Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Makasiinirannan kilpailun voittaja ratkeaa ensi viikolla – seuraa suoraa lähetystä Helsinki-kanavalta

Jaa

Keväällä 2021 käynnistyneen Makasiinirannan kansainvälisen laatu- ja konseptikilpailun voittaja julkistetaan torstaina 24. marraskuuta 2022. Tilaisuuden suoraa lähetystä voi seurata Helsinki-kanavalta kello 16 alkaen.

Eteläsatama. Kuva: Helsinki Partners / Kari Ylitalo
Eteläsatama. Kuva: Helsinki Partners / Kari Ylitalo

Makasiinirannan laatu- ja konseptikilpailun julkistamistilaisuus järjestetään kilpailijoille ja medialle Helsingin kaupungintalolla 24. marraskuuta. Kaupunkilaiset voivat seurata englanninkielistä julkistamistilaisuutta suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla  kello 16 alkaen. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkikäteen myös suomeksi ja ruotsiksi tekstitettynä.

Tilaisuuden ohjelma

  • Alkusanat
    Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, kilpailun tuomariston puheenjohtaja

  • Kilpailuehdotusten esittely
    Kees Christiaanse, Professori Emeritus, arkkitehti

  • Palkintojenjako
    pormestari Juhana Vartiainen

  • Voittajan puheenvuoro

Tilaisuuden juontaa Helsingin kaupungin designjohtaja Hanna Harris.

Helsingin kaupunki käynnisti 12.5.2021 kilpailun löytääkseen kumppanin Eteläsataman Makasiinirannan kehittämiseen ja toteuttamiseen. Makasiinirantaa kehitetään jatkossa osana käveltävää keskustaa, Helsingin rantoja kiertävää rantareittiä sekä uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon sijaintipaikkana.

Kilpailu oli kaksivaiheinen laatu- ja konseptikilpailu, joka oli suunnattu rakennus- ja kiinteistöalan kotimaisille ja kansainvälisille toimijoille. Kilpailun ensimmäisen vaiheen yhdeksästä kilpailuehdotuksesta valittiin kilpailun toiseen vaiheeseen neljä parasta kilpailuehdotusta: Ahti, Boardwalk, Makasiinipromenadi ja Saaret.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala:

Mia Kajan
erityisasiantuntija
maaomaisuuden kehittäminen ja tontit
p. 09 310 15820
mia.kajan@hel.fi

Salla Hoppu
johtava arkkitehti
asemakaavoitus
p. 09 310 37240
salla.hoppu@hel.fi

Kuvat

Eteläsatama. Kuva: Helsinki Partners / Kari Ylitalo
Eteläsatama. Kuva: Helsinki Partners / Kari Ylitalo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 24.11.202224.11.2022 20:47:32 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 24.11.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 8.12.2022 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme