassa on tarjolla töitä – kokoaikaista, osa-aikaista, vakituista, määräaikaista ja keikkaa. Paikalla on alan suuria ja pieniä yrityksiä, kuten Fafa’s, HOK-Elanto, Subway, Fazer, Skiffer, Palvelukeskus Helsinki ja Staffpoint, joista jokainen tarjoaa mielenkiintoisia ja vaihtelevia työtehtäviä. Yrittäjyydestä kiinnostuneet saavat tapahtumassa lisätietoa muun muassa franchising-toiminnasta. Uutta suuntaa työ- ja koulutuspoluilla etsiville tarjotaan neuvontaa kaupungin ja TE-toimiston asiantuntijoiden toimesta muun muassa työnhakuun, tukiin ja koulutusmahdollisuuksiin liittyen. Lisäksi kuullaan uniikkeja uratarinoita, kuten miksi Puurolan perustaja vaihtoi uran lentoemäntänä tuorepuurojen valmistukseen, miten valtion virkamies päätyi tislaamaan viskiä ja miksi kreivi haluaa elvyttää muinaisviljalajikkeita kartanonsa mailla.

Kaikille avoimessa ja pääsymaksuttomassa tapahtumassa on luvassa myös muuta ohjelmaa. Alan trendien lisäksi mielessä pidetään perinteet ja Marttaliiton työpajassa harjoitellaan täydellisen karjalanpiirakan rypytystä. Tapahtumakahviossa kondiittoriopiskelijat myyvät valmistamiaan suolaisia ja makeita herkkuja. Lisäksi Google on paikalla kertomassa Grow with Google -digioppimiskokonaisuudesta.

Megamakoisa-tapahtuma on yksi keino edistää kohtaanto-ongelmasta kärsivää majoitus- ja ravitsemisalaa, jolla on suuri merkitys kaupunkien vetovoimaan ja yleiseen elämänlaatuun.

Tapahtuman taustalla Makoisaduuni-hanke

Makoisaduuni-hanke on käynnistetty vastauksena haasteeseen löytää majoitus- ja ravitsemisalalle työvoimaa nyt ja tulevaisuudessa. Kasvun haaste on tuonut yhteen Helsingin kaupungin elinkeino-osaston, Uudenmaan TE-toimiston ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston sekä useita muita työllisyydenhoidon sekä maahanmuuton parissa työskenteleviä tahoja. Hanke kokoaa yhteen tiedot julkisista palveluista ja koulutustarjonnasta tukemaan alalla toimivien urakehitystä.

Makoisaduuni-verkkosivuilta kävijä saa tietoa esimerkiksi työnantajatreffeistä, koulutusvaihtoehdoista, rekrytointitapahtumista sekä työnantajien ja työntekijöiden tuista ja neuvontapalveluista.

Lisätietoa

Makoisaduuni-hanke on osaltaan tukemassa kaupunkien vastuun laajentumista työllisyydessä. Työ- ja elinkeinoministeriö on avannut haun työllisyyden kuntakokeiluihin, jonka myötä kaupunkien vastuu työllisyyden edistämisessä kasvaa. Samalla Helsingin valmiudet työllisyyden lisäämiseen kehittyvät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Makoisaduuni-projektipäällikkö Petra Morbin, puh. 040 334 5699, s-posti: petra.morbin@hel.fi, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, asiakkuusvastaava

Makoisaduuni-projektisuunnittelija Mekdes Miettinen, puh. 0295 040 455, s-posti: mekdes.miettinen@te-toimisto.fi, Uudenmaan TE-toimisto, kehittämiskoordinaattori

Makoisaduuni-työryhmän jäsen Mirkka Kesti-Helia, puh. 040 198 5891, s-posti: mirkka.kesti-helia@hel.fi, Helsingin kaupunki, elinkeino-osasto, suunnittelija

Kuvat

Kuvat: Jonathan Borba, Jussi Hellsten ja Aleksander Borzenets
Kuvat: Jonathan Borba, Jussi Hellsten ja Aleksander Borzenets
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme