Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mäkelänkadun liikennesuunnitelma - vaihtoehtoluonnokset esillä

Jaa

Helsingin kaupunki laatii Mäkelänkadun peruskorjaukseen liittyviä liikenne- ja katusuunnitelmia. Liikennejärjestelyjen vaihtoehdot esitellään torstaina 8. helmikuuta 2018 klo 18.00–20.00 Mäkelänrinteen lukion auditoriossa, Mäkelänkatu 47.

Kuva Mäkelänkadulta, kuva: Laura Lehtiö
Kuva Mäkelänkadulta, kuva: Laura Lehtiö

Vaihtoehtoluonnoksiin voi tutustua 5.–26.2.2018 verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat. Toivomme saavamme mielipiteet vaihtoehtoluonnoksista 26.2.2018 mennessä. Vaihtoehtoja voi myös kommentoida Kerro kantasi-palvelussa 26.2.2018 asti osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/makelankatu2.

Peruskorjauksen suunnittelu koskee Mäkelänkatua välillä Hämeentie–Kumpulantie. Remontissa uusitaan kadun rakenteita, kunnallistekniikkaa ja liikennejärjestelyjä. Tavoitteena on katutilan jakaminen niin, että katu palvelee mahdollisimman hyvin kaikkia kulkumuotoja.

Katuosuudelle aiotaan rakentaa pyöräliikenteen tavoiteverkon mukaiset yksisuuntaiset pyörätiet. Raitioliikennettä nopeutetaan kasvattamalla pysäkkivälejä ja vähentämällä liikennevaloviivytyksiä raitioliikenteen kehittämisohjelman mukaisesti. Nykyisten bussipysäkkien yhdistämisellä ja bussikaistojen säilyttämisellä parannetaan bussiliikenteen sujuvuutta ja palvelutasoa.

Kadun liikenneturvallisuutta parannetaan ja raitioliikennettä sujuvoitetaan rajoittamalla vasemmalle kääntymistä raitiokiskojen yli useissa katuliittymissä ja järjestämällä vasemmalle kääntymiset omalta kaistaltaan valo-ohjattuina. Mäkelänkadun ylittävien suojateiden määrää vähennetään ja kaikki suojatieylitykset varustetaan valo-ohjauksella.

Uudet liikennejärjestelyt edellyttävät muutoksia autoliikenteen kaistojen määriin ja ajoreitteihin sekä kadunvarren pysäköintipaikkojen määriin. Jatkosuunnittelua varten toivomme mielipiteitä suunnittelualueen yritysten huoltoliikenteen tarpeista, jotta voimme huomioida ne purku- ja lastauspaikkojen sijoittamisessa.

Suunnittelun keskeisenä lähtökohtana on Mäkelänkadun puukujanteen kaupunkikuvallisen arvon vaaliminen pitkällä tähtäimellä. Peruskorjauksen yhteydessä tullaan uudistamaan puukujanteen huonokuntoiset jaksot. Uusia puita istutetaan myös kaikille raitiovaunupysäkeille.

Jatkosuunnitteluun valitaan keväällä 2018 yksi vaihtoehto, josta laaditaan liikenne- ja katusuunnitelma. Katusuunnitelmaluonnos esitellään asukastilaisuudessa syksyllä 2018. Kadun rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mika Kaalikoski, Helsingin kaupunki
puh. 09 310 39495, etunimi.sukunimi@hel.fi
Projektipäällikkö Juha Väätäinen, Sitowise Oy
puh. 020 747 6058, etunimi.sukunimi@sitowise.com

Kuvat

Kuva Mäkelänkadulta, kuva: Laura Lehtiö
Kuva Mäkelänkadulta, kuva: Laura Lehtiö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 16.2.201816.2.2018 17:03Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-02-16_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu joka toinen perjantai. Seuraava kokous on 2.3. klo 15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Tietoja rakennusten energian kulutuksesta ja mahdollisuuksista energian säästämiseen nyt avoimena datana14.2.2018 15:11Tiedote

Helsingin älykkäällä 3D-kaupunkitietomallilla toteutettu Energia- ja ilmastoatlas on uusi työkalu ilmastonmuutoksen hillintään ja energiatehokkuuden parantamiseen. Atlaksessa on suuri määrä rakennusten energiatietoja: muun muassa tietoja lämmitystavoista, tehdyistä peruskorjauksista ja energiatodistuksista. Lisäksi siinä on tiedot Heka Oy:n vuokrakerrostalojen kiinteistösähkön, kaukolämmön ja veden kulutuksesta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 13.2.201813.2.2018 17:23Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kaupunkiymparisto-paatostiedotteet&year=2018 Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme